Cultura Lliure I Programari Lliure

297 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
297
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Cultura Lliure I Programari Lliure

  1. 1. Per Bea González
  2. 2. Es refereix a la idea que qualsevol músic, escriptor o, en general, qualsevol autor que vulgui publicar la seva obra a Internet, pugui fer-ho fixant quins usos permet i quins prohibeix. Actualment, l’organització Creative Commons (CC) està destinada a promoure l’accés a la cultura i a una major flexibilitat de les lleis de propietat intel·lectual. Creative Commons en la seva obra, dona permís perquè es copiï i distribueixi. A més decideix si accepta que s’utilitzi amb fins comercials o si deixa que es facin obres derivades.
  3. 3. El software és un programa o un conjunt de programes informàtics que tenen una tasca determinada. Està compost per un conjunt d’instruccions que un ordinador executa per poder realizar una funció específica (MAS J. El software libre. Barcelona: Zaro Factory. 2005.)
  4. 4.  Convencional  De codi obert (open source) Lliure (free software)
  5. 5. Limita la possibilitat de detectar i corregir errades de programació, fer-hi modificacions, traduir-lo o fer-lo servir per a finalitats diferents. Es pot classificar en:  Programari gratuit (freeware): programes que es poden fer servir lliurement, sense pagar pel seu ús.  Programari de prova (shareware): programes que es poden probar però que demanen un pagament si se’n vol fer un ús complet i continuat.  Programa comercial: programes que requereixen un pagament previ per a fer-ne ús i disposar d’una llicència comercial.
  6. 6. El programari de codi (open source), ofereix la possibilitat d’accedir al seu codi Font. També garanteix el dret a estudiar-lo, modificar-lo, adaptar-lo, recompilar-lo i difondre’n la versió resultant.
  7. 7. Es planteja les repercusions ètiques i socials derivades de l’adopció d’un model d’ús determinat i de la creació del programari. Garanteix quatre llibertats:  Usar-lo amb qualsevol finalitat  Estudiar-lo i adaptar-lo a les nostres necessitats.  Redistribuir-lo a tercers.  Introduir-hi millores i fer-les públiques perquè es beneficiï tota la comunitat.

×