ANIS - Prezentare generala 2014

226 views
185 views

Published on

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii – ANIS, este singura asociație patronală de profil din România. In prezentare veți găsi informații detaliate despre asociație cât și despre posibilitatea de a deveni membru al acesteia.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
226
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

ANIS - Prezentare generala 2014

 1. 1. Prezentare generală Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii
 2. 2. Despre noi Inființată în 1998, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii – ANIS, este singura asociație patronală de profil din România. În prezent, asociația este formată din companii membre, de la firme mici și mijlocii până la corporații multi-naționale, prezente pe piața din România. Patronatul oferă companiilor o serie de beneficii directe și indirecte, care au ca scop indentificarea, promovarea și implementarea unor măsuri la nivel de industrie, menite să crească atât piața internă cât și exporturile românesti din sectorul IT.
 3. 3. Rolul ANIS Asociația facilitează comunicarea dintre companii, prin crearea unui cadru neutru unde se pot dezbate probleme specifice industriei IT. Aceste dezbateri sunt etapele pre-mergătoare promovării inițiativelor către autoritățile executive și legislative din România, pentru a fi incluse în programele guvernamentale. În calitate de membru, compania dumneavoastră se poate implica alături de ceilalți membri și de Consiliul Director ANIS, în elaborarea acestor strategii, având astfel un rol în dezvoltarea industriei de software și servicii din țara noastră.
 4. 4. Consiliul Director Consiliul Director ANIS este format din Președinte și Vicepreședinti. Acestia iși voluntariază timpul pentru a reprezenta industria în fața factorilor de decizie din mediul executiv și legislativ, și pentru a dialoga cu organizații și instituții din tara sau strainatate, de tipul: Camere de comerț, asociații profesionale, forumuri economice ș.a. Prin reprezentanții săi, Consiliul are rolul de a superviza fiecare fațetă a industriei de tehnologie, pentru a identifica și dezvolta programe relevante, împreuna cu companiile membre ANIS. Membri consiliului sunt aleși prin vot, în Adunarea Generală ANIS. Consultați lista directorilor care fac parte din Consiliu: http://www.anis.ro/despre-noi/colegiul-director/
 5. 5. Beneficii pentru membri Beneficiile directe vizează informarea membrilor despre oportunitați, promovarea companiilor prin instrumentele proprii și partenere, și organizarea sau facilitarea participșrii membrilor la diverse evenimente de tip expoziție sau match-making, atât în țara cât și în străinătate. Angajații companiei dumneavoastră pot participa la cursuri de formare și perfectionare sau certificare, organizate de către ANIS sau parteneri, beneficiind de tarife preferențiale și prioritate la înscriere. Oferta de training sau certificări poate fi consultată pe site-ul nostru, și include (dar nu se rezuma la): ISTQB, Vanzări, Marketing, Project Management, Product Management, Leadership, Mentoring ș.a.
 6. 6. Beneficii pentru membri Alte beneficii ale calitații de membru ANIS: • Implicarea în luarea deciziilor „de jos în sus” în ceea ce privește propuneri de proiecte legislative; • Implicarea în dezbateri asupra propunerilor de măsuri fiscale; • Acces la proiecte strategice; • Promovarea produselor și serviciilor companiei dumneavoastră pe plan intern și internațional prin instrumentele de comunicare proprii și partenere; • Sprijin pentru participarea în expoziții și evenimente locale sau internaționale; • Susținerea industriei prin participarea directă la dezbateri; • Acces preferențial la studii și informații din piată; • Networking cu persoanele cele mai potrivite din industria IT.
 7. 7. Cotizațiile anuale au rolul de a susține activitatea patronatului în elaborarea, urmarirea și definitivarea acțiunilor realizate în beneficiul industriei romanești de software și servicii. Aceste cotizații se stabilesc în funcție de cifra de afaceri, pe care compania dumneavoastră a înregistrat-o în ultimul an fiscal încheiat, încadrându-se în unul din pachetele de beneficii pe care le oferim companiilor membre. Plata cotizaților catre ANIS, este deductibilă din impozitul pe profit, conform legii patronatelor. Va rugăm să luați legatura cu persoana care se ocupă de contabilitate în cadrul companiei dumneavoastră, pentru mai multe detalii despre legislația care privește deductibilitatea cotizaților plătite către asociații patronale. Pachete de beneficii și cotizații
 8. 8. Pachete de beneficii și cotizații Conform deciziei Adunării Generale ANIS din 1 februarie 2012, grila de cotizații valabilă de la această dată, este după cum urmează: Pachete STARTUP • STARTUP: GRATUIT pentru companiile cu venituri pe ultimul exercițiu fiscal de maximum 100.000 EUR şi au maximum 1 ani de activitate. • STARTUP+: 200 EUR/an pentru companii cu venituri de maximum 100.000 EUR şi au maximum 2 ani de activitate. Pachete STANDARD (in functie de cifra de afaceri) • 400 EUR/an - pentru companiile cu venituri între 100.000 EUR și 1 milion EUR • 600 EUR/an - pentru companiile cu venituri între 1 și 3 milioane EUR • 800 EUR/an - pentru companiile cu venituri între 3 și 10 milioane EUR • 1000 EUR/an - pentru companiile cu venituri peste 10 milioane EUR Pachet PREMIUM (opțional, în locul oricăruia dintre celelalte pachete) • 2000 EUR/an Partenerii Premium beneficiaza de cea mai mare expunere in comunicarile ANIS.
 9. 9. Nicolae Filipescu 39-41, 1st floor, sector 2, Bucharest, 020961 +40-21-3121397 office@anis.ro www.anis.ro Bogdan Rusu Business Relationships Manager +4 0749 079 536 bogdan.rusu@anis.ro Contact „În serviciul industriei românești de software și servicii”

×