Comenius project meeting in Glyfada, Athens, Greece, April 2013

178 views
106 views

Published on

Comenius project meeting in Glyfada, Athens, Greece, April 2013

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
178
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
19
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Comenius project meeting in Glyfada, Athens, Greece, April 2013

  1. 1. ”De la Icar la călătoriile interplanetare” Parteneriat multilateral Comenius 2012- 2014 LICEUL TEHNOLOGIC DE SERVICII “SFANTUL APOSTOL ANDREI” PLOIESTI, PRAHOVA
  2. 2. Membrii Asociatiei Astronomilor Amatori din Grecia au prezentat participantilor un material interesant despre sistemul solar, planete si modalitati de observare a acestora, apoi profesorii si elevii, gazde si oaspeti au fost invitati in curtea scolii unde 4 telescoape profesionale au fost instalate in prealabil si s-a putut admira bolta cereasca, membrii asociatiei oferind informatii si raspunzand la intrebarile participantilor.
  3. 3.  Pilotul a povestit elevilor din tarile partenere cum se antreneaza un pilot pentru a fi cel mai bun, ce inseamana o companie aeriana si cum se construieste un avion. Folosind diverse materiale, au fost exemplificate legi ale fizicii si aerodinamicii de care constructorii de avioane tin cont pentru ca avioanele sa se inalte. Efectul Coanda a fost explicat cu ajutorul jetului de aer.
  4. 4.  Profesorii si elevii din tarile partenere au participat la vizita de documentare desfasurata in Atena, orasul scolii gazda.  S-au vizitat urmatoarele obiective: Acropole, Templul lui Zeus, Plaka, Piata Sintagma (unde s-a urmarit schimbarea garzii de la Monumentul soldatului necunoscut aflat in fata Palatului Parlamentului) si cap Sounio.

×