Guia de gmail

1,673 views

Published on

Guia bàsica per obirir un compte a Gmail.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,673
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
472
Actions
Shares
0
Downloads
19
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Guia de gmail

 1. 1. Guia pràctica de Gmail
 2. 2. Introducció al correu electrònic El correu electrònic (anomenat en anglès e-mail, o email) es refereix al sistema que permet redactar, enviar i rebre missatges utilitzant sistemes de comunicació electrònica. Avui en dia, la majoria de sistemes de correu electrònic utilitzen internet. El correu electrònic és un dels serveis més populars dInternet. En comparació amb el correu ordinari, té lavantatge de ser més barat i alhora més ràpid. La majoria del correu electrònic es transmet a servidors que treballen amb el protocol SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Pot ser de caràcter privat, empresarial o institucional. Una adreça de correu electrònic té la forma: usuari@domini.exemple, és lorigen i/o la destinació de missatges enviats per correu electrònic. La part abans del signe @ és la part local de la direcció, habitualment el nom dusuari del destinatari, i la part a la dreta del signe @ és el nom de domini. Mitjançant DNS, es pot comprovar que aquest domini accepta correu electrònic per aquesta adreça determinada. Alguns dels problemes amb els que conviu lusuari que fa servir el correu electrònic són lspam i els cucs. Són fenòmens que shan estès molt en els darrers anys, i tenen un efecte molt negatiu en els usuaris de correu electrònic, i un cost econòmic considerable.
 3. 3. Introducció al correu gmailEl Gmail és un servei de correu electrònic gratuït llançat per lempresa nord-americana Google apartir de l1 dabril de 2004 i que ha captat latenció dels mitjans de comunicació per les sevesinnovacions tecnològiques, la seva capacitat i per algunes queixes de violació de la privadesa delsusuaris. El servei ofereix una capacitat demmagatzematge superior als 7 GB i Google diu que la capacitat demmagatzematge no pararà mai de créixer. Aquest servei va destacar, entre daltres coses, per usar un sistema de cerca de missatges simples i avançades similar al cercador web de Google, per això el seu eslògan és "Cerca, no ordenis". La interfície està disponible en multitud didiomes, inclosos el castellà, català, basc i gallec. La mida màxima de cada missatge (text i fitxers adjunts) és de 50 MB. Un altre aspecte interesant que ofereix el Gmail és el filtre de missatges que disposa de moltes opcions més enllà detiquetar els missatges automàticament. Gmail també està disponible per a telèfons mòbils. Podeu rebre els missatges al vostre mòbil.
 4. 4. Obrir un compte Només ens hem de connectar a Internet i posar al buscador de google la paraula "gmail" Ens apareixerà una pantalla com aquestaHem de clicar al requadre “Crea un Compte” tal com ens indica la fletxa de color vermell.
 5. 5. Omplirem els requadres en blanc i comprovarem la disponibilitat de la nostradirecció tal com ens indica la fletxa de color vermell.Podem escollir lidioma de la pàgina on ens indica la fletxa lila.
 6. 6. Un cop completat el formulari, farem una lectura de les "Condicions del servei" ifarem clic a "Accepto. Crea el meu compte" tal com ens indica la fletxa vermella.
 7. 7. Ens apareixerà una pantalla donant-nos la enhorabona per haver creat el comptecorrectament. Fem clic a "Mostram el meu compte" com ens indica la fletxa.
 8. 8. Ja estem al menú principal. És molt senzill i intuïtiu però igualment repassarem a poca poc les funcions més importants del correu electrònic. Es recomana fer un cop dulla la disposició de tots els elements.
 9. 9. A la barra esquerra de la pantalla és on trobem les funcions més importants delcorreu. En la imatge següent explicarem breument cada possibilitat. Prement "Correu" farem un cop dull a tots els missatges que hem rebut. A "Contactes" podrem repassar els nostres contactes o afegir-ne algun de nou. "Tasques de google" ens permet afegir recordatoris duna reunió, feina o data dentrega. Clicant a "Redacta un missatge" podrem redactar un correu i enviar- ho a la persona o empresa desitjada. La "Safata dentrada" ens permet repassar tots els mails rebuts. A "Missatges enviats" podem fer un cop dull als missatges que nosaltres hem enviat.
 10. 10. Anem a veure com sintrodueix un contacte nou a gmail. Només hem de clicar"Contacte Nou" dins la pestanya "Contactes" del menú inicial.
 11. 11. Haurem domplir els requadres en blanc que ens marca el quadrat vermell.Gmail desarà la informació cada pocs segons. Tot i així, ho podeu fer manualmentclicant a "desar" com indica la fletxa vermella.Per veure la infomació guardada cliqueu a "Contactes".
 12. 12. Enviar un missatge és molt senzill. Dins de lopció "Correu" cliquem a "Redacta unmissatge" tal com ens indica la fletxa de color vermell.
 13. 13. Primer de tot hem de posar la direcció de la persona a qui li volem enviar elmissatge. En el nostre cas posaríem "ubcespirall@gmail.com". La fletxa vermellaens indica el lloc.En el requadre vermell posarem el motiu del missatge.En el requadre blau el text delmissatge. Tenim lopció de corregir el missatge amb un corrector online.Un cop enllestit aquests passos només ens queda enviar el missatge clicant a"Envia" tal com ens indica la fletxa de color blau.
 14. 14. Una altra de les opcions més destacades de Gmail és lapossibilitat de xatejar amb els teus contactes o destablir unavideotrucada de forma gratuïta. Només cal clicar sobre el nostre nom i sens desplegarà un llistat de tots els nostres contactes. Passem el ratolí sobre el contacte desitjat i cliquem sobre la opció "Convida a xatejar". Per establir la videotrucada ens haurem de descarregar un programa que ens ofereix gratuïtament Google. És important recordar que només tindrem la possibilitat de videotrucada si el nostre contacte també disposa daquest programa.
 15. 15. Per acabar aquest manual recordar les diferents opcions que ens ofereix Google accessiblesnomés clicant a sobre: Calendari: és un gestor de contactes i de temps. Permet als usuaris sincronitzar els seus contactes de Gmail amb un calendari basat en web. Mapes: Accedeix ràpidament a google maps. Traductor online: Tradueix qualsevol text a més de 50 idiomes.
 16. 16. Una menció especial mereix Google Docs. Tot una eina ofimàtica de primer nivell. Peraccedir només hem de clicar a la pestanya "Documents" a la part a superior esquerre dela vostra pantalla.Crea i comparteix la teva feina en línia: Crea, edita i puja arxius ràpidament: Importa documents i fulls de càlcul que ja hagis c reat o creals partint de zero. Edita des de qualsevol lloc: Només et cal un navegador web. Els documents i fulls de càlcul es guarden online deforma segura. Comparteix canvis en temps real: Convida altres usuaris als vostres documents i fulls de càlcul i modifiqueu-junts,simultàniament. És gratis: No has de pagar res de res.
 17. 17. Podeu crear diferents tipus de documents com ara una presentació, un full de càlcul oun document word... Només heu de seleccionar el document desitjat en el desplegableque ens apareixerà quan cliquem sobre "Crea".
 18. 18. www.arranjamentsdigitals.com Cursets informàtics a mida.

×