Anna i Marcel

216 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
216
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
35
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Anna i Marcel

 1. 1. Marcel Cuadros i Anna Bové
 2. 2.  ENTRADA TRIUMFAL DE JESÚS A JERUSALEM LA TRAICIÓ DE JUDES JESÚS DAVANT SANEDRÍ JESÚS DAVANT PILAT JESÚS CONDEMNAT A MORT LA CRUCIFIXIÓ DE JESÚS SEPULTURA DE JESÚS MORT DE JESÚS EL SEPULCRE BUIT El SEPULCRE BUIT, APARICIÓ A LES DONES
 3. 3. Hosannahosanna,hosanna! De la manera més humil, Jesucrist no només va entrar a Jerusalem muntant un ase, sinó que també va ser obedient fins a la mort per salvar- nos, complint així amb la voluntat del Pare (Mateu 26:39,42-A Getsemaní).
 4. 4. Llavors uns dels Dotze anomenatJudes Iscariot, se n’anà a trobar els grans sacerdots i els digué:-Que esteu disposats a donar-me si us entrego Jesús? Ells li van oferir trenta monedes de plata. I des d’aleshores Judesbuscava una ocasió per entregar-lo. (Mt 26,14-16)
 5. 5. En fer-se de dia, es van reunir el consellSanedrí del poble, grans sacerdots imestres de la Llei. Llavors van fercompadeixer Jesús a la sessió del conselli digueren:- Si ets el Messies, digue’ns-hoEll els respongué:-Si us dic que sí, no em creureu,i si us faigpreguntes , no em respondreu.Però desd’ara el Fill de l’home estarà assegut a ladreta del Dèu totpoderós.Llavors van dir:-Per tant, tu ets el Fill de Dèu!Jesús els contestà:-Vosaltres dieu que ho sóc.Ells van dir:-Per què necessitem el testimoni d’algú, sinosaltres mateixos acabem, de sentir-lodels seus propis llavis? ( Lc 22,54-55.66-71)
 6. 6. Tu ets el rei dels Jesús comparegué davant eljueus?? governador. El governador el va interrogar: --¿Tu ets el rei dels jueus? Jesús li respongué: Tu ho --Tu ho dius. dius Però Jesús no contestava res a les acusacions que li feien els grans sacerdots i els notables. Aleshores Pilat li diu: --¿No sents quants testimonis presenten contra tu? Però Jesús no li va respondre res sobre cap acusació, i el governador nestava tot sorprès. (Mt 27,1-2.11-14)
 7. 7. Pilat va convocar els grans sacerdots, els altres dirigents i el poble, i els digué:--Mheu presentat aquest home com un que desencamina el poble. Jo he procedit a interrogar-lo davant vostre i no he trobat res en les vostres acusacions per a poder-lo inculpar; ni tampoc Herodes, que ens lha tornat a enviar.Per tant, no ha fet res que mereixi la pena de mort. El faré assotar per escarmentar-lo i el deixaré lliure. Llavors tots alhora es posaren a cridar: --Matal, aquest! Deixans lliure Barrabàs! Barrabàs estava empresonat per uns disturbis que hi havia hagut a la ciutat i per assassinat.Pilat tornà a parlar-los amb el desig de deixar lliure Jesús. 21 Però ells cridaven: --Crucifical, crucifical! Pilat els digué per tercera vegada: --Però quin mal ha fet, aquest? Jo no he trobat que hagi comès res que mereixi la pena de mort. El faré assotar per escarmentar-lo i el deixaré lliure. Però ells insistien, demanant amb grans crits que el crucifiquessin. I la seva cridòria acabà per imposar-se. Pilat decidí de satisfer la seva petició: 25 va deixar lliure lhome que era a la presó per disturbis i per assassinat, lhome que ells demanaven, i els va entregar Jesús, tal com ells volien. ( Lc 23,13-259)
 8. 8. I van obligar a portar la creu de Jesús un que passava, un tal Simó de Cirene, el pare dAlexandre i de Rufus, que venia del camp. Dugueren Jesús a un indret anomenat Gòlgota —que vol dir «lloc de la Calavera». Li oferien vi adobat amb mirra, però no en prengué. Llavors el van crucificar i es repartiren els seus vestits jugant-sels als daus , a veure què treia cadascú. Eren les nou del matí quan el crucificaren. El rètol on constava la causa de la seva condemna deia això: «El rei dels jueus.» Juntament amb ell van crucificar dos bandolers, lun a la seva dreta i laltre a la seva esquerra. Els qui passaven per allí linjuriaven movent el cap amb aires de mofa i dient:--Ell que va salvar- --Va, tu que havies de destruir el santuari i reconstruir-lone daltres, que se en tres dies, salvat a tu mateix i baixa de la creu!salvi a si mateix, si També els grans sacerdots sen burlaven entre ells i amb és el Messies de els mestres de la Llei, tot dient: Déu, lElegit! --Ell que va salvar-ne daltres, a si mateix no es pot salvar! El Messies, el rei dIsrael! Que baixi ara de la creu perquè ho vegem i creguem! També linsultaven els qui estaven crucificats amb ell.(Mt 15,21-32)
