Your SlideShare is downloading. ×
 • Like
Umetnost zdravja
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Now you can save presentations on your phone or tablet

Available for both IPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Umetnost zdravja

 • 983 views
Published

 

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
983
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
4
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Um e tnost dobrega počutja Dr. Dráuzio Varella, človek, zdravnik, ki je življenje namenil raziskavam raka
 • 2. ... govori o svojih občutkih . Čustva in občutja, ki so skrita in zatrta se končajo z boleznijo: gastritis om , r azjedo , ledveno in hrbtenično bolečino . Zatiranje čustev na dolgi čas se lahko konča z rakom . Zato p ojdite k svojemu prijatelju, delite z njim svoje občutke in “skrivnosti”, svoje napake, svoje dvome ! Pogovor , izpoved , beseda so močna zdravila in izvrstno zdravljenje ! Če nočeš b iti bo l an ...
 • 3. Če nočeš b iti bo l an ... ... se odloči . Neodločen človek dvomi , je zaskrbljen in v s tiski . Neodločnost kopiči problem e , skrbi in napadalnost . Vsa človeška zgodovina temelji na odločitvah . Odločitev pomeni znati se odpovedati , izgubiti prednosti in v rednote, da bi dobili druge . Neodločni ljudje so žrtve želodčnih težav, živčnih bolečin in težav s kožo .
 • 4. Če nočeš b iti bo l an ... ... išči rešitve . Ne z a dovoljni n e iščejo rešitev i n zato povečujejo pr oblem e . Ljubše jim je n egodovanje, čenče, črnogledost . Bolje je uprasniti vžigalico, kot obžalovati temo. Čebela je majhna, a izdeluje eno najslajših snovi, kar jih obstaja . Smo, kar mislimo, da smo . Negativne misli tvorijo negativ no energ ijo, k i s e sprevrača v bolezen.
 • 5. Če nočeš b iti bo l an ... ... ne živi za videz . Kdor sebi prekriva resničnost, se pret varja , se postavlja in vedno hoče dajati videz dobrega izgleda. Tak človek hoče, da ga imajo za popolnega, neprizadetega in neobremenjenega, v resnici pa v sebi pa nosi ton o bremen . B ron asti kip z nogami iz gline, pravimo takim . Nič ni slabšega za zdravje kot živeti po videzih in pročeljih. T o s o ljudje z mnogo ličila i n s šibkimi koreninami . Njihova usoda so zdravila, bolnišnice in bolečina.
 • 6. Če nočeš b iti bo l an ... ... sprejmi . Nesprejemanje samega sebe take kot smo in pomanjkanje s a m ozavesti nas odtujujeta. Bi ti eno, sam s seboj, je srčika zdravega življenja . Kdor tega ne sprejema, postane zavisten in ljubosumen oponašalec , prostaško tekmovalen in razdiralen. Sprejmi in boš sprejet. Sprejmi tudi kritike. To daje modrost in zdravi um.
 • 7. Če nočeš biti bolan ... ... zaupaj in verjemi . Kdor ne zaupa, se ne zna sporazumevati, ne zna biti odkrit , ne zna biti v odnosih in ne zmore globokih in trdnih vezi. Zato ne pozna pravega prijateljstva . Brez zaupanja ni nobenega odnosa in ni nobenega razmerja. Nezaupanje je rezultat pomanjkanja vere vase in vere v druge. Zato verjemi!
 • 8. Če nočeš biti bolan ... … ne živeti z žalostjo . Razpoloženje, smeh, počitek in sreča dajejo zdravju nov sijaj in prinašajo dolgo življenje . Srečen človek nosi v sebi dar sija, ki ga deli s svojo okolico, kjerkoli že živi. “ Dobra volja nas rešuje pred kirurškimi rokami” . Iskrena s reča v srcu je zdravje in zdravljenje samo.
 • 9. Pošlji pismo svojim prijateljem in vsem poznanim, zato da ne bodo zboleli ! Ker … kaj je življenje BREZ ZDRAVJA ?! prevod in priredba: Neda Kocjančič