Andrej Probst
V1.0
Čo je to transparentný účet?
 Transparentný účet je bežný bankový účet,
ktorý je sprístupnený verejnosti bezplatne
pre na...
Transparentný účet
 K čomu slúži transparentný účet:
 Posilňovanie dôveryhodnosti
hospodárenia subjektu.
 Ako dlho využ...
Prevádzka a správa
transparentného účtu
 Transparentný účet sa často poskytuje
za týchto podmienok:
 Zriadenie, vedenie ...
Ochrana osobných údajov
 “Možnú výhradu ochrany osobných údajov
ľudí, ktorí sú protistranami transakcií pri
takomto type ...
16. 6. 2014 6
Transparentné účty na Slovensku a v Českej
republike
Slovenská sporiteľňa
 Zoznam transparentných účtov:
 http://transparentneucty.sk/
 Príklad CSV:
 http://transparentneu...
16. 6. 2014 8
Transparentné účty na Slovensku a v Českej
republike
Komerční banka
 Zoznam transparentných účtov:
 http://www.kb.cz/cs/on-line-sluzby/on-line-
informace/transparentni-ucty/...
Česká spořitelna
 Zoznam transparentných účtov:
 http://www.csas.cz/banka/nav/o-
nas/transparentni-ucty-d00018257
 Prík...
Fio banka
 Zoznam transparentných účtov:
 http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/bankovni-
ucty/transparentni-ucet/vypis-
tra...
Raiffeisen bank
 Zoznam transparentných účtov:
 http://www.rb.cz/firemni-
finance/transparentni-ucty/
 Príklad URL:
 h...
GE Money Bank
 Zoznam transparentných účtov:
 https://www.gemoney.cz/firmy/instituce-a-
verejna-sprava/transparentni-uct...
ČSOB
 Zoznam transparentných účtov:
 http://www.csob.cz/cz/Firmy/Municipality-a-
neziskove-organizace/Ucty-a-platebni-
s...
Sberbank
 Zoznam transparentných účtov:
 http://www.sberbankcz.cz/neziskove-a-
cirkevni-organizace/transparentni-ucet
 ...
16. 6. 2014 16
Transparentné účty na Slovensku a v Českej
republike
Prezidentské voľby na
Slovensku
 Milan Kňažko
 http://transparentneucty.sk/#/turnovers/5048
685929
16. 6. 2014 17
Transp...
2. kolo voľby prezidenta Českej
republiky
 Miloš Zeman
 http://www.csas.cz/banka/nav/o-
nas/transparentni-ucet-239020007...
Ďakujem za pozornosť…
 Twitter
@andrejprobst
 Email:
andrej_probst@hotmail.com
 Web:
www.webmasters.sk
 LinkedIn:
link...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike

963 views
680 views

Published on

Zoznam finančných inštitúcií na Slovensku a v Českej republike, ktoré poskytujú transparentné účty pre svojich klientov ako sú neziskové organizácie, politické strany, cirkevné inštitúcie, obce, samosprávy...

Published in: Economy & Finance
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
963
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike

