Slideshare reiki 01 07-2013

307 views

Published on

Reiki, Dhargey, Annelies van Heijst, Den Haag

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
307
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Slideshare reiki 01 07-2013

 1. 1. Dhargey: vooruitgang, ontwikkeling, verspreiding Tera - Mai™ Reiki & Seichem Sinds 1996 ben ik in contact gekomen met Reiki & Seichem, en heb ik me in laten wijden tot Reiki en Seichem, master Wat is Reiki: Het woord betekent: universele levens energie. Het is de kracht die de hele schepping doordringt. Het is deze energie waarin we één geheel zijn met elkaar en met de schepping, die onze vitaliteit bepaalt. Door allerlei oorzaken beginnen al heel vroeg energie kanalen geblokkeerd te raken. Dit kan zich uiten in lichamelijke, emotionele en mentale storingen. Reiki is een methode waarin de verbinding met onze levens energie weer hersteld wordt, zodat deze weer gaat stromen. Reiki ontgift en reinigt, het geeft ontspanning en brengt lichaam en geest in balans. Een Reiki behandeling duurt ongeveer 45 minuten en kost € 15,- Reiki behandelingen zijn op afspraak.
 2. 2. Lichamelijke klachten Reiki werkt bij allerlei lichamelijke klachten Reiki is bewust gaan leven Reiki betekend levensenergie. Ik leg mijn handen in bepaalde posities op de persoon met kleding aan. het aantal behandelingen is bij iedere persoon verschillend. Na 5 behandelingen zou je een verbetering moeten kunnen opmerken en weet je of Reiki bij je past. Bij chronische ziekte zie ik vaak terug dat er meer behandelingen nodig zijn om de blokkades op te kunnen heffen. Wanneer het lichaam letsel heeft opgelopen met een onherstelbare schade kan Reiki heel ondersteunend werken. Echter ben ik niet in staat om dit te herstellen. Door reikibehandelingen kan er wel acceptatie komen. Belangrijk is dat je gaat kijken van wat je wel kunt en dat je niet alleen bezig bent met wat je niet meer kunt. Want dan gaat het leven aan je voorbij en mis je de mooie dingen van het leven. Tijdens een reikibehandeling kan er van alles gebeuren zoals: Gapen, hoesten, het borrelen van je darmen, het los komen van emoties en verdriet. Achter woede schuilt verdriet, de pijn kan soms erger worden, sommige mensen vallen in een hele diepe ontspanning of een diepe slaap.
 3. 3. Na de behandeling kan het zijn dat de klachten erger worden of dat er griepverschijnselen optreden. Het lichaam is dan bezig met een schoonmaak, om de aanwezig gifstoffen af te voeren. Deze schoonmaak is op dat moment nodig om lichaam en geest weer in balans te krijgen. Wanneer het lichaam vervuild is heeft het de tijd nodig om de gifstoffen af te voeren. Eet gezond en drink voldoende water en zorg dat je voldoende frisse lucht naar binnen krijgt. Dit zijn de basis stappen naar een gezonder lichaam / leven. Adem halen is van levensbelang, de vraag is voor wie adem je voor wie leef je? Adem diep een rustig in zodat je ademhaling naar je buik gaat en alle ingewanden masseert. Alle organen krijgen daardoor meer zuurstof en dat is nodig om beter te kunne functioneren. De spijsvertering verloopt beter. Het gevolg daarvan is dat de ontlasting het lichaam sneller verlaat. Frisse lucht voor zover dat dit er is. Lucht op tijd je huis, laat de frisse wind er regelmatig door waaien. Zeker als er spanningen zijn geweest. Zet de ramen en de deuren open zodat de negatieve energie het huis kan verlaten. Ga regelmatig naar buiten toe. Iedere cel van je lichaam vraagt om zuivere zuurstof. Vermijd roken, drinken, drugs, snoepen, junkfood, teveel dierlijke eiwitten, medicatie (is soms van levensbelang) kleur, geur en smaakstoffen, kant en klare maaltijden, dit kan je lichaam vervuilen. Ik veroordeel dit niet.
 4. 4. Toch als je gezonder zou willen leven is het goed om hier eens naar te kijken. Draag je verantwoordelijkheid, neem een beslissing waar je zelf achter staat. Drink voldoende water per dag, vruchtensappen , kruidenthee, of bamboekoffie. Zoek de oorzaak van je lichamelijk problemen en pak ze aan. Je hebt maar een lichaam en daar moet je, je hele leven mee doen. Luister naar de signalen van je lichaam het geeft zelf aan wanneer iets niet goed voor je is. Luister en handel hiernaar. Er moet evenwicht zijn tussen spanning en ontspanning. Als je altijd maar in de weer bent altijd maar aan het werk en je neemt geen tijd voor ontspanning raken je cellen uitgeput. Het gevolg daarvan kan zijn dat je weerstand verminderd en je lichamelijk klachten kunt krijgen. Bij chronische lichamelijke uitputting verouderd het lichaam sneller omdat het lichaam geen kans krijgt om te herstellen. Als Reiki master kan ik je niet genezen. Samen is er een genezingsproces mogelijk als je aan jezelf wilt gaan werken. Je bent zelf je eigen heelmeester van je lichaam en geest. Draag zelf je verantwoordelijkheid voor je gezondheid. Dat is een levenstaak voor iedere dag.