 9. 9. Hi havia un home bo i just que es deiaJosep. Era membre del Sanedrí, però nohavia donat suport a la seva decisió iactuació. Era natural dArimatea, una vilajueva, i esperava larribada del Regne deDéu. Aquest home anà a trobar Pilat perdemanar-li el cos de Jesús. Va baixar-lode la creu, lembolcallà amb un llençol i elva dipositar en un sepulcre tallat a laroca, on encara no havien posat mainingúEra el capvespre del dia de lapreparació, a punt de començar eldissabte.Les dones que havien acompanyat Jesúsdes de Galilea seguiren fins allà, vanveure el sepulcre i com hi dipositaven elcos de Jesús. Després sen tornaren,prepararen olis aromàtics i perfums, idurant el dissabte van observar el repòsque la Llei prescrivia. (Lc 23,50-56)
 10. 10. Era ja cap al migdia quan es vaestendre per tota la terra una foscorque va durar fins a les tres de la tarda:El sol s’havia amagat.Llavors la cortinadel santuari s’esquinça pel mig .Jesúsva cridar amb tota força:-Pare, a les teves mans confio el meuesperit.I havent dit això, va expirar.Quan el centurió veié el que haviapassat, donava glòria a Dèu i deia:- Realment , aquest home era innocent.Tota la gent que s’havia aplegat per aaquell espectacle, despres der veure elque havia passat se’n tornaven amb lamà al pit. S’estaven allà, a distancia,tots els seus coneguts i les dones quel’havien seguit des de Galilea i que s’homiraven.( Lc 23,44-49)
 11. 11. El diumenge, molt de matí, les dones arribaren alsepulcre portant els olis aromàtics que havien preparati van trobar que la pedra havia estat apartada delsepulcre. Hi van entrar, però no hi trobaren el cos deJesús, el Senyor. Estaven del tot perplexes sobre quèhavia passat, quan sels van presentar dos homes ambvestits resplendents. Esglaiades, van abaixar el rostre,i ells els digueren:--Per què busqueu entre els morts aquell qui viu? Noés aquí: ha ressuscitat. Recordeu què us va dir quanencara era a Galilea: "Cal que el Fill de lhome siguientregat a les mans dels pecadors, que sigui crucificati que ressusciti el tercer dia."Elles van recordar aquestes paraules de Jesús. Llavors sen tornaren del sepulcre i van anunciar totaixò als Onze i als altres. Eren Maria Magdalena,Joana i Maria, mare de Jaume. També les altres queanaven amb elles ho explicaven als apòstols, 11 peròles seves paraules els van semblar un deliri, i no se lesvan creure. Amb tot, Pere sen va anar corrents fins alsepulcre, sajupí i veié que hi havia tan sols el llençoldamortallar. Després sen tornà a casa, estranyat delque havia succeït.(Lc 24,1-12)
 12. 12. --No tingueu por, Passat el dissabte, quan clarejava el diumenge,vosaltres. Sé que Maria Magdalena i laltra Maria anaren a visitar el busqueu Jesús, sepulcre. Tot duna hi hagué un gran terratrèmol: el crucificat un àngel del Senyor va baixar del cel, féu rodolar la pedra i shi va asseure al damunt. Resplendia com un llamp, i el seu vestit era blanc com la neu. De por dell, els guardes es posaren a tremolar i van quedar com morts. Làngel digué a les dones: --No tingueu por, vosaltres. Sé que busqueu Jesús, el crucificat. No és aquí: ha ressuscitat, tal com va dir. Veniu, mireu el lloc on havia estat posat. Aneu de seguida a dir als seus deixebles: "Ha ressuscitat dentre els morts, i ara va davant vostre a Galilea. Allà el veureu." Aquest és el missatge que us havia de donar. Immediatament elles, amb por, però amb una gran alegria, se nanaren del sepulcre i van córrer a anunciar-ho als deixebles. (Mt 16,1-8)

×