Tecnologies d'ahir

450 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
450
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tecnologies d'ahir

 1. 1. LA TECNOLOGIA DE L’AHIR Les 10 tecnologies candidates a la desaparició “El progrés no consisteix a aniquilar avui l'ahir, sinó, al revés, en conservar aquella essència del ahir que va tenir la virtut de crear aquest avui millor.” José Ortega Y Gasset ANNA I TERESA
 2. 2. La casset/ el casset (del francès cassette, "capseta"), també anomenada cinta de casset, és un suport d'emmagatzematge de dades magnètic i analògic. És a dir, és un tipus de cinta magnètica utilitzada per a l' enregistrament i reproducció del so. Les primeres cassets van aparèixer a Catalunya a mitjans de la dècada del 1960, i van esdevenir ràpidament molt populars, atès que eren un sistema còmode i relativament econòmic de portar la música a tot arreu.
 3. 3. El Fax (abreviatura de facsímil, del Llatí fac simile, "fer similar") és una tecnologia de Telecomunicacions que s'usa per a transferir copies (facsímils) de documents, usant dispositius que operen sobre la xarxa telefònica convencional. L'avantatge del Fax respecte altres mètodes com ara el correu tradicional és que en el fax la transmissió és pràcticament instantània. Tot i així, els desavantatges que suposen una baixa qualitat l'han relegat davant el correu electrònic com a forma més comuna d'enviar documents de forma electrònica.
 4. 4. Un disc compacte o CD és un disc òptic utilitzat per a l'emmagatzematge de dades. Va ser originàriament creat per a emmagatzemar àudio, però posteriorment va ser usat per a emmagatzemar dades (CD-ROM). El disc compacte va ser desenvolupat per Sony i Philips el 1980. El 1982 es va iniciar la seva producció en massa i va anar desplaçant progressivament el disc de vinil com a suport d'àudio. Posteriorment també va desplaçar els disquets d'ordinador com a suport per a la distribució de programari.
 5. 5. El DVD, acrònim anglès de Digital Versatile Disc (Disc Versàtil Digital), és un suport àmpliament usat per a l'emmagatzemament òptic de dades digitals, normalment dades i vídeo. La majoria de DVDs tenen la mateix grandària que els CD-ROM, però poden emmagatzemar sis vegades més informació que el CD-ROM. L'especificació del DVD fou creat pel DVD Forum.
 6. 6. La Televisió analògica o Televisió terrestre era el mètode tradicional de lliurament de senyal de televisió, per ones radioelèctriques transmeses a través de l'espai.
 7. 7. El telèfon fixe (del grec τῆλε, tēle, "llunyà" i φωνή, phōnē, "veu") és un dispositiu de telecomunicacions que s'usa per transmetre i rebre so (normalment veu) a través de llargues distàncies. Inicialment transmetien el so mitjançant un senyal d'àudio que es codificava en un senyal elèctric analògic, a través de cables de coure.
 8. 8. Un mòdem de 56 Kbps era un aparell electrònic que situàvem entre el ordenador y la línea telefònica, capaç de convertir una senyal digital de dades en una altra analògica que pugui ser transmesa per un canal dissenyat per a senyals analògiques. És recordat sobretot pel soroll que feia a l’hora de connectar-se:"Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Pi Piiiiiiiiiii Piririririririiiiiii".
 9. 9. El Tub de raigs catòdics (CRT de l'anglès Cathode Ray Tube) és un dispositiu de visualització inventat per Karl Ferdinand Braun i al seu desenvolupament van contribuir els treballs de Philo Farnsworth. S'empra principalment en monitors, televisions i oscil·loscopis, encara que en l'actualitat s'estan substituint progressivament per tecnologies com plasma, LCD, DLP; a causa del menor consum energètic d'aquests últims.
 10. 10. Els discs flexibles o disquets són un dispositiu d'emmagatzemament de dades format per una peça circular de material magnètic que permet la gravació i la lectura de dades. És fi, flexible i tancat en una caixa fina quadrada o rectangular de plàstic. Durant la dècada del 2000, han estat majoritàriament substituïts per discs òptics i pels dispositius de memòria flaix.
 11. 11. Un cable és un element conductor format per un conjunt variable de fils metàl·lics, generalment recoberts per un material aïllant o protector. Les tecnologies inalàmbriques com el Bluetooth i el Wifi han alliberat els nostres ordenadors, cursos, telèfons..
 12. 12. Les càmeres tradicionals capturen la llum (la fotografia) en una pel·lícula fotogràfica. La pel·lícula fotogràfica és una emulsió que conté una substància sensible a la llum com el nitrat de plata sobre una capa plàstica. Quan aquesta emulsió és sotmesa a una exposició controlada de llum o un altre tipus de raigs la imatge queda gravada a la pel·lícula. Per obtenir una imatge final, inalterable en futures exposicions a la llum- una fotografia –se’l hi apliquen a la pel·lícula una sèrie de processos químics, en un procés anomenat revelat fotogràfic.

×