• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Presentatie demo sociale media
 

Presentatie demo sociale media

on

 • 864 views

Torhout 18 januari 2012

Torhout 18 januari 2012

Statistics

Views

Total Views
864
Views on SlideShare
864
Embed Views
0

Actions

Likes
1
Downloads
7
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment
 • Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst (nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, muziek) en beeld (fotografie, video) worden gedeeld via sociale media websites. Ook reclame via sociale media komt steeds belangrijker.
 • Bijv. bij YouTube uploaden de gebruikers de video's, flickr uploaden van fotomateriaal,
 • Facebook is de populairste netwerksite. Al 5,2 miljoen belgen beschikken over een account op facebook. De andere netwerken zoals netlog, google +, twitter, linkedin komen op ruime achterstand.
 • Mensen uitnodigen voor evenementen Groepen maken om uw vrienden in te delen Fanpagina creëren voor een bekend persoon, programma, organisatie, …
 • Om te kunnen werken met facebook moet je de eerste keer een account maken. Deze account is gratis en zal ook gratis blijven. Als je reeds over een account beschikt dan kan je direcct overschakelen naar aanmelden.
 • Demonstreren
 • Vrienden zoeken kan op verschillende manieren. Facebook probeert je continu mensen voor te stellen die je eventueel zal kennen. Hij redeneert hoe meer gemeenschappelijke vrienden hoe meer kan je zal hebben om deze persoon ook te kennen.
 • Als iemand je een uitnodiging stuurt via facebook om vriend te worden kan je zelf beslissen of je deze persoon toegang wenst te geven tot je account. Je kan je vrienden later gaan opdelen in groepen of lijsten. Zo lang je het vriendschapsverzoek dat je verstuurd hebt niet bevestigd is door de ander kan je de gegevens op zijn pagina niet gaan bekijken afhankelijk van de privacyinstellingen. We spreken hier later nog weer over.
 • Profielfoto’s zorgen voor herkenbaarheid van de personen. Je kan zo personen hebben die je zoekt en er zijn meerdere matchen mogelijk. Meerdere mensen kunnen dezelfde naam hebben. Indien je hun profielfoto herkent kan je op basis daarvan het vriendschapsverzoek verzenden.
 • Demonstreren van een bericht plaatsen op facebook. Reageren op iemands bericht en de knop vind ik leuk uitleggen.
 • Demonstreren van een privé bericht versturen. ( koenraad stuurt een reactie terug zodat ik de werkwijze reageren + ontvangen van privé berichten kan uitleggen) Reageren op een privé bericht uitleggen.
 • Of een man die negatieve opmerkingen over zijn werkgever op zijn facebookprofiel plaatst. Hij werd ontslagen en kreeg geen ontslagvergoeding.
 • Op vtm is er in telefax ook eens een reportage geweest over solliciteren en facebook. Werkgevers bekijken via de naam van de sollicitant of ze een account hebben op facebook. Ze bekijken of ze extra gegevens kunnen verzamelen en bekijken zeker de profielfoto. Zo kunnen ze een oordeel vellen over u als persoon. De privacyinstellingen die later aan bod komen kunnen er echter voor zorgen dat mensen waarmee je geen vriend bent niet teveel zaken over jou kunnen te weten komen.
 • 3 e manier van berichten sturen namelijk chatten. Bij chatten moeten allebei de personen achter hun computer zitten. Is dit niet het geval dan wordt je bericht als privé bericht verzonden. Het voordeel van met elkaar te chatten is dat je onmiddellijk antwoord krijgt op je vraag. Bij chatten denken veel mensen vaak aan het programma messenger kortweg msn. Het is dezelfde manier van werken. Alleen kan je met facebook nog meer dan enkel chatten. Het combineert als het ware de functies van mail ( privé berichten), chatten ( msn). Het voordeel van facebook is dat je maar 1 site moet openen. Veel jongeren kijken alleen nog op hun facebook pagina om hun berichten te lezen.
