paper sensor dhe shnderrues

350 views
288 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
350
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

paper sensor dhe shnderrues

 1. 1. Kontrolli i sigurt me ane te pershtatjes se topologjise ne rrjetat me sensor wireless (Secure Adaptive Topology Control for Wireless Ad-Hoc Sensor Networks) Ing.Bsc Arvit VARFAJ
 2. 2. 11 1 2 7 4 5 6 3 8 9 10 Literatura te meparshme SADTCA Faza I: Detektimi i antinyjeve Faza II: Krijimi i grupimeve Zgjedhja e nyjes gateway Faza III: Shperndarja e celesave Faza IV: Rifreskimi i celesave Percaktimi i zonave ne karantine Karantina per grupimet & Karantina per nyjet Zonat e infektuara Simulimi Perfundime 4 4.1
 3. 3. Literatura te meparshme <ul><li>SULMET SPAM </li></ul><ul><li>Acknowledgement spoofing. </li></ul><ul><li>Selective forwarding. </li></ul><ul><li>Sybil attacks. </li></ul><ul><li>Wormholes attacks. </li></ul><ul><li>Sinkhole attacks. </li></ul><ul><li>Hello flood attacks. </li></ul><ul><li>Algoritma te meparshem </li></ul><ul><li>DADS (Detect and Defend Spam) </li></ul><ul><li>QRS (Quarantine Region Scheme) </li></ul>
 4. 4. SADTCA <ul><li>Fazat e SADTCA </li></ul><ul><li>Detektimi i antinyjeve </li></ul><ul><li>Krijimi i grupimeve </li></ul><ul><li>Shperndarja e celesave </li></ul><ul><li>Rifreskimi i celesave </li></ul><ul><li>Cdo nyje permban: </li></ul><ul><li>Celesi i Parashperndare, Celesi i Grupimit, Celesi Gateway </li></ul><ul><li>Mesazh Identifikimi </li></ul><ul><li>Stack i Celesave </li></ul>
 5. 5. Faza I: Detektimi i antinyjeve <ul><li>Cdo sensor ne momentin fillestar i transmeton te gjithe fqinjeve nje mesazh Hello qe te identifikoje fqinjet e tij , enkripton kete informacion (tekst i thjeshte) dhe me pas e transmeton; kur sensori fqinj merr mesazhin Hello , ai e dekripton ate. Nqs dekriptimi eshte i sukseshem nyja konsiderohet normale perndryshe kemi te bejme me antinyje </li></ul>
 6. 6. Faza II: Krijimi i Grupimeve
 7. 8. Zgjedhja Gateway
 8. 10. <ul><li>Ne kete faze, Celesi I Grupimit dhe Celesi Gateway , enkriptohen me Celesin e parashperndare shperndahen lokalisht. </li></ul><ul><li>Celesi I Grupimit eshte nje celes I cili shperndahet nga nyja kryesore e grupimit ne te gjithe anetaret e grupimit , ky celes perdoret per sigurimin e mesazheve qe transmetohen lokalisht . </li></ul><ul><li>Ne menyre qe te krijojme nje kanal te sigurt komunikimi ndernjet grupimeve ,perdoren Celesat Gateways ndermjet grupimeve fqinje </li></ul>Faza III: Shperndarja e Celesave
 9. 11. Faza IV: Rifreskimi i celesave
 10. 12. <ul><li>Metoda 1: Karantina per Grupimet </li></ul><ul><li>Metoda 2: Karantina per Nyjet </li></ul><ul><li>Metoda 3: Zonat e Infektuara </li></ul>Percaktimi i zonave ne karantine
 11. 13. Karantina per Grupimet & Karantina per Nyjet
 12. 14. Zonat e Infektuara
 13. 15. Rasti I: Karantina per Grupimet Rasti II: Karantina per Nyjet
 14. 16. Karantina per Zonat e Infektuara <ul><li>O =1/3 O=1/5 </li></ul>
 15. 17. Conclusions <ul><li>We describe a secure protocol for topology management in wireless sensor networks. By adaptively forming quarantine regions, the proposed secure protocol is demonstrated to reach a network security agreement and can effectively protect the network from energy-exhaustion attacks. </li></ul><ul><li>Therefore, in a hierarchical network topology, the SADTCA scheme can adapt cluster control and neighborhood control in order to achieve dynamic topology management of the spam attacks. </li></ul>

×