Go Ogle 2010 SECTION II Answers
<ul><li>Go Ogle 2010 </li></ul><ul><li>SECTION II </li></ul><ul><li>Rules </li></ul><ul><li>Three turns, 25 clues; leading...
<ul><li>The happy couple? (6)  </li></ul>
2. One way of calling him an enemy perhaps. (4)
3. What their name is all about, spell it right! (7)
4. The deed. (3)  End of Turn One.
5. Turn Two begins. The woods decay, the woods decay .......... Add enough to make it right. “ And fall” would complete th...
6 .  For the answer, perhaps her throat might matter more. ANS:  Gertrude  “ Gorgeous Gussie ” Moran . Famous for displayi...
7. When comparisons don’t work. ANS: The term for these confections—chocolate covered with sugar –is  NONPAREIL .
8. Who he wrote to, perhaps? ANS: The painting depicts a young Cicero. Among his works is a   volume of letters to   ATTICUS
9. A question of where, withal. ANS: Pyramid of the Sun in  TEOTIHUACAN .  Mexico .
10. What’s the sitter? One word! ANS: An  INCUBUS , from the Henry Fuseli painting  Nightmare
11. Devoted to each other, everywhere. ANS:  ULNA , and her husband Radius, in Asterix, and in anatomy.
12. Boring man. ANS :  TIM  SEBASTIAN  of BBC.
13. Only the two that are respectful. ANS: Bellini painting based on the incident where Noah discovers wine-making and fal...
14. Bit of a delayer. ANS:  REMORA / Suckerfish. Derives its name from the Latin word for delay
15. Redskin? ANS: The condition is called  ERYSIPELAS
16. The play’s the thing. ANS:  IPHIGENIA IN AULIS , the Euripides play based on Agamemnon’s sacrifice  of his daughter wh...
17. 1999, 2002, 2006. ANS: The  LAMBDA  PRIZE for Lesbian fiction went to Sarah Waters  thrice; for her books Tipping the ...
18. Whatta body. ANS :  Lake  Natron,  Tanzania .  The colour results when evaporation pushes salinity levels so high that...
19. Sound chirpy and give me both names.  Turn Two   ends ANS:  Yak  Cheese , known locally as Churpi.
20.  Turn Three begins.   This one occupies the distance between pronoun for yourself and the available verb. (2)
21. Nothing like a little land sometimes. Three letters.
22. Useful guy with automobiles. (6)
23.  Nothing like a cute name sometimes. (3)
24. All together now! (5)
25. From a dromedary? From a sling? Who knows! (1)
<ul><li>26. </li></ul><ul><li>Turn One </li></ul><ul><li>ACORNS </li></ul><ul><li>OFAY—Black term for a White man, possibl...
27. Turn Two? The answers form the acrostic IGNATIUS J REILLY
28. Turn 3? 20.  FA . Your pronoun for yourself=me; what the man does is sow. The distance between Mi and So is Fa, never ...
28. The answers to Turn One and Turn Three are two separate anagram sets that lead to the John Kennedy Toole novel  A Conf...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Go Ogle Section Ii 1 25 Key

1,221

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,221
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
170
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Go Ogle Section Ii 1 25 Key