 • Heb je iemand wonen in het buitenland of kan je niet snel typen en communiceer je liever door te spreken dan kan je gebruik maken van de video chat. Je ziet elkaar dan en kan gewoon tegen elkaar spreken. Zo kan je dikwijls contact houden met kinderen en kleinkinderen die wat verder wonen en die je niet vaak ziet. Beschikt u computer niet over een ingebouwd webcam dan kan je deze altijd kopen en aansluiten op je computer.
 • Digitale foto’s worden steeds meer genomen. De mensen willen hun foto’s met elkaar delen. Je kan je foto’s mailen maar daar ben je eerder beperkt in aantal dat je kan doormailen. Je kan ook gebruik maken van online fotoalbums om ze beschikbaar te stellen bijv. via picasa of skydrive van hotmail. Je kan ook foto’s op facebook plaatsen en ze delen met je vrienden. Foto’s taggen wordt ook vaak gedaan. Indien je getagd wordt in een foto komt deze foto zichtbaar op je profiel foto en krijgen de mensen uw naam onder de foto te zien en als ze met de muist over de foto bewegen verschijnt ook uw naam. Kan leuk zijn bij oude klasfoto’s/ groepsfoto’s.
 • Je kan van je vrienden de foto’s die ze erop geplaatst hebben en die door jou mogen bekijken worden bekijken.
 • Stap 1: Foto’s delen Stap 2: De foto’s selecteren met behulp van de CTRL toets om meerdere foto’s in 1 keer te selecteren stap 3: Invullen van de naam van het album en bepalen met wie dit album gaat delen. De kwaliteit van de foto’s die je deelt instellen. Demonstreren
 • Let op welke foto’s je op facebook plaatst en voor wie ze beschikbaar zijn. Zo gaan bedrijven die sollicitaties krijgen uw profiel gaan bekijken via facebook of gaan verzekeringsmaatschappijen je facebook gaan nakijken om te zien of je een risico bent.
 • Afhankelijk van de privacyinstellingen kunnen mensen het aanvaarden dat ze getagd worden in een foto. Demonstreren.
 • Ook op facebook zie je vaak linken verschijnen. Je klikt op de link en het artikel, video,… kan je lezen of begint af te spelen. Hoe worden nu zo’n linken gemaakt.
 • Veel websites hebben een knop om hun artikels te delen op het internet. Ze doen dit als vorm van reclame zo weten de mensen direct het laatste nieuws. Hier zie je het voorbeeld van een artikel uit de website van het laatste nieuws. Je deelt dit artikel op je profielpagina en al je vrienden kunnen dit artikel bekijken door erop te klikken. Demonstreren van link artikel op facebook.
 • Ook websites waar er videofilmpjes opstaan kunnen gedeeld worden op je facebookpagina. Zo kan je je vrienden laten zien naar welke muziek je luistert of een zelf gemaakt filmpje die je op youtube plaats kenbaar maken voor u vrienden via facebook. Demonstreren. Zoek een filmpje van een artiest en deel het via facebook
 • Een fotoboek maken en het daarna online laten zien aan je vrienden. Met albelli kan je dit doen. Je kan na het maken van je fotoboek je album delen met je vrienden. Je moet echter wel de fotoboek die je maakt bestellen. Daarna krijg je een bevestigingsmail waar de link staat om je album te delen met je vrienden via facebook of twitter.
 • Berichten op facebook geplaatst door je vrienden kan je delen met je eigen vrienden. Bijv. Grappige berichten ook delen met je vrienden. Klik op de knop delen en schrijf eventueel tekst bij en kies met je wie je het wenst te delen.
 • Wat dachten jullie van de campagne van de bivv met de mogelijkheid om een nieuwsbericht te delen met de melding dat je dood bent door een auto ongeval.
