• Like
 • Save
Què és una WebQuest
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Què és una WebQuest

 • 428 views
Uploaded on

No tots sabem què és una WebQuest, i quina millor manera hi ha per descobrir què és que veient una presentació de power point?Aquí teniu un de creació pròpia! :P

No tots sabem què és una WebQuest, i quina millor manera hi ha per descobrir què és que veient una presentació de power point?Aquí teniu un de creació pròpia! :P

More in: Education
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
428
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Quèés una WebQuest?
  Vols saber com funcionen les WebQuests? En volsfer alguna? O simplement, vols saber quèés? Aquí t’hoexpliquemtot!!
  Marina Altés& Annelies Vanhout
  1er de Grau d’EducacióPrimària
  Universitat Rovira i Virgili
 • 2. Es tracta de…
  trobar
  les respostes…
 • 3. …a la gran teranyina de la WWW!
 • 4. Quèésdoncs, una WebQuest?
  Una WebQuest, com diu el seu nom, és una activitat d’estudi a base d’una pregunta. Els alumnes han de treballar en grups, dividint assignacions per a cada un d’ells. Així aconseguirem que cada nen/a tingui un paper determinat i tingui una responsabilitat davant la seva funció individual. L’objectiu de l’activitat és dotar al/les nens/es d’interés per la lectura, per l’anàlisi i per la síntesi d’informació a base de la WWW (WorldWide Web). Aquesta eina, la WWW, és una eina molt potent però alhora és perillosa si no dotem als/les nens/es de coneixements per saber utilitzar-la. Aquest és el major objectiu de la WebQuest.
 • 5. Una mica d’història!
  Webquests van ser inventats per BernieDodge i Tom March a la Universitat Estatal de San Diego al 1995. Així doncs, una WebQuest és un model d’instrucció que va ser desenvolupat per orientar mitjançant unes preguntes on els estudiants han de fer un cocktail de les informacions que puguin
  trobar a les varies fonts d’Internet. Després es tracta de que apliquin els nous coneixements per a explicar un concepte que els hi demanem.
 • 6. Quinesparts té?
 • 7. 1. Introducció!
  Sabem que la motivació és una part molt important alhora de fer QUALSEVOL activitat, això és el que volem aconseguir amb aquest apartat. El professor ha d’utilitzar totes les eines de les que disposi per aconseguir tota l’atenció de l’alumne, tasca difícil!! Es necessari que el projecte s’expliqui atractiva i visualment interessant i, cal que sembli que l’activitat serà rellevant per als alumnes.
 • 8. 2. Tasca!
  S’explica la tasca que els estudiants hauran de realitzar per arribar al final la WebQuest. Es sentiran com vertaders INTERNAUTES navegant per la red!
  El professor ha de descriure la tasca; això ho podria fer de moltíssimes maneres, tan limitades com la nostra imaginació. Es pot fer de forma tradicional: en forma d’exposició verbal, presentació multimedia o posant una cinta de video o, deixant anar la imaginació, podem crear fins i tot una obre de teatre en la que s’expliqui el funcionament de l’activitat!
   
  Existeixen diferents tasques segons la taxonomia de les tasques (Dodge,1999) en la que es descriuen les 12 tipus de tasques més comuns. Podem trobar tasques com les de repetició, de compilació, de misteri, analítiques i científiques entre d’altres.
 • 9. 3. Procés!
  Descriu els passos que els estudiants han de seguir per dur a terme la tasca, amb els enllaços inclosos en cada pas. També podem dividir la Tasca en Subtasques i fer que cada alumne tingui un paper en la recerca. Es recomana que la descripció del procés sigui sempre curta i clara.
 • 10. 4. Recursos!
  Es tracta de citar els carrers que els alumnes han de trobar dins el gran mapa d’internet! Cal facilitar als estudiants la llista de llocs web (links) per ajudar-los a completar la tasca. No ens interessa que l’alumne perdi el temps buscant informació útil i fiable a la gran web, el que volem aconseguir, facilitant-li les eines, és que centri el seu temps i la seva atenció en processar la informació que el professor vulgui.
 • 11. 5. Avaluació!
  I vet aquí el resultat de la WebQuest! El professor també pot avaluar a l’alumne mitjançant una WebQuest; això es fa a través d’una plantilla d’avaluació. Aquesta es pot construir prenent com a base el “Boceto para avaluar WebQuests” de BernieDodge, que permet involucrar als estudiants en el procés d’avaluació.
 • 12. 6. Conclusió!
  I vet aquí el resultat de la WebQuest! Estimular a la reflexió i resumir l’experiència que han tingut els alumnes per a que suggereixin coses noves amb l’objectiu de millorar l’activitat.
 • 13. La Mafaldaensajuda a esbrinar el que és una WebQuest!
  Feu clic damunt del video per veure’l!
 • 14. Fontsd’informació
  http://roble.pntic.mec.es/~atejero/recursos/partes.htm
  http://ficus.pntic.mec.es/apem0040/wq_pags/partes.htm
  http://www.aula21.net/tercera/estructura.htm#2.1.Introducción
 • 15. Altrespàginesd’interés:
  http://webpages.ull.es/users/manarea/webquest/componentes.htm
  http://www.eduteka.org/WebQuestLineamientos.php
  http://en.wikipedia.org/wiki/WebQuest
 • 16. Ara esteupreparats per a fer una fantàsticaWebQuest!
  Esperem que ushagisigutmolt útil tota la informació.
  Adéu!