  1. 1. Go Ogle 2010 SECTION II Answers
  2. 2. <ul><li>Go Ogle 2010 </li></ul><ul><li>SECTION II </li></ul><ul><li>Rules </li></ul><ul><li>Three turns, 25 clues; leading to a phrase of four words. </li></ul><ul><li>Each clue carries one point. The exact word may sometimes be required. </li></ul><ul><li>Bonus of 5 points, divided three ways— 1,3 and 1. </li></ul><ul><li>Points only for full answers. When the number of letters is given, it indicates only the operative term in a possibly longer answer. </li></ul>
  3. 3. <ul><li>The happy couple? (6) </li></ul>
  4. 4. 2. One way of calling him an enemy perhaps. (4)
  5. 5. 3. What their name is all about, spell it right! (7)
  6. 6. 4. The deed. (3) End of Turn One.
  7. 7. 5. Turn Two begins. The woods decay, the woods decay .......... Add enough to make it right. “ And fall” would complete this line from Tennyson’s Tithonus, making it an exact line of iambic pentameter. ANS: IAMBIC PENTAMETER
  8. 8. 6 . For the answer, perhaps her throat might matter more. ANS: Gertrude “ Gorgeous Gussie ” Moran . Famous for displaying lace panties. Gorgeous, according to some etymologists, comes from the word for throat.
  9. 9. 7. When comparisons don’t work. ANS: The term for these confections—chocolate covered with sugar –is NONPAREIL .
  10. 10. 8. Who he wrote to, perhaps? ANS: The painting depicts a young Cicero. Among his works is a volume of letters to ATTICUS
  11. 11. 9. A question of where, withal. ANS: Pyramid of the Sun in TEOTIHUACAN . Mexico .
  12. 12. 10. What’s the sitter? One word! ANS: An INCUBUS , from the Henry Fuseli painting Nightmare
  13. 13. 11. Devoted to each other, everywhere. ANS: ULNA , and her husband Radius, in Asterix, and in anatomy.
  14. 14. 12. Boring man. ANS : TIM SEBASTIAN of BBC.
  15. 15. 13. Only the two that are respectful. ANS: Bellini painting based on the incident where Noah discovers wine-making and falls down dead-drunk. JAPHET and Shem are respectful and try to cover him up while Ham behaves disrespectfully.
  16. 16. 14. Bit of a delayer. ANS: REMORA / Suckerfish. Derives its name from the Latin word for delay
  17. 17. 15. Redskin? ANS: The condition is called ERYSIPELAS
  18. 18. 16. The play’s the thing. ANS: IPHIGENIA IN AULIS , the Euripides play based on Agamemnon’s sacrifice of his daughter while leaving for the Trojan War.
  19. 19. 17. 1999, 2002, 2006. ANS: The LAMBDA PRIZE for Lesbian fiction went to Sarah Waters thrice; for her books Tipping the Velvet, Fingersmith and The Night Watch.
  20. 20. 18. Whatta body. ANS : Lake Natron, Tanzania . The colour results when evaporation pushes salinity levels so high that the cyanobacteria present begin to freak out.
  21. 21. 19. Sound chirpy and give me both names. Turn Two ends ANS: Yak Cheese , known locally as Churpi.
  22. 22. 20. Turn Three begins. This one occupies the distance between pronoun for yourself and the available verb. (2)
  23. 23. 21. Nothing like a little land sometimes. Three letters.
  24. 24. 22. Useful guy with automobiles. (6)
  25. 25. 23. Nothing like a cute name sometimes. (3)
  26. 26. 24. All together now! (5)
  27. 27. 25. From a dromedary? From a sling? Who knows! (1)
  28. 28. <ul><li>26. </li></ul><ul><li>Turn One </li></ul><ul><li>ACORNS </li></ul><ul><li>OFAY—Black term for a White man, possibly derived from a reversal of the word ‘foe’ </li></ul><ul><li>Poster for Haganah—the name would translate to DEFENCE </li></ul><ul><li>CUD </li></ul>
  29. 29. 27. Turn Two? The answers form the acrostic IGNATIUS J REILLY
  30. 30. 28. Turn 3? 20. FA . Your pronoun for yourself=me; what the man does is sow. The distance between Mi and So is Fa, never mind what Julie Andrews might think. 21. CAY 22 . FENDER. From Leo Fender, automobiles . 23 . COO. The Scottish call this breed of cattle the Highland Coo. 24. NUDES , by Amedeo Modigliani. 25. Two origins for the letter C Explanations in the next slide
  31. 31. 28. The answers to Turn One and Turn Three are two separate anagram sets that lead to the John Kennedy Toole novel A Confederacy of Dunces . Acorns Ofay Defence Cud Fa Cay Fender Coo Nudes C Ignatius J Reilly is the hero, so to speak, of the novel. That bit about business quizzers; cheap shot, I know. 1 point for the anagrams 1 point for the acrostic. 3 points for explaining how they all hang together.
  1. A particular slide catching your eye?

    Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×