  1. 1. Andrej Probst V1.0
  2. 2. Čo je to transparentný účet?  Transparentný účet je bežný bankový účet, ktorý je sprístupnený verejnosti bezplatne pre nahliadnutie. Často práve na internete.  Verejnosť vidí aktuálny stav a pohyb na účte.  Najčastejší používatelia transparentných účtov:  mestá, obce, spoločenstvá vlastníkov bytových jednotiek, občianske združenia, politici, politické strany, nadácie, fondy, náboženská spoločnosť... 16. 6. 2014 2 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  3. 3. Transparentný účet  K čomu slúži transparentný účet:  Posilňovanie dôveryhodnosti hospodárenia subjektu.  Ako dlho využívame transparentné účty:  V Českej republike od roku 1998  Na Slovensku od roku 2013 16. 6. 2014 3 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  4. 4. Prevádzka a správa transparentného účtu  Transparentný účet sa často poskytuje za týchto podmienok:  Zriadenie, vedenie a zrušenie účtu je zdarma  Príchodzie a odchodzie platby v rámci domácej krajiny zdarma  Internetbanking pre majiteľa účtu na aktívne operácie  Internetbanking pre verejnosť s pasívnymi operáciami – náhľad na stav účtu a pohyby účtu 16. 6. 2014 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike 4
  5. 5. Ochrana osobných údajov  “Možnú výhradu ochrany osobných údajov ľudí, ktorí sú protistranami transakcií pri takomto type účtu, už podľa predkladateľov v Českej republike zamietol Úrad na ochranu osobných údajov. Argumentoval pri tom tým, že v prípade poukázania platby na transparentný účet ide o udelenie súhlasu so spracovaním osobných údajov a teda nedochádza k zobrazeniu citlivých osobných údajov.” 16. 6. 2014 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike 5 Zdroj: http://openiazoch.zoznam.sk/cl/135497/Obycajni-ludia-chcu-zaviest-do-praxe-takzvane-transparentne-ucty
  6. 6. 16. 6. 2014 6 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  7. 7. Slovenská sporiteľňa  Zoznam transparentných účtov:  http://transparentneucty.sk/  Príklad CSV:  http://transparentneucty.sk/api/export/UCET  Príklad URL:  http://transparentneucty.sk/#/turnovers/UCE T  0900 = kód banky  UCET = číslo transparentného účtu 16. 6. 2014 7 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  8. 8. 16. 6. 2014 8 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  9. 9. Komerční banka  Zoznam transparentných účtov:  http://www.kb.cz/cs/on-line-sluzby/on-line- informace/transparentni-ucty/index.shtml  Príklad URL:  http://www.kb.cz/cs/on-line-sluzby/on-line- informace/transparentni-ucty/casua- sro/detail-uctu-107UCET.shtml  0110 = kód banky  107 = predčíslie transparentného účtu  UCET = číslo transparentného účtu 16. 6. 2014 9 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  10. 10. Česká spořitelna  Zoznam transparentných účtov:  http://www.csas.cz/banka/nav/o- nas/transparentni-ucty-d00018257  Príklad URL:  http://www.csas.cz/banka/nav/o- nas/transparentni-ucet-PREDCISLIE- UCET0800-d000xxxxx  0800 = kód banky  UCET = číslo transparentného účtu  PREDCISLIE = predčíslie transparentného účtu 16. 6. 2014 10 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  11. 11. Fio banka  Zoznam transparentných účtov:  http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/bankovni- ucty/transparentni-ucet/vypis- transparentnich-uctu  Príklad URL:  https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz- transparent.cgi?ID_ucet=UCET  2010 = kód banky  UCET = číslo transparentného účtu 16. 6. 2014 11 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  12. 12. Raiffeisen bank  Zoznam transparentných účtov:  http://www.rb.cz/firemni- finance/transparentni-ucty/  Príklad URL:  http://www.rb.cz/firemni- finance/transparentni- ucty/?tr_acc=vypis&account_number=UCET  5500 = kód banky  UCET = číslo transparentného účtu 16. 6. 2014 12 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  13. 13. GE Money Bank  Zoznam transparentných účtov:  https://www.gemoney.cz/firmy/instituce-a- verejna-sprava/transparentni-ucty/001  Príklad URL:  https://www.gemoney.cz/firmy/instituce-a- verejna-sprava/transparentni- ucty/003?accountid=UCET  0600 = kód banky  UCET = číslo transparentného účtu 16. 6. 2014 13 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  14. 14. ČSOB  Zoznam transparentných účtov:  http://www.csob.cz/cz/Firmy/Municipality-a- neziskove-organizace/Ucty-a-platebni- styk/transparentni-ucet/Stranky/default.aspx  Príklad URL:  http://www.csob.cz/WebCsob/Data/tu/UCET/ UCET-YYYYMMDD.pdf  0300 = kód banky  UCET = číslo transparentného účtu 16. 6. 2014 14 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  15. 15. Sberbank  Zoznam transparentných účtov:  http://www.sberbankcz.cz/neziskove-a- cirkevni-organizace/transparentni-ucet  Príklad URL:  http://www.sberbankcz.cz/transparentni- ucty-detail?ac=UCET  6800 = kód banky  UCET = číslo transparentného účtu 16. 6. 2014 15 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  16. 16. 16. 6. 2014 16 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  17. 17. Prezidentské voľby na Slovensku  Milan Kňažko  http://transparentneucty.sk/#/turnovers/5048 685929 16. 6. 2014 17 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  18. 18. 2. kolo voľby prezidenta Českej republiky  Miloš Zeman  http://www.csas.cz/banka/nav/o- nas/transparentni-ucet-23902000730800- d00018326  Karel Schwarzenberg  http://www.csas.cz/banka/nav/o- nas/transparentni-ucet-28403923090800- d00018255 16. 6. 2014 18 Transparentné účty na Slovensku a v Českej republike
  19. 19. Ďakujem za pozornosť…  Twitter @andrejprobst  Email: andrej_probst@hotmail.com  Web: www.webmasters.sk  LinkedIn: linkedin.com/andrejprobst  Prezentácie: www.slideshare.net/andrej_probst

×