 • standaardprivacy: openbaar = iedereen / vrienden / aangepast  wordt toegepast op alles dat je op je profiel zet tenzij je zelf iets verandert Ik kan telkens zelf gaan inspecteren hoe mijn pagina eruitziet door op mijn profiel te klikken op ‘weergeven als’
 • Bepaalt wie ‘standaard’ alles te zien krijgt op je profiel als je niks aanpast aan je bericht of foto Je kunt hier ook kiezen uit specifieke lijsten die je zelf kunt maken (dus niet noodzakelijk al je vrienden kunnen eigenlijk je profiel zien als je dat niet wilt) Na selecteren van specifieke personen of lijsten kun je de namen van personen of lijsten/groepen intypen en ze selecteren Voorbeeld: lijst uitsluiten van cursisten en iets posten, dan bekijken (via Etienne) of het er op staat Je kunt deze instellingen ook voor individuele berichten doen Je kunt dus in plaats van mensen te kiezen die het mogen zien ook selecteren wie het niet mag zien Opletten: vrienden van getagde personen kunnen ook meekijken
 • Dit is de “inlinepubliekselectie” Je kunt hier aan de linkerkant ook mensen aanduiden die op het moment dat je iets post bij jou aanwezig zijn en ook waar je je juist bevindt (als je bijvoorbeeld laat weten dat je ergens op café zit met iemand of op een feestje of aan het nieuwjaren bent bij familie, …) Voorbeeld: Lynn uitsluiten van nieuw bericht, daarna aanpassen zodat ze het toch kan zien Lynn: bericht posten (Koenraad kijkt) en daarna Koenraad uitsluiten van dit bericht
 • - Meestal zijn de opties “vrienden / vrienden van vrienden / openbaar” maar er zijn variaties Maken van contact  wie kan jouw profiel zoeken? Wie kan een vrienschapsverzoek versturen? Wie kan berichten versturen naar jou Wie kan berichten op je profiel zetten? Wie kan berichten zien die anderen op je profiel gezet hebben? Tags  voorkomen dat er zomaar berichten op je profiel verschijnen waarin anderen je getagd hebben, voorkomen dat vrienden zomaar tags op jouw foto’s gaan toevoegen, … Apps en websites  zie volgende slide Lynn: Koenraad taggen in een foto / nadat Koenraad instellingen veranderd heeft (moet bevestigen), nogmaals Koenraad taggen op een andere foto Publiek beperken eerdere berichten  oude berichten worden op ‘vrienden’ ingesteld (als ze vroeger openbaar of vrienden van vrienden waren) Blokkeren  je kunt vrienden op ‘niet-toegankelijk’ zetten, dan zien ze enkel dingen die je openbaar maakt (zij zullen hiervan geen melding krijgen) of je kunt voorkomen dat mensen je vriend kunnen worden als je hun mail adres hebt – je kunt ook zorgen dat bepaalde vrienden geen uitnodigingen voor apps of evenementen kunnen verzenden naar je Voorbeeld : Etienne ‘niet-toegankelijk’ zetten en dan weergeven als Lynn: Koenraad eens toevoegen aan ‘niet-toegankelijk’ + nadat Koenraad het profiel van Lynn bekeken heeft ook eens Koenraad helemaal blokkeren (dan is Lynn niet meer te vinden)  moet zelfs terug toevoegen als vriend hierna
 • - Dit ook eens uittesten
 • Beveiliging  eventueel extra beveiliging instellen voor het inloggen, je kunt bvb zorgen dat het moeilijk is om vanaf andere locaties dan bij je thuis in te loggen op facebook en je kunt je account deactiveren (“Als je je account deactiveert, wordt je profiel uitgeschakeld en worden je naam en foto uit alle items verwijderd die je op Facebook deelt.”) Meldingen  kiezen waarover Facebook je e-mails mag zenden Apps  bepalen of ze toegang hebben tot bepaalde gegevens van jou, de bedrijven die deze apps maken proberen zo informatie uit je profiel te halen Mobile  meldingen worden rechtstreeks naar je gsm verzonden (sms) Betalingen  is bij ‘spelletjes’ van toepassing Facebook ads  reclame wordt ‘gepersonaliseerd’ op facebook op basis van je interesses en je vrienden, je kunt zien wat voor dingen je vrienden leuk vinden en hiervoor wordt dan bij jou ook reclame gemaakt
