A TerméSzet 7 CsodáJa
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

A TerméSzet 7 CsodáJa

on

 • 2,103 views

 

Statistics

Views

Total Views
2,103
Views on SlideShare
2,091
Embed Views
12

Actions

Likes
0
Downloads
6
Comments
0

4 Embeds 12

http://www.slideshare.net 5
http://beaprobablog.blogspot.com 4
http://beaprobablog.blogspot.it 2
http://beaprobablog.blogspot.co.at 1

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

A TerméSzet 7 CsodáJa A TerméSzet 7 CsodáJa Presentation Transcript

 • A természet 7 csodája Leírások (Wikipédia) és képek (Google) Érdemes ezt az oldalt is megnézni: http://7csoda.5mp.eu/web.php?a=7csoda&o=hYXJacAbXl
 • A Grand Canyon ("Nagy szurdok") a Colorado folyó által kivájt sokszínű, meredek völgyszurdok az Egyesült Államok Arizona államában. A Grand Canyont a Colorado folyó több mint 6 millió év alatt hozta létre, 446 km hosszú, szélessége 6,4 km-től 24 km-ig terjed és mélysége akár a másfél kilométert is meghaladja.
 • A Nagy-korallzátony Földünk legnagyobb korallzátonya, a Korall-tengerben található, nem messze Északkelet-Ausztrália Queensland nevű államának partjaitól. 2000 km hosszan húzódik, 34,4 millió hektáron, és még az űrből is látható. Nagyjából 3000 korallzátonyból és körülbelül 900 kisebb-nagyobb szigetből áll, melyek nagyjából azonos távolságra vannak a tengerparttól.
 • Rio de Janeiro (Januári folyó) a neve az államnak, továbbá Brazília egyik legismertebb városának. Sokak szerint egyben Dél-Amerika legszebb városa is. Számos esetben csak Rio-nak nevezik a várost. Különösen ismert Rio az évente megrendezett Karneváljáról,a Cukorsüveg nevű hegyről, és a hatalmas méretű Krisztus-szoborról, ami a Corcovado-hegy tetején található.
 • Mount Everest (másképpen: Csomolungma, Qomolangma, Sagarmatha) a legmagasabb hegy a Földön, a Himalája hegység része. Csúcsán halad át Kína és Nepál határvonala. A hegy 8848 m magas, és évente 4 milliméterrel nő.
 • A sarki fény (az északi féltekén gyakran: északi fény (aurora borealis), délen: aurora australis) a Föld északi és déli sarkánál a légkörbe behatoló töltött részecskék (elsősorban protonok és elektronok) által keltett időleges fényjelenség. Nevét a római hajnalistennő Aurora nevéből alkották, de északi fény néven is ismert (a borealis jelentése északi, az australis pedig déli).
 • A Paricutin egy tűzhányó Mexikó területén, Michoacán államban.
 • A Viktória-vízesés (Mosi-oa-Tunya) két ország: Zambia és Zimbabwe határán található. Helyi elnevezése a makololóktól származik: Mosi-oa-Tunya jelentése „mennydörgő gőzölgés” és „robajló füst”.