Your SlideShare is downloading. ×
0
Avoimen datan lisensoinnista
Avoimen datan lisensoinnista
Avoimen datan lisensoinnista
Avoimen datan lisensoinnista
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Avoimen datan lisensoinnista

4,885

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
4,885
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Public Domain Avoin lisenssi (esim. CC-by) Käyttö- ehdot Julkishallinnon datan lisensointi Lähtökohtaisesti avointa – tarpeelliset rajoitteet avoimen päälle Vältettävä tilannetta, että esim. koko rekisterille asetetaan rajoittavat käyttöehdot sen takia, että rekisterin osana on aineistoja, jotka sitä edellyttävät. -> Avoimet ja käyttörajoitteiden alaiset aineistot on pystyttävä jakamaan toisistaan erillään.
  • 2. Public Domain Avoin lisenssi (esim. CC-by) Aineistot, joihin liittyy käyttörajoittaita esim. yksityisyydensuojan turvaamiseksi tai muista syistä. Ei kuulu avoimen datan piiriin! Hallinnon avoin data, käytöstä Ei tarvitse erikseen sopia! Pohjalla avoin julkinen aineisto, jota käytettäessä ei edellytetä edes lähteen nimeämistä. Käyttö- ehdot
  • 3. Lisensointimalleja maailmalta Norjan malli: Kansallinen CC -yhteensopiva ”nimeä” -lisenssi + database directive huomiointi, vältettiin CC:n kääntäminen Australian malli: Moraalisten oikeuksien säilyttämiseksi valittiin CC -lisenssit Yhdysvaltain malli: Eivät ymmärrä koko lisenssikeskustelua, miksi verovaroin tuotetulla datalla pitäisi olla lisenssi? Hollanti haluaisi mennä samaan suuntaan. Eurooppalainen ongelma: Database Directive ja sui generis suoja tietokannoille (ei niiden sisällölle), tämä pitäisi vain lobata poiskartalta. ODC lisenssit suunniteltu tietokannoille. CC v 4.0 tulee huomioimaan tämän myös Ei kaupallinen Share alike Nimeä Ei ehtoja - vastaa public domainia Vertaa jokamiehen oik. CC NC CC SA ODC-ODbL CC BY ODC-By Norwegian Licence for Open Data (NLOD) CC0 PDDL Public Domain (lain mukaan – ei lisenssiä)
  • 4. Julkinen hallinnon data Avoin hallinnon data Avoin data Hallinnon data Mitä on julkishallinnon avoin data? Mikä ei ole salaista on julkista – voisiko se olla myös avointa?

×