askbabs design inspiratie 14-11-2011

2,518 views

Published on

coming soon: advies, projectbegeleiding, interim management en keynote speaker.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,518
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

askbabs design inspiratie 14-11-2011

  1. 1. Ondernemerschap is key Innovatie draait om risico’s nemen met verstand. Als er ruimte is voor intern ondernemerschap, creatieve inzichten en als mensen buiten de grenzen van het bestaande model kunnen denken en handelen heeft innoveren zin. Het zal anders nooit lukken.
  2. 2. Sterk leiderschap als valkuil Risicomanagement en gepaste toewijding kleuren het waargenomen doel van vele directies en managementteams. Waar innovatie wordt gezien als een riskante zaak is zij gemakkelijk af te doen als loos gebaar. Ze sterft een langzame dood omdat stevig verankerde business processen er steeds een beetje vanaf schaven, in plaats dat innovatie voorop en centraal wordt gesteld als de brandstof voor toekomstige strategie.
  3. 3. Huidig succes als vertragende factor Op organisatieniveau is het grootste obstakel voor een succesvol bedrijf het geen risico willen lopen om iets te doen wat het huidige businessmodel in gevaar zou kunnen brengen. Bovendien staart men zich blind. Op persoonlijk niveau is eigen succes vaak een product van het huidige business model. Dit weerhoudt bedrijven om te innoveren. Bovendien zijn organisatiestructuren vaak niet ontworpen om nieuwe modellen een kans te geven.
  4. 4. MARKETING INNOVATIE? JUST ASKBABS
  5. 5. Ja leuk innovatie, tot het jezelf raakt! De grootste belemmering voor business model innovatie is niet de technologie, maar de mensen en de bedrijven waar zij werken. Ze blijven zich hardnekkig verzetten tegen experiment en verandering. Angst, onzekerheid en hebzucht spelen hierbij een grote rol.

×