Obesitat

1,073 views
778 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,073
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
10
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Obesitat

 1. 1. OBESITAT<br />
 2. 2. QUE ES?<br />L'obesitat es l’estat de congestió greix corporal en el qual els membres augmenten a poc a poc el seu volum, i perden la seva forma i la seva harmonia primitiva.<br />     <br />L’índex de massa corporal (IMC) és qui s'encarrega de definir i classificar l'obesitat. Es divideix el pes en quilos entre la talla al quadrat "en metres".<br />
 3. 3. TIUS D’OBESITAT<br />
 4. 4. causes<br /><ul><li>una dieta inadequada i el sedentarisme són els principals desencadenants de l’obesitat. Les teràpies que s’adopten en cada cas dependran del tipus i grau d’obesitat,ja que de vegades es necessari recórrer a tractaments combinats fets per professionals. l'intervenció terapèutica en el sobrepès i l’obesitat inclouen aspectes dietètics, farmacològics, quirúrgics.</li></li></ul><li>Sabies que...<br />segons la distribució corporal de l'individu Es poden distingir dos tipus d’obesitat:<br /><ul><li>l'obesitatandroidequan l’acumulació de teixit adipós predomina al tronc i abdomen
 5. 5. l’obesitat ginoide quan es localitza fonamentalment als malucs.</li></li></ul><li>TRACTAMENTS<br /><ul><li>El tractament dietètic sol realitzar-se mitjançant una restricció d’entre 500 i 1.000 quilocalories respecte a la dieta habitual, de manera que la dieta aporti entre 1.200 i 1.500 cada dia. El pla alimentari s’acompanya d’una educació nutricional adequada. Es recomana realitzar una activitat física d’entre 30 i 45 minuts, cinc o més dies cada setmana.
 6. 6. El tractament farmacològic s'utilitza quan la combinació de dieta i exercici no han aconseguit els resultats desitjats. 
 7. 7. El tractament cognitiu-conductual es útil per a promoure l’autocontrol, administrar reforços positius, reduir l’ansietat.  
 8. 8. La cirurgia s'utilitza nomes per a casos especials d’obesitat en què han fracassat la resta de tractaments. la cirurgia inclou una reducció d’estómac, alteració del trànsit gastrointestinal, etc.</li></li></ul><li>En aquesta taula us mostro l'imccalculat per a pesos compresos entre 56 i 100 quilos i altures entre 1,46 i 1,90 metres. Gracies a aquestataula de calculd’IMCpodem saber sitenim el pes ideal. <br />
 9. 9. CONSEQUENCIES<br /><ul><li>Diabetis mellitus tipus 2 (DM2):és tres vegades superior en els obesos que en la població general. gracies a la resistència a la insulina afavorida per factors genètics i ambientals son el mecanisme pel qual l’obesitat predisposa a la DM2.
 10. 10. Alteracions del perfil lipídic: La hiperlipidèmia en persones obeses es presenta amb una freqüència d'1,5 vegades més elevada que en persones amb normopès. Les alteracions més importants són: la hipertrigliceridèmia i disminució de HDL-colesterol.
 11. 11. Colelitiasi: L’excés de greix corporal sol comportar una de la saturació de la bilis que afavoreix la litiasi.
 12. 12. Malaltia respiratòria:En les obesitats de major grau i de tipus androide s'altera la funció respiratòria que provoca complicacions com la síndrome d’apnea obstructiva del son i la síndrome de Pickwick.
 13. 13. Hipertensió arterial (HTA):l'HTA és quasi tres vegades major en els obesos que en la població general,això augmenta el risc de morbimortalitat cardiovascular i cerebrovascular.
 14. 14. Malaltia cardíaca: l' insuficiència cardíaca augmenta en persones amb IMC majors de trenta anys respecte als no obesos. La hipertròfia ventricular augmentat és comuna.
 15. 15. Artrosi: En les persones obeses s’accelera el desenvolupament d’osteoartritis, especialment en obesitat ginoide. L’osteoartritis de genoll és més comuna.</li></li></ul><li><ul><li>Càncer:risc de càncer d’esòfag, colorectal, hepàtic, vesícula biliar, pàncrees, renyó, limfoma no Hodgkin i mieloma múltiple augmenta. En els barons augmenta el risc de càncer d’estómac i pròstata i en les dones el de mamella, cèrvix, endometri i ovari. Risc quirúrgic: hi ha mes mortalitat en determinades intervencions. Nombre més alt de complicacions anestèsiques, mes risc de trombosi venosa, pitjor cicatrització de les ferides infeccioses.</li></li></ul><li>Com afecta a nivell mundial?<br />Mil milions d’adults tenen sobrepès i més de 300 milions són obesos. Es calcula que pel 2015 hi haurà 2.300 milions d’adults amb sobrepès i més de 700 milions amb obesitat. Cada any moren 2,6 milions de persones mínim a causa de l’obesitat o del sobrepès. En els països industrialitzats, els nens de les classes<br /> socioeconòmiques baixes són els que presenten més risc d'obesitat tot i que l’obesitat infantil és un dels problemes de salut més greus del segle XXI. el 10% dels nens en edat escolar (d'entre 5 i 17 anys)en el món té excés de grassa corporal i una quarta part d’ells són obesos<br />Actualment s’estima que a Europa hi ha 14 milions de nens amb sobrepès i 3 milions amb obesitat<br />
 16. 16. recomanacions<br />Per als pares:<br /><ul><li>Evitar els sucres i midons a la llet artificial
 17. 17. tenir en compte la capacitat del nen per regular la seva ingesta de calories
 18. 18. ingestió de micronutrients necessària per obtenir un creixement lineal òptim
 19. 19. Donar-los un esmorzar saludable
 20. 20. Donar-los refrigeris saludables
 21. 21. ingestir menys begudes ensucrades
 22. 22. que els àpats es facin en família
 23. 23. Reduir el temps d’inactivitat</li></ul>Per escoles:<br /><ul><li>Oferir classes diàries d’educació física
 24. 24. Oferir accés als estudiants a instal·lacions per practicar activitats físiques
 25. 25. Oferir programes alimentaris escolars
 26. 26. Disposar de màquines expenedores que venguin aliments Saludables
 27. 27. que els aliments servits a les escoles tinguin els requisits nutricionals</li></li></ul><li>Gracies per la vostra atenció<br />

×