 • - Bejeweled Blitz
 • Tetris Battle Je ziet hoeveel ‘punten’ je vrienden hebben Je kunt tegen een willekeurige andere persoon spelen of tegen meerdere mensen tegelijk, die op hetzelfde moment deze app aan het draaien zijn via facebook Veel reclame + mogelijkheden om zaken te kopen met echt geld die je een voordeel opleveren (gevaarlijk) Miljoenen gebruikers per maand voor de meest populaire spelletjes Meestal reclame langs de rechterkant + updates over de apps die je vrienden draaien
 • - Typing Maniac (toffe manier om je typvaardigheden bij te werken, nadeel: enkel Engelse woorden)
 • Werken in groepen wordt naar mate je veel vrienden het interessant. Zo kan je een groep aanmaken voor uw vrienden van het werk of een groep voor de vrienden van een vereniging bijv. wielerclub, …. Je kan zelf kiezen welke leden je aan een groep toevoegt. Wat je in de groep vertelt krijgen alleen de leden van de groep te zien afhankelijk van de instellingen die je kiest. Zo kan je bijv. foto’s van je wielertochtje plaatsen in de groep wielerclub. Deze foto’s zijn enkel beschikbaar voor je vrienden van de wielerclub. Je kan zo afspraken maken over jullie volgende wielertochtje dmv een evenement. Zo krijg je te zien waar je vertrekt, wanneer je vertrekt, wie er mee zal gaan, … ( zie verder presentatie)
 • Demonstreren de aanmaak van een groep voor een wielerclub
 • Berichten: Berichten geplaatst in een groep worden enkel door de leden van de groep gezien afh. Van de privacyinstellingen Foto’s – video’s: Kan je ook enkel aan een groep toevoegen afh. Van de privacyinstellingen worden ook hier enkel de foto’s gezien door de leden van de groep Documenten: kan je enkel mee werken in groepen. Zo kan je met een grond rond een bepaald thema een document aanmaken. Iedereen kan op ieder ogenblik het document bekijken en bewerken. Zo kan je bijv. een uurschema opmaken wie wat wanneer doet. Je ziet steeds wat de ander al ingevuld heeft. Enquête: wens je een enquête te houden onder de leden van je groep dan kan dit. Evenementen kan je aanmaken voor al je vrienden of voor je groep. Je bepaalt echter zelf wie kan deel uitmaken van het evenement.
 • We gaan een evenement aanmaken voor onze wielerclub. We wensen een tocht te maken op zondagvoormiddag van 25 km. We gaan onze vrienden uit de groep wielerclub uitnodigen en kijken wie er mee zal gaan. demonstreren
 • Maak een document op voor de planning van de kaarting ten voordele van onze wielerclub. Maak een schema op van wie wat doet Bijv. bediening, opkuis, opbouw, kassa, … De leden kunnen hun naam in het document noteren. Zo kunnen er geen dubbele boekingen gebeuren en kan iedereen zijn naam invullen op de plaats die hij wenst.
 • - Engiste wat je hier kunt doen is op “Vind ik leuk” klikken en dan wordt dat ook weergegeven op je profielpagina - Andere voorbeelden: De Morgen, Elio Di Rupo,
 • Voorbeeld Eddy Wally  krijgen verschillende soorten resultaten te zien, “groepen” / “mensen” / “pagina’s” Groepen reeds gezien, daar kon je als groep effectief samen dingen delen, bij pagina’s kun je dit dit niet (voorbeeld volgende slide) Via pagina’s communiceren bekende personen / bedrijven / … officieel met hun ‘fans’ (er wordt op gecontroleerd of de personen die deze pagina’s maken wel officiële vertegenwoordigers zijn voor de populairste pagina’s) Groepen worden eerder gebruikt om samen, als groep, te communiceren
 • Vb: cvo vivo / caritas / kaartersclub / wielervereniging / stad / eigen groepje / eigen winkel / parochie / jeugdbeweging / … deze pagina gebruik je dan om te communiceren naar de buitenwereld toe – als je wilt dat mensen met elkaar communiceren is het eerder aangewezen om een groep te maken Demo: pagina maken voor fictieve vereniging: …?
