Pecha kucha april080408_vorg

351 views
302 views

Published on

Pecha Kucha "foredrag" om Tromsø by. Et foredrag jeg holdt i 2008, men fortsatt like beskrivende og aktuelt for Tromsø by.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
351
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Erling Dokk Holm sa dette i en kronikk i lørdagsutgaven av dagens næringsliv her for noen uker siden! Jeg er enig, for meg er Tromsø den perfekte by! Byen gir er en unik blanding av urban livstil i kombinasjon med et aktivt friluftsliv i den fantastiske naturen fjellene som ligger rundt vår flotte lille metropol, sentrum i Nord. Mitt navn er Arild Øvrum Jeg er leder i Tromsø klatreklubb og jeg elsker denne lille by blant de fantastiske fjellene. (Neste slide)
 • Jeg skal snakke om Tromsø med aktivitetene som utgangspunkt. Aktivitetene definert ut fra aktiv bruk av naturen, aktiviteter i rommet mellom idrett og friluftsliv, definert ved en søken etter utfordringer, spenning, glede, inspirasjon. Kjerstin Uhre introduserte i en artikkel i …… begrepet a new way of urban living. Det er dette jeg skal snakke litt mer om og samtidig si noe mer om identiteten til byen og mine fremtidsvisjoner for byen. (nytt bilde)
 • Livet sett som et åpnet landskap. Å leve er som å ferdes i et åpnet landskap med lett og ulent terreng, dype daler og høyefjell. Vi ferdes på små og store ekspedisjoner. Viktig å ta seg tid til å dvele! Føle at man hører hjemme i livet. A. Næss
 • Hva er identiteten? Jeg føler byen er mer en den gir seg ut for å være. Hva er Tromsø? Jeg har bodd her i et par år nå og for meg er byens identitet definert ut fra den fantastiske omliggende naturen. Tromsø er Nordens Paris, men denne identiteten mangler det som definerer Tromsø ut fra omgivelsene. For meg er Tromsø …… (nytt lysbilde)
 • Tromsø er byen in ”the artics alps” det er Tromsø som har ute og kultur livet og kan leve opp til å være Nordens Paris. Eller hvorfor ikke the urban city in the artic alps. Tromsø må bruke sin identitet slik den er. Byen er ikke alltid slik vi ser den, den er så mye mer. Man kan få et innblikk i dette når man leser internasjonale omtalelser om Tromsø by og den fantastiske omliggende naturen.
 • The skyline off Tromsø
 • Tromsø er kontrastenes by! Det ultimate med Tromsø er mulighetene for en urban livsstil i samspill med et aktivt utendørs friluftsliv. Byen lever! Man kan leve i et med Naturen!
 • Pecha kucha april080408_vorg

  1. 1. Tromsø * Den P E R F E K T E by! Foto: Arild Øvrum © 2008
  2. 2. Perspektivene på .. Aktivitetene i .. Identiteten til .. Fremtidsvisjonene for .. Tromsø * Foto: Bo Eide © 2008
  3. 3. Perspektivene Foto: Arild Øvrum © 2006
  4. 5. Tromsø * Foto: Arild Øvrum © 2008 Climbers life *
  5. 6. Foto: Arild Øvrum © 2006 Tromsø * ” I dag er dobbelt så mye verd som i morgen”
  6. 7. Urban adventure L I F S T Y L E Foto: Arild Øvrum © 2008 Aktivitetene
  7. 8. Hvorfor begynte du å klatre? Arne Næss: Hvorfor sluttet du? Adventure LIVING *
  8. 9. <ul><li>” På yttersida av hverdagen finnes en skatt” </li></ul><ul><li>Sjur Nesheim, TKK </li></ul>
  9. 10. Timer- timer i fjeldene. I mørke kan hende, i uvær og kamp… Og de lyse, ugripelige, de av forfærdelig skjønhet. Dem du nødig nævner, og aldri kan dele med nogen, for de de tilhører din sjæls ytterste ensomhet. -P.W.Zappfe Foto: Arild Øvrum © 2008
  10. 11. Identiteten Tromsø *
  11. 12. Foto: Arild Øvrum © 2008 NATUREN og MENNESKENE
  12. 13. Foto: Arild Øvrum © 2008 Urban LIVING Adventure LIVING + = Tromsø *
  13. 14. the gateway to the Arctic Nordens paris ” Utelivs byen” OL Byen Foto: Bo Eide © 2008 Identiteten
  14. 15. Tromsø * ” NORDENS Chamonix” Foto: Bo Eide © 2008
  15. 16. Fremtidsvisjon Foto: Knut Fyhn, Vindsport com © 2008 ” Flukten fra hverdagens jag og mas”
  16. 17. Foto: Ragnilius © 2006 http://no.wikipedia.org/wiki/Bilde:Panorama_fjellheisen.jpg Mountainebike Boudring Alpin bigwallclimbing Climbers Lodge Alpin tavers Skikiting Nordicskiing Backcountry skiing Kayaking Tromsø * Sportclimbing
  17. 18. Tromsø * Хорошоя Северная Норвегия
  18. 19. Tromsø *
  19. 20. Foto: Arild Øvrum © 2008 Takk for meg * arildovrum.tumblr.com

  ×