El quadern de classe modificat

760 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
760
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El quadern de classe modificat

 1. 1. EL QUADERN DECLASSECIÈNCIES SOCIALSIES Port d’Alcúdia
 2. 2. Per què és important elQUADERN? Eina bàsica que treballaràs durant tot el curs i et permetrà avançar en el teu propi aprenentatge. Ha d’acotar-se a unes indicacions presentació. Forma part de la teva qualificació positiva, per tant has de tenir en compte la correcta presentació del quadern.
 3. 3. Quin format ha de tenir elQUADERN? És imprescindible tenir un quadern de classe específic per la matèria de Ciències Socials.
 4. 4. Quin format ha de tenir elQUADERN?  El quadern de classe ha de tenir la possibilitat d’afegir fulls, per tant aquest es confeccionarà a partir de fulls DIN-4 solts, quadriculats o no, perforats i els fulls ordenats en un arxivador d’anelles.
 5. 5. Quin format ha de tenir elQUADERN? Necessàriament el quadern de classe ha de comptar a la banda posterior de l’arxivador amb dues fundes de plàstic:  Una per les fotocòpies i làmines.  Una altra per l’entrega del quadern a la professora quan l’hagi de corregir. Per entregar el quadern també s’admetrà un “sobre de plàstic” A4.
 6. 6. Indicacions per una correctapresentació i estructura La portada del quadern ha d’incloure:  Nom  Curs  Grup  Assignatura
 7. 7. Indicacions per una correctapresentació i estructura Estructura de la Unitat Didàctica (tema):  Portada amb:  Títol  Índex  Eix cronològic  Resums, esquemes i/o mapes conceptuals  Activitats fetes i auto corregides  Vocabulari de la Unitat Didàctica  El material aportat pel professor (fotocòpies, làmines...) que s’ha d’arxivar a la funda de plàstic
 8. 8. Indicacions per una correctapresentació i estructura
 9. 9. Indicacions formals Indicacions formals:  Marges: el quadern sempre ha de tenir marges, preferiblement de 2 cm a cada costat.  Enumeració de tots els fulls en números aràbics, només per l’anvers dels fulls, al costat inferior dret.  Diàriament has d’anotar la data, el nom de l’apartat, el número de la pàgina del llibre dels continguts o exercicis que estarem treballant i el número d’exercici en qüestió.  Després de cada exercici posa punt i apart. A més a més deixau una línia en blanc. Entre apartat i apartat, deixau vàries línies en blanc.
 10. 10. Indicacions formals: bolígrafs icolors Els resums, esquemes o mapes conceptuals es realitzaran en bolígraf blau o negre. Els enunciats de les activitats sempre en bolígraf de color negre, i les respostes en bolígraf de color blau. Les auto correccions de les activitats exclusivament es faran en bolígraf vermell. Els retoladors i bolígrafs de colors els podreu utilitzar en els títols o aquelles anotacions que creieu convenients destacar. Està totalment prohibit la utilització del llapis en el quadern de classe i en els exàmens. Preferiblement no s’utilitzarà corrector (tippex); si s’ha de rectificar alguna cosa sa taxarà amb una línia fina l’error i es posarà entre parèntesi, i se continuarà escrivint en el costat. Aquest criteri també es vàlid pels exàmens.
 11. 11. Posa la Deixa datamarges Posa els títols dels Deixa apartats espais en blanc Indica la pàgina dels resums, actCopia els ivitats…enunciatsen negre AutocorregeixCopia les -te lesrespostes activitats en en blau vermell Enumera les pàgines
 12. 12. Què valorarà la professora delquadern de classe? Per l’avaluació i qualificació del quadern la professora te demanarà el quadern una o dues vegades per trimestre. IMPORTANTÍSSIM: Respectar els terminis d’entrega dels quaderns, i en cas que no s’entregui el quadern en la data indicada, la professora posarà una nota com a quadern no entregat (0). No s’accepta cap quadern ni un dia més tard de la data acordada!!!
 13. 13. Què valorarà la professora delquadern de classe? Cada alumne/a tendreu un full de correcció del quadern de classe que haureu d’entregar cada vegada que la professora reculli els quadern per la seva correcció. En aquest full apareixen els deu criteris d’avaluació:  + Positiu (1p)  = Regular (0,5p)  - Negatiu (0p) D’aquesta manera en tot moment sabràs en quins aspectes pots continuar sense modificar o quins aspectes has de millorar. Aquest full s’ha de retornar a la professora firmat pels pares l’endemà del retorn del quadern corregit.
 14. 14. Què valorarà la professora delquadern de classe? La professora avaluarà i qualificarà el quadern de classe atenent els següents criteris:  Presentació i disposició formal del text: netedat, bona cal·ligrafia...  Ús dels marges i utilització correcta dels colors del bolígraf  Aspectes lingüístics i normatius: lèxic, coherència i cohesió del text, ortografia, puntuació...  Ordre: numeració de les pàgines, blocs, títols, data, número de les activitats...  Realització de mapes conceptuals i/o esquemes: amplitud, claredat, paraules clau...  Realització totes les activitats  Vocabulari  Fotocòpies i làmines  Auto correccions de les activitats  La correcció entre pregunta i resposta. La introducció de la resposta amb un subjecte ben definit. T’aconsellem la repetició de l’enunciat de la pregunta. (Exemple: Pregunta: Què eren els gremis? Resposta. Els gremis eren corporacions d’oficis o associacions que exercien el monopoli d’una activitat artesana...).
 15. 15. Finalment, recorda que el quadern declasse ha d’estar apunt en tot moment, és adir: els fulls en l’ordre tots els activitats revisadesORDENAT CORREGIT COMPLET que correspongui, apunts, esquemes, i títols, dates, mapes autocorregides, po enumeració de les conceptuals, activit ssibles pàgines, ats i errors, ortografia... cal·ligrafia... tasques, làmines, vocabulari...
 16. 16. A banda del quadern declasse… Tendrem una plataforma virtual per a poder treballar tots els continguts (Edmodo). Les activitats realitzades en a l’Edmodo no caldrà que les tenguem en suport paper, per tant no caldrà imprimir-les i incorporar-les al quadern de classe, però seran igualment importants per a la valoració de la matèria.

×