 • - Eerste stappen die je kunt ondernemen na het maken van je pagina
 • Pagina bewerken - Kiezen of enkel jij kunt berichten zetten op de pagina of dat anderen dit ook kunnen (idem voor foto’s, video’s, tags)
 • Als je zelf een andere gebruikersnaam invult wordt de boodschap aan de rechterkant onmiddellijk aangepast, als de gebruikersnaam al bestaat komt er “Deze gebruikersnaam is al in gebruik!” te staan. Het vinkje onderaan duid je best niet aan als je op een computer werkt waar ook andere mensen op werken Je moet nog
 • - Op deze manier controleren ze of je wel een geldig adres ingevoerd hebt en of het wel van jou is
 • Let op vinkje “ingelogd blijven”
 • - De blauwe vinkjes naast bepaalde personen/organisaties wijzen erop dat Twitter gecontroleerd heeft of dit geen bedriegers zijn  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/media/1.1138850 (over @Vlaanderen)
 • - Je ziet al onmiddellijk telkens hun laatste tweet verschijnen
 • - Standaard zal de knop blauw staan bij het type adres dat jij gebruikt hebt om te registreren
 • - Voorbeeld mensen gezocht via gmail
 • Maximaal 140 tekens
 • - Aanpassen profielfoto
 • Uitleg over hoe volgen, hoe bepaalde personen/organisaties zoeken, gebruik maken van interesses, enz. Vereist geen bevestiging van de gevolgde persoon Lynn: iets ‘tweeten’ Eens Twitter Lynn bekijken om te zien wat zij al gedaan heeft
 • - Tweet zetten “nu presentatie social media aan het doen te …” met eventueel een foto bij
 • Lynn: reageren op tweet Koenraad Koenraad reagert ook op tweet van Lynn
 • Tweet van Lynn ‘retweeten’
 • - Je krijgt hiervan telkens ook een melding in je e-mail
 • - Dit lukt enkel als beide mensen elkaar volgen! - Lynn: bericht versturen naar Koenraad

Presentatie demo sociale media Presentatie demo sociale media Presentation Transcript

 • Sociale media Facebook – Twitter
 • Wat
  • Sociale media is een verzamelnaam voor alle internet -toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Hoe werken sociale media
  • Bij sociale media draait het vooral om de rol van de website bezoeker. Hij zorgt meestal voor de inhoud van de website
 • Belangrijkste sociale media
  • Facebook / Netlog / Google+ Platform om berichten, foto’s, video’s te delen met je vrienden
  • Twitter Korte berichten/nieuwtjes verzenden of lezen
  • Youtube uitwisselen van video’s
  • Flickr uitwisselen van foto’s
 • Populairste netwerksite = Facebook
 • Wat kan je er mee doen?
  • Contact houden met:
   • Vrienden
   • Familie
   • Collega’s
   • Kennissen
  • Berichten delen
  • Foto’s en video’s delen
 • Aan de slag met facebook
  • www.facebook.com
 • Gratis registreren
  • Vul bij registreren uw persoonlijke gegevens in
 • Gratis registeren Vul de beveiligingcontrole in
 • Aanmelden met je account
  • Vul het e-mailadres en uw wachtwoord in
  • Klik op aanmelden
 • Aan de slag
  • Facebook zonder vrienden heeft geen nut.
  • We gaan dus eerst vrienden zoeken:
  • Om hun berichten/foto’s te bekijken
  • Om berichten/foto’s te verzenden
  • … .
 • Vrienden zoeken
  • Typ de naam van uw vriend in
  • Kies uw vriend uit de lijst
  • Klik op de knop vriend toevoegen
 • Vrienden accepteren
  • 3 mensen hebben je toegevoegd
  • Als je door iemand wordt toegevoegd kan je kiezen om deze te:
   • Bevestigen
   • Negeren
 • Profielfoto
  • Bij het zoeken naar vrienden wordt vaak iemand herkent via zijn profielfoto.
  • Klik op de foto
  • Klik op profielfoto wijzigen
  • Blader naar een foto of maak gebruik van je webcam
 • Berichten versturen
  • 3 mogelijkheden:
   • Aan al je vrienden
   • Privé berichten
   • Via chat
 • Berichten versturen aan al je vrienden
  • Plaats je op de startpagina van facebook een bericht dan kan iedereen die vriend is je bericht zien. ( afhankelijk van de privacyinstellingen)
 • Privé berichten versturen
  • Het bericht wordt aan één of meerdere personen gericht.
  • Er is ook de mogelijkheid om een bijlage te versturen
 • Let op wat je doet !
 • Let op wat je doet !
 • Conclusie
  • Let goed op wat je op je profielpagina plaatst.
  • Let op met privé berichten dat die op de correcte manier verstuurd worden.
 • Chat
  • Ook chatten kan je via facebook doen.
  • Voorwaarde:
  • Online zijn + status op beschikbaar
 • Video chat
  • Indien je over een webcam beschikt kan je via facebook een video chat houden
 • Foto’s en facebook
  • Foto’s bekijken van je vrienden
  • Foto’s zelf delen met je vrienden.
  • Foto’s taggen
 • Foto’s bekijken
  • Klik op de foto’s op je startpagina en blader door het fotoboek
 • Foto’s delen op facebook Stap1 Stap2 Stap 3
 • Let op!
 • Foto’s taggen
  • Klik onder de foto op de link foto taggen
  • Klik op de foto en geef de naam van deze persoon in
 • Linken naar andere sites
  • Link naar krantenartikels
  • Link naar video’s
  • Link naar gemaakt fotoboek
  • Delen van berichten die je vrienden op facebook geplaatst hebben
  • … .
 • Link naar krantenartikels
 • Link naar video
 • Link naar fotoboek albelli
 • Linken delen van je vrienden
 • Let op!
 • Privacy
  • Niet iedereen moet/mag kunnen zien wat jij doet op Facebook of foto’s zien waar jij op staat
  • Je bepaalt zelf via de Privacyinstellingen wat er van jou juist te zien is voor wie
 • Privacy
  • Privacyinstellingen op Facebook gaan voornamelijk over het instellen van wie juist wat kan zien op jouw profiel
 •  
 • Je standaardprivacy
  • Bepaalt wie ‘standaard’ de zaken ziet die je op je profiel zet (berichtjes, foto’s, …)
 • Privacy
  • Je kunt per individueel bericht op je profiel ook de privacy aanpassen
 • Privacy
 • Maken van contact
 • Instellingen voor tags
 • Openbaar zoeken
  • Zelfs al heb je iemand niet als vriend op Facebook, dan kunnen zij toch nog bepaalde zaken over jou zien (ook als ze helemaal niet op Facebook zitten)
 • Openbaar zoeken
  • Als je deze optie uitschakelt krijgen mensen het volgende te zien als ze via Google op je profiel belanden
 • Oude berichten beperken
  • Als je veel oude berichten hebt die openbaar staan, kun je deze in één klap beperken tot ‘vrienden’
 • Blokkeringen
  • Hier kun je instellen dat niet iedereen die je toevoegt als vriend alles kan zien of je kunt ervoor zorgen dat bepaalde mensen helemaal niet in contact kunnen komen met jou via Facebook
 • Accountinstellingen
  • Hier kun je verder je Facebook account beveiligen en aanpassen
 • Spelletjes
  • Enorm populair tijdverdrijf voor veel mensen op Facebook
  • “ Social gaming”
  • Brengt veel geld op voor de bedrijven die deze games maken (micro-transacties, reclame, …)
 • Spelletjes
  • Enkele van de populairste…
 • Spelletjes
  • Opletten: altijd controleren wat de spelletjes juist willen doen met je profiel
 • Farmville
 •  
 • Bejeweled
 • Tetris
 • Typing Maniac
 • Werken in groepen
  • Voordeel
  • Je kan berichten enkel beschikbaar maken voor groepen. ( afhankelijk van de instellingen).
  • Documenten samen maken
  • Nadeel
  • privacyinstellingen
 • Een groep maken
 • Wat kan je in een groep plaatsen?
  • Berichten
  • Foto’s
  • Video’s
  • Documenten
  • Enquête
  • Uitnodigingen voor evenementen
 • Evenementen
  • Bij het organiseren van een evenement is het maken van reclame een belangrijk onderdeel.
  • Via facebook kan je kosteloos zonder veel inspanningen een grote groep mensen uitnodigen voor een evenement.
  • Mensen kunnen reageren op het evenement door hun aanwezigheid te bevestigen.
 • Evenement
  • Voordelen
  • Snel
  • Kosteloos
  • Mensen kunnen er over berichten
  • Je kan zelf kiezen wie je voor het evenement uitnodigt
  • Nadelen
  • Niet iedereen zit op facebook
  • Komen de mensen ook die bevestigd hebben?
 • Een evenement maken
 • Werken met documenten
  • Enkel te gebruiken bij groepen
 • Een (fan)pagina
  • Heette vroeger ‘fanpagina’ maar is intussen geëvolueerd naar ‘pagina’
  • Laat je toe om voor een vereniging / bekende persoon / bedrijf / …een facebook pagina te maken
  • Dient vooral voor “officiële communicatie” met geïnteresseerden
 •  
 • Een (fan)pagina
 •  
 •  
 •  
 • Een (fan)pagina
 • Zelf een pagina maken
  • Als je als zoekterm “pagina” intikt of gewoon al op een pagina van iemand anders zit, verschijnt dit knopje:
  • Of surf naar http://www.facebook.com/pages
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Twitter
 • Wat?
  • “ to twitter” = kwetteren/tjilpen
  • Korte berichtjes (maximaal 140 tekens) die we “tweets” noemen
  • Worden gelezen door je “followers”
  • Wordt door “iedereen” voor verschillende doeleinden gebruikt
 • Aan de slag met Twitter
  • www.twitter.com
 • Registreren (1)
  • Naam en e-mailadres nodig om te beginnen, kan al vanaf de startpagina
 • Registreren (2)
  • Vervolgens controleert Twitter of alles in orde is en stelt de website een gebruikersnaam voor
 • Registreren (3)
 • Aanmelden met je account
  • Aanmelden kun je doen met je e-mail adres of met de gekozen gebruikersnaam en met het wachtwoord
 • Wachtwoord vergeten?
  • Als je je wachtwoord vergeten bent, moet je ofwel je gebruikersnaam ofwel je e-mail adres wel nog weten, en bewijzen dat je geen ‘robot’ bent…
 • Starten met Twitter (1)
 • Starten met Twitter (2)
 • Starten met Twitter (3)
 • Starten met Twitter (4)
 • Starten met Twitter (5)
 • Starten met Twitter (6)
 • Starten met Twitter (7)
 • Je eerste tweet
 • Je profiel
 • Wie te volgen
 • Zelf verder tweeten
 • Tweets beantwoorden
 • Re-tweeten
 • Gevolgd worden
 • Privé-berichten Zo doe je het niet…
 • Privé-berichten
  • Je kunt enkel privé-berichten versturen naar mensen die jou volgen!
 • Twitteren op Facebook
  • Optie onder ‘profiel’ op Twitter om automatisch al je Tweets ook op je Facebook profiel te zetten