Sipërfaqja (art figurativ)

 • 916 views
Uploaded on

Sipërfaqja në kuptimin e artit figurativ.

Sipërfaqja në kuptimin e artit figurativ.

More in: Education
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
No Downloads

Views

Total Views
916
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
5
Comments
0
Likes
3

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Sipërfaqja (art figurativ) angl. surfaceSipërfaqe është vendi ku takohen hapsira dhe ndonjë lloj vëllimi.Ajo ka vetëm dy dimensione :gjatësinë dhe gjërësinë. Gjatësia Gjërësia
 • 2. Çdo formë (artificiale ose natyrale) është e përbërë prej sipërfaqeve.Sipërfaqja si element figurativ paraqitet në pikturë, skulpturë dhe arkitekturë.Në pikturë, sipërfaqja është rrafshi mbi të cilin pikturohet.Në skulpturë dhe arkitekturë, ajo është pjesa e jashtme e vëllimit.Trup hapsinor ,mund të formohet, vetëm nga një sipërfaqe e shtrembëruar, ose ethyer.
 • 3. Sipërfaqja sipas karakterit mundet të jetë : e madhe/e vogël, e ngushtë/e gjërë, e fortë/ebutë, me skaje të buta/të mprehta, e plasaritur, e zgavrosur (vrimosur), e thyer, embledhur, gjeometrike, etj.Ja disa nga shembujt :
 • 4. Piet Mondrian ka pikturuar kompozicionet etijë mbi sipërfaqe të pëlhurës, sipërfaqe mengjyra primare (elementare, themelore, tëdorës së parë). Detyrë : Krijoni sipërfaqe të lira gjeometrike ku do të përdorni ngjyrat primare! Motivi : Komponim gjeometrik. Përpunoi : Ikmet Ajeti