 5. 5. Ziek zijn geeft aan dat je, je levensstijl mag of moet aan gaan veranderen: voeding, rust, of juist bewegen, sporten, andere dag invulling, ander werk, relaties verbeteren, relaties los laten, je grenzen aan geven enz. Ziek zijn is liefde geven aan jezelf. Van jezelf gaan houden zoals je bent. Als je ziek bent de juiste aandacht vragen die je nodig hebt. Iemand anders kan niet ruiken van wat je nodig mocht hebben. Geeft het duidelijk aan. Je hoeft het niet alleen te doen. Zorg voor een netwerk om je heen. Dat je kunt kiezen als je iemand nodig hebt. Als iemand ziek is of pijn heeft is het goed om je medeleven te tonen. Mee gaan lijden is niet nodig. Ziek zijn is een persoonlijk proces. Als iemand ziek is kan dit juist de weg naar genezing worden. Zorg ervoor dat je niet geleefd wordt door anderen mensen. Neem zelf de leiding over je eigen leven, je werk, in je relatie, op sociaal en maatschappelijk gebied en in het gezinsleven. Doe geen dingen die van zelfspreken zijn. Wat je ook doet doe dit omdat je dit vanuit je hart wilt doen. We moeten allemaal wel eens dingen doen die we niet leuk vinden, maar er moet wel een balans zijn.
 6. 6. Er kunnen zijn voor anderen is een voorrecht. Maar verlies jezelf niet in de ander ten koste van je eigen gezondheid. Dat je ja leert zeggen als je ja bedoelt en nee leert zeggen als je nee bedoelt. Als je lekker in je vel zit dan kun je echt wat voor anderen betekenen. Je kunt je laten zien wie je werkelijk bent. Als je jezelf anders voor doet (toneel spelen) dat hou je niet vol. Ik heb mezelf levenslang sporten opgelegd en ik fiets heen en terug 20 km naar mijn werk. Hier voel ik mee een stuk beter bij! Wees creatief met je energie, laat het stromen vanuit jezelf vanuit je hart.
 7. 7. Tera-Mai™ Reiki I Tijdens de Reiki I cursus wordt de basis gelegd van het Tera-Mai™ healingsysteem. U ontvangt de Tera-Mai™ Reiki I initiatie, waardoor energie kanalen worden geopend, waarna U meerdere healingstechnieken zult leren. Kosten voor de Reiki I inwijding: € 120,- Tera-Mai™ Reiki II Tijdens de Reiki II cursus ontvangt u de Tera-Mai™ Reiki II initiatie, waardoor energie kanalen verder worden geopend. U leert werken met de Tera-Mai™ Reiki II symbolen. Naast de SHK, CKR en HSZSN, die ook in andere systemen worden gebruikt, zult u nog met 13 andere symbolen leren werken. Verder leert u hoe u op afstand kunt healen. Deze cursus voorafgegaan door de Tera-Mai™ Reiki I cursus. Kosten voor de Reiki II inwijding: € 160,- Tera-Mai™ Reiki Masterschap Tijdens deze cursussen leert u hoe u de ReikiI, II en Master initiatie's moet geven en hoe u aan anderen aan te leren. Ook wordt u de neven initiatie YOD en de initiatie in de orde van Melchizidek geleerd. Deze cursus wordt voorafgegaan door de Tera-Mai™ Reiki I en II cursus. Kosten voor de Reiki III Masterinwijding: € 600,- Reiki inwijdingen worden op afspraak gemaakt. U kunt u ten alle tijden hiervoor aanmelden.
 8. 8. Tera-Mai™ Seichem Bestaat uit de 4 elementaire helende stralen. Reiki (Aarde) aardt alle andere energie. Vuur (Sakara) werkt zowel in de aura als in het fysieke lichaam. Sophi-EL (Water) haalt diepe emotionele kwesties voor healing naar boven toe. Angeliclight (Lucht) is de tweevoudige energie van Lucht en Geesten werkt op mentaal gebied. Tera-Mai™ Seichem I In deze cursus leert u aanvullende healing technieken. Deze cursus wordt vooraf gegaan door de Tera-Mai ™ Reiki I cursus. De kosten voor Seichem I zijn € 160,- Tera-Mai™ Seichem II Hierbij zult u met nog 14 anderen symbolen leren werken met de energie van de 4 elementen en deze leren gebruiken in healing technieken. Deze cursus wordt vooraf gegaan door de Tera-Mai ™ Reiki I, II en de Seichem I cursus. De kosten voor Seichem II zijn € 200,-
 9. 9. Tera-Mai™ Seichem Masterschap Tijdens deze cursus leert u hoe de Seichem I, II en de Master-initiaties moet geven en hoe dat anderen aan te leren. Ook wordt u de Seichem neven initiatie van YOD en de initiatie van het Violette Vuur geleerd. Deze cursus wordt vooraf gegaan door de Tera-Mai ™ Reiki I, II, Masterschap en de Seichem I en II cursus. De kosten voor het Seichem Masterschap is € 800,- Reiki inwijdingen worden op afspraak gemaakt. U kunt u ten alle tijden hiervoor aanmelden.
 10. 10. Voor vragen of het maken van een afspraak: Reiki & Seichem behandeling Het aanvragen van een geboorte, jaar of relatiehoroscoop kunt contact opnemen via de onderstaande gegevens. Dhargey, vooruitgang, ontwikkeling, verspreiding Annelies van Heijst Heiloostraat 515 2547 KN Den Haag 070-2206643 anneliesvanheijst@gmail.com www.dhrargey.nl

×