Cele mai cautate destinatii religioase EBC

552 views
447 views

Published on

PROIECT INDERDISCIPLINAR EBC -Liceul Tehnologic "Sf. Dimitrie" ,Comuna Teregova, Jud. Caras

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
552
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
12
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Cele mai cautate destinatii religioase EBC

 1. 1. Realizator:Bibliografie: Prof. Ana LoziciThe Money Channelwww.images.google.ro
 2. 2. • Turismul religios este una din cele mai importante forme de turism din lume.• Milioane de oameni trec anual prin aceste locuri. În vizită sau în pelerinaj, turiştii mai mult sau mai puţin credincioşi sunt o sursă de venit importantă pentru ţarile care adăpostesc monumente religioase.• Forbes a strâns laolaltă cifrele impresionante ale vizitatorilor celor mai căutate 20 destinaţii religioase din lume. Cu toate că locurile atrag milioane de oameni, mormintele, bisericile, templele, moscheele sau alte locuri sfinte aduc turişti din motive pe cât se poate de diverse.
 3. 3. • 1. Templul Sensoji, Tokio, Japonia Legenda spune că doi fraţi au pescuit în anul 628, din râul Sumida, statuia Khannon, zeiţa din religia budistă a fericirii şi milei. Templul a fost construit în onoarea zeiţei, iar turiştii se înghesuie aici aşteptând favoruri din partea ei. Autoritatea pentru Turism din Japonia estimează 30 de milioane de vizitatori anual la Sensoji.
 4. 4. • 2. Mormântul Our Lady of Guadalupe, Mexico City, Mexic Se spune că Fecioara Maria i-a apărut în anul 1531 unui ţăran sărac pe nume Juan Diego pe un deal în Tepeyac, la nord vest de locul unde se găseşte acum Mexico City. Credincioşii susţin că imaginea Fecioarei s-a imprintat pe mantaua lui Juan. Acum ea se află deasupra altarului dintr-o bazilică construită pe locul unde Diego a avut viziunea. În ciuda controverselor care au apărut în urma legendei, Diego a fost canonizat de Papa Ioan Paul al Doilea în 2002. Bazilica primeşte aproximativ 20 de milioane de vizitatori anual.
 5. 5. Mormântul Our Lady of Guadalupe, Mexico City, Mexic
 6. 6. • 3. Vatican/Biserica Sf Petru, Roma, Italia Vatican adăposteşte casa oficială a Papei (Palatul Apostolic), precum şi Capela Sixtină, câteva muzee şi Biserca Sf Petru, primul papă, al cărui mormânt se află sub altarul principal. UNESCO susţine că biserica este cea mai mare clădire religioasă din lume. Se estimează că între 5000 şi 20000 de persoane vizitează zilnic biserica, iar anual numărul acestora ajunge la 18 milioane.
 7. 7. • 4. Mormântul lui Imam Reza, Mashad, Iran Numele celui mai sfânt oraş din Iran se traduce ca "loc al martirilor", după al optulea şiit Imam Reza, un descendent direct al lui Mohammed. Mormântul lui Imam este cel mai important loc Şiit din Iran, iar numărul vizitatorilor este estimat la o cifră între 12 şi 20 milioane.
 8. 8. • 5. Locurile sfinte şi căile de pelerinaj din Munţii Kii, Range, Japonia Conform World Heritage Center "trei locuri sacre - Yoshino şi Omine, Kumano Sanzan, Koyasan- legate de vechile oraşe capitală Nara şi Kyoto prin drumuri de pelerinaj reflectă contopirea religiei native a Japoniei, Shinto, care îşi are rădăcinile în tradiţia cultului naturii din Japonia, şi Budismul, care vine din China şi Peninsula Coreea". Locaţia atrage aproximativ 15 milioane de vizitatori anual.
 9. 9. • 6. Catedrala Notre Dame, Paris, Franţa Catedrala a fost ridicată în cinstea Fecioarei Maria de către Episcopul Parisului în secolul XII. Monumentul construit în stil gotic a fost în centrul unor evenimente istorice: Cruciaţii s-au rugat aici înainte de a părăsi războaiele sfinte, biserica a fost jefuită în timpul revoluţiei franceze, iar Napoleon a fost încoronat chiar aici ca împarat. Astăzi, Notre Dame este o catedrală romano catolică ce primeşte 13 milioane de turişti anual.
 10. 10. Notre Dame
 11. 11. • 7. Bazilica Sacre Coeur, Montmartre, Paris, Franţa Plănuită pentru a creşte moralul după înfrângerea francezilor din 1870 în războiul cu Prusia, Sacre Coeur a fost terminată în 1914 şi conţine unul din cele mai mari mozaicuri din lume, care îl înfăţişează pe Iisus cu braţele larg deschise. Biserica romano-catolică se află pe locul cel mai înalt din Paris. Monmartre a fost şi el la rândul său destinaţie sfântă de-a lungul timpului. Acum, 13 milioane de pelerini şi vizitatori se opresc anual să vadă bazilica.
 12. 12. • 8. Sabarimala, Kerala, India Acest centru hindus de pelerinaj din muntele vestic Ghat al Indiei adăposteşte templul Sastha, care conform website-ului guvernului Kerala, "este dedicat lordului Ayyappa. Se crede că acesta este locul unde Ayyappa a meditat după ce l-a ucis pe puternicul demon Mahishi". Perioada de pelerinaj este din noiembrie până în ianuarie, însă estimările turiştilor variază destul de mult, de la cinci milioane la 60 de milioane.
 13. 13. • 9. Aparecida do Norte, Brazilia Aparecida este oraşul care adăposteşte cel mai mare sanctuar în cinstea Fecioarei Maria din lume, care primeşte 8 milioane de vizite anual. Sanctuarul a fost ridicat în secolul XVIII, când nişte pescari au scos la suprafaţă o statuie a Fecioarei Maria fără cap. În 1955 o a doua bazilică a fost construită, care poate primi 45 000 de persoane, a doua cea mai mare bazilică din lume, după Sf. Petru.
 14. 14. • 10. Mormântul lui Padre Pio, Rotonda San Giovanni, Italia Conform New York Times, Padre Pio, un călugăr catolic capucin "a ieşit în evidenţă în 1918 când au început să îi sângereze mâinile, picioarele şi fruntea. Este primul preot care a avut stigmata de la Sf. Francis în secolul XIII. Unele persoane cred că avea şi alte daruri supranaturale, inclusiv abilitatea de a se afla în două locuri deodată sau a emite un miros strident de flori". Mormântul său şi biserica, dintr-un munte îndepărtat din sudul Italiei, atrage între şase şi şapte milioane de pelerini anual.
 15. 15. • 11. Catedrala Cologne, Germania - aproximativ şase milioane de turişti anual.
 16. 16. 12. Lourdes, Franţa - 5 milioane de turişti•
 17. 17. • 13. Mormântul lui Imam Hussein, Karbala, Irak - între trei şi şapte milioane de pelerini.
 18. 18. • 14. Assisi, Italia / Bazilica Sf Francis - între 4 şi 5 milioane de vizitatori.
 19. 19. • 14. Assisi, Italia / Bazilica Sf Francis - între 4 şi 5 milioane de vizitatori.
 20. 20. • 16. Fatima, Portugalia - 4 milioane de turişti anual.
 21. 21. • 17. Mecca şi Medina, Arabia Saudită - 4 milioane de vizitatori.
 22. 22. • 18. Ierusalim, Israel - aproximativ 1,5 milioane de turişti.
 23. 23. • 19. Varanasi, India - un milion de turişti
 24. 24. • 20. Bodh Gaya/Complexul templului Mahabodhi, India - un milion de vizitatori.

×