Your SlideShare is downloading. ×
 • Like
Forn solar
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Now you can save presentations on your phone or tablet

Available for both IPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply
Published

 

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
95
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1.  Després de fer la observació de que es pot fer un forn solar per a cuinar, la nostra pregunta, amb un pensament intel·ligent i racional, va ser: Quines característiques ajuden a concentrar més la energia solar? Tot això es fa per a un aprofitament de la energia la qual és produïa per el sol.
 • 2.  Per a arribar a la conclusió de aquesta pregunta, òbviament, cal fer la hipòtesi. En aquest cas, en primer lloc, hem de veure quals components són necessaris per a poder crear un forn que sigui resistent i pugui concentrar molta temperatura. Per això és que hem arribat a la conclusió de que el forn solar pot tenir: Forma: ·Obert Tipus: ·Concentració ·Tancat ·Acumulació Material capsa: ·Vidre Material interior: ·Alumini ·Metall ·Mirall ·Cartó ·Pintura Material tapa: ·Vidre Recipient: ·Metall ·Plàstic ·Acero
 • 3.  De totes aquestes opcions per a fer el forn solar, no més investigarem amb el canvi de Material interior, material tapa i material capsa. Existeixen unes variables a controlar las quals són el Mida, el Temp i la Meteorologia. Plantegem en si dues hipòtesi les quals són: Si és aïllant és bo i si el color negre ajuda a augmentar la temperatura.
 • 4.  En el nostre grup treballem amb diferents materials per a comprovar quals de ells pot ser el millor concentrador de energia solar. Nostre grup està compost per cinc subgrups els quals treballaran amb diferents materials. Comencem el dia divendres posant els forns al pati perquè comencessin a escalfar-se; el dia era assolellat i era perfecte per lexperiment. Els deixem així fins les 11:30 del matí. En aquest moment vam posar els ous amb oli perquè es comencessin a "fregir".
 • 5.  Cada 10 minuts (aproximadament) mesurem la temperatura amb un termòmetre per saber quants graus guanyava mentre passava el temps. Al final de lexperiment, notem com una petita part de la clara estava blanca. Per tant, vam poder deduir que el forn no estava a la temperatura adequada per fregir lou, però va aconseguir una temperatura la qual va permetre fregir una part de lou.
 • 6. Temperatures60504030 Temperaturas2010 0 11:37 11:45 11:55 12:05 12:10 12:14 12:25 12:30 12:50
 • 7.  Com podem veure, la taula ens mostra que els resultats de la temperatura solar varien molt poc amb el temps a excepció de l’hora 11:45 a 11:55 on es troba el canvi de temperatura més alt. Aproximadament pugen de 3 a 4 graus cada 15 minuts.
 • 8. Negre Alumini H1Aïllant 70ºC 52ºC Amitja= 61ºCSense Aïllant 55ºC 49ºC/54ºC Bmitja= 53,3ºCH2 XmItja= 62,5ºC Ymitja= 51,7ºC X-Y= 10,8ºC A-B= 7,7ºC
 • 9.  Hipòtesi 1: Amb els càlculs fets, tenim que la diferència de temperatura és dun 13,5%. Hipòtesi 2: Amb els càlculs fets, tenim que la diferència de temperatura és dun 18,9%.
 • 10.  Podem observar que, tant en la hipòtesi 1 com en la hipòtesi 2, la diferència de temperatures supera el 10%. Què vol dir això? doncs que tant la hipòtesi 1 com la hipòtesi 2 són afirmatives, és a dir, laïllant és bo ja que concentra més la calor, i, daltra banda, el negre ajuda a augmentar la temperatura.
 • 11.  El que podem dir és que es aconsellaria fer una segona vegada lexperiment per unes certes qüestions que han estat avaluades, en primer lloc, laire entrava per alguns orificis que tenien els forns dalguns grups, en segon lloc, els grups de paper de alumini no van complir amb fer el forn amb el paper totalment llis, sinó arrugat. Amb el paper arrugat la llum solar pot escapar-se a molts llocs.
 • 12. FinAndrés RubianoAdrià PeradaltaKhalid HmittiAshraf Ouchia