Professions

4,085 views

Published on

Published in: Education, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
4,085
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
131
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Professions

  1. 1. WHAT DO YOU DO? (¿A qué te dedicas?)PAINTER ACTOR POLICEMAN DOCTOR CHEMIST VET ELECTRICIAN MAIDPintor Actor Policia Doctor Farmacéutico veterinario Electricista Criada FISHER BARMAN COOK WAITER BARBER SECRETARY CLOWNPescador Barman Cocinero Camarero Barbero Secretaria PayasoCARPENTER PLUMBER FARMER DELIVERY MAN LIFE GUARD Carpintero Fontanero Granjero Repartidor Salvavidas accountant contador Actor / actress Actor / actriz air hostess Azafata de vuelo architect arquitecto astronaut astronauta au-pair, babysitter niñera baker panadero barber barbero, peluquero (de hombre) bookseller librero bricklayer albañil bus driver conductor de autobús butcher carnicero chemist farmacéutico consultant asesor cook cocinero dentist dentista doctor médico driver conductor electrician electricista employee empleado engineer ingeniero farmer agricultor fashion designer diseñador de moda
  2. 2. firefighter , fireman bomberofisherman pescadorgardener jardinerohairdresser peluquero (de mujer)inspector inspectorjeweller joyerojournalist periodistajudge juezlawyer abogadolibrarian bibliotecariolifeguard salvavidas, socorristamechanic mecánicomailman (US) carteronanny niñeranurse enfermeraoffice worker oficinistapainter pintorphotographer fotógrafopilot pilotoplumber fontanero, plomeroPoliceman / policewoman policíapolitician políticopostman (GB) carteropsychiatrist psiquiatrapsychologist psicólogoreceptionist recepcionistasailor marinerosalesman vendedorscientist científicosecretary secretariosecurity guard guardia de seguridadshoemaker zapaterosinger cantantesoldier soldadostockbroker agente de bolsastudent estudiantesurgeon cirujanotailor sastretaxi driver taxistateacher profesor, maestrotechnician técnicotourist guide guía turísticatranslator traductoruniversity lecturer profesor universitariovet (GB), veterinarian (US) veterinarioWaiter / waitress Camarero / camarerawriter escritor
  3. 3. EJERCICIO 1. Escoge la opción correcta:1. A person that works in a restaurant, looking after customers and serving food. a. Window cleaner b. Waiter/waitress c. Tailor2. A person that acts in a play or movie. a. accountant b. taxi driver c. actor/actress3. They write books or novels. a. writer b. farmer c.painter4. A person that works in a shop or store selling products. a. postman b. shop assistant c. politician5. A person that saves lives where people swim (at a beach or swimming pool). a. plumber b. pilot c. lifeguard6. They can fix problems you have with your teeth. a. dentist b. optician c. florist7. A person that passes knowledge to students, usually at school. a. nurse b. teacher c. designer8. They organize and sell holidays and flights for others. a. travel agent b. fireman c. gardener9. A person that works in a factory. a. doctor b. secretary c. factory worker10. A person that works in a library. a. butcher b. librarian c. book seller11. A person that drives buses. a. truck driver b. bus driver c. taxi driver12. A person that defends people in court and gives legal advice. a. lawyer b. judge c. newsreader13. A person that repairs machines, especially car motors. a. postman b. mechanic c. model14. They paint pictures or the interior and exterior of buildings. a. painter b. window cleaner c. tailor15. A qualified person that decides cases in a law court. a. judge b. lawyer c. baker16 . They work in the science industry. They do many experiments. a. recepcionist b. chemist c. scientist17. A person that makes things from wood including houses and furniture. a. gardener b. carpenter c. mechanic EJERCICIO 2 - SOPA DE LETRAS: Encuentra 15 palabras relacionadas con profesiones.
  4. 4. Answers: Ejercicio 1: 1.b / 2.c / 3.a / 4.b / 5.c / 6.a / 7.b / 8.a/ 9.c / 10.b / 11.b / 12.a / 13.b / 14.a / 15.a / 16.c / 17.bEjercicio 2: Secretary / Pilot / Mechanic / Dentist / Lawyer / Doctor / Baker / Butcher / Architect / Nurse / Policeman/ Postman / Actor / Singer / Vet VOCABULARY relacionado con el TRABAJOEmployment EmpleoJob Trabajo, empleoWork TrabajoProfession / Occupation Profesión / ocupaciónapplicant solicitanteapplication form solicitudCV (GB) / Resume (US) curriculum vitaeemployment agency agencia de empleoemployee empleadoemployer empleadorboss jefeInterview / interviewer Entrevista / entrevistadorintroductory letter carta de presentaciónletter of reference carta de recomendaciónqualifications títulos, habilidadesreferences referenciasresponsibilities, duties responsabilidadesposition puestovacancy puesto vacantesalary salario, sueldopayday día de cobropayroll nómina o plantilla (de sueldos)raise (US) / rise (GB) aumento (de sueldo)overtime horas extraself-employed autónomofull-time job / part-time job trabajo de jornada completa / media jornadatemporary job trabajo temporariopermanent job trabajo permanentecasual job trabajo eventualshift work trabajo por turnosteam work trabajo en equipoday shift /evening shift / night shift turno de día, tarde, nocheapprentice / trainee aprendizto apply for a job solicitar un trabajoto hire somebody contratar a alguiento earn ganar (el sueldo)to work in shifts trabajar en turnosto lose a job perder un trabajoto leave / quit a job / to resign dejar un trabajo, renunciarto be unemployed estar desempleado / en el paro

×