Joan i Andrei
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Like this? Share it with your network

Share
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
218
On Slideshare
197
From Embeds
21
Number of Embeds
2

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 21

http://religiobalmes.blogspot.com.es 20
http://religiobalmes.blogspot.com 1

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. JOAN COROMINAANDREI COSTACHE
 • 2. Quan ja s’acostava a la baixada de la muntanya de les Oliveres, tota la multitud dels deixebles, plens d’alegria, començaren a lloar Déu amb grans crits per tots el miracles que havien vist. Lc (19, 37- 39) Beneït el rei, elqui ve en nom delsenyor! Pau en el cel i glòria en les altures!
 • 3. Ells s’abraonaren sobre Jesús i el detingueren. Però un dels presents desembeinà l’espasa i, d’un cop, tallà l’orella al criat del gran sacerdot. És el qui jo Mc (14, 43-48)besaré: deteniu- lo i emporteu- vos-el ben custodiat.
 • 4. Nosaltres vam sentir quedeia: “Jo destruiré aquest santuari, fet per mans Els grans sacerdots i tot eld’home, i en tres dies en Sanedrí buscaven unaconstruiré un altre, no fet declaració contra Jesús per per mans d’home.” fer-lo morir, però no en trobaven cap, perquè molts declaraven en fals contra ell, però les seves declaracions no concordaven. Mc (14 (55-59)
 • 5. Tu ets el rei del jueus? Però Jesús no contestava res a les acusacions que li feien els grans sacerdots i els notables. Aleshores Pilat li diu: -No sents quants testimonis presenten contra tu?Tu ho dius. Mt (27, 11- 14)
 • 6. Els soldats del governador Salve, rei es van endur Jesús dins eldels jueus! pretori i reuniren al seu voltant tota la cohort. El van despullar, el cobriren amb una capa de color escarlata i li posaren al cap una corona d’espines que havien trenat, i a la mà dreta una canya. Mt (27, 27-31)
 • 7. Quan arribaren a lindret anomenat la Calavera, hi van crucificar Jesús, i també els criminals, l’un a la dreta i l’altre a l’esquerra. Lc (23, 33-38)Si ets el rei delsjueus, salva’t a tu mateix!
 • 8. Arribat el migdia, es va estendre per totala Terra una foscor que va durar fins a lestres de la tarda. I a les tres de la tarda,Jesús va cridar amb tota la força:-Déu meu, Déu meu, per què m’hasabandonat?En sentir-ho, alguns dels presents deien:-Mireu com crida Elies.Llavors, un corregué, xopà de vinagre unaesponja, la clavà en una canya i la hidonava perquè begués, dient:-Deixeu, a veure si ve Elies i el baixa de lacreu.Però Jesús llançà un gran crit i va expirar.Llavors la cortina del santuari s’esquinçàen dos trossos de dalt a baix. Mc (15, 33-39)
 • 9. Després d’això, Josep d’Arimatea, que eradeixeble de Jesús però d’amagat per pordels jueus, va demanar a Pilatl’autorització per a treure el seu cos de lacreu. Pilat hi va accedir. Josep, doncs, hianà i va treure de la creu el cos de Jesús.També hi va anar Nicodem, el qui tempsenrere havia visitat Jesús de nit, i portàuna barreja de mirra i àloe, que pesavaunes cent lliures. Llavors van prendre elcos de Jesús i l’amortallaren amb unllençol, juntament amb les espèciesaromàtiques, tal com és costum d’enterrarentre els jueus.Jn (19, 38- 41)
 • 10. El diumenge, Maria Magdalenase’n va anar al sepulcre de bonmatí, quan encara era fosc, i veiéque la pedra havia estat treta del’entrada del sepulcre. Desprésarribà també Simó Pere, que elseguia, i va entrar al sepulcre; veiéaplanat el llençol d’amortallar, peròel mocador que li havien posat alcap no estava aplanat com elllençol, sinó que continuava lligat apart.Jn (19, 1-8)
 • 11. Maria! Maria es va quedar plorant a fora , ala vora del sepulcre. Mentre plorava, sajupí per mirar dins el sepulcre i veié dos àngels vestits de blanc asseguts al lloc on avia estat posat el cos de jesús, l’un al cap i l´altre als peus . JN (19, 11-16)