Your SlideShare is downloading. ×
 • Like
Arquitectura del ordenador finalizado 2
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Now you can save presentations on your phone or tablet

Available for both IPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Arquitectura del ordenador finalizado 2

 • 66 views
Published

 

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
66
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
1
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. PERÁLVARO DUQUE Informàtica II
 • 2.  1.El bit 1.5 Bios 2.Hardware y Software 3.Com funciona un ordinador? 4.La placa base 5.El microprocessador 6.El Ventilador 7.Font d’ alimentació 8.Targeta Gràfica 9. La targeta de so
 • 3.  10.La memòria Ram. 11.La memòria Rom. 12. La memòria Cmos. 13.La memòria Cache. 14. Ports de comunicació. 15.Ports series (RS-232) 16.Ports PS/2 17.Ports USB 18.Ports COM 19.Ports Paral·lels. 20.Ports RJ-45 21.Ports VGA Webgrafia
 • 4.  Un bit és un senyal electronica que pot estar encesa (1) o apagada (0). És la unitat mes petita de informació que utilitza un ordinador.
 • 5.  BIOS són sigles en anglès: "Basic Input-Output System" o Sistema bàsic dentrada i sortida; aquesta ve incorporada amb el xip de la placa base, és a dir, és un programa que no està en el disc rígid. La BIOS emmagatzema la informació bàsica de la computadora. Guarda les dades del dia i lhora, el caché, les configuracions dels discos, les claus (passwords) de protecció, etc. Aquesta valuosíssima informació en apagar la computadora no es perd doncs utilitzen memòries tipus CMOS i per no perdre les dades, ve inclòs una petita pila que pot durar anys i es recarrega quan la computadora és encesa.
 • 6.  Es denomina maquinari o suport fisic al conjunt delements materials que componen un ordinador. El softaware és intangible són els programes , les aplicacions , conceptes etc.
 • 7.  La placa base és una targeta de circuit impresa a la qual es connecten els components que constitueixen lordinador.
 • 8.  El microprocessador (o simplement processador) és el circuit integrat central i més complex dun sistema informàtic; a manera dil·lustració, se li sol cridar per analogia el «cervell» dun computador. És un circuit integrat conformat per milions de components electrònics. Constitueix la unitat central de processament (*CPU) dun PC catalogat com microcomputador.
 • 9.  Ventilador sutilitza en els gabinets dordinadors i altres dispositius electrònics per refrigerar-los. En general laire calent és tret des de linterior del dispositiu amb els coolers.
 • 10.  La font dalimentació és lencarregada de subministrar lenergia que el nostre ordinador necessita per funcionar, però un ordinador és una màquina de precisió i necessita que aquesta alimentació sigui en tot moment estable i dins duns marges de tolerància que en alguns elements són mínims.
 • 11.  La targeta gràfica és un dispositiu que es connecta a la placa base de la teva computadora i serveix per mostrar imatges en el monitor. Encara que el normal és que tinguin una única sortida, i per tant només puguis usar un únic monitor, cada vegada és més comú veure adaptadors daquest tipus capaços de connectar-se fins a a 4 pantalles de manera simultaneja.
 • 12.  La targeta de so és un dispositiu que es connecta a la placa basi de lordinador, o que pot anar integrada en la mateixa. Reprodueix música, veu o qualsevol senyal dàudio. A la targeta de so es poden connectar altaveus, auriculars, micròfons, instruments, etc.
 • 13.  RAM:random-access memory), sutilitza com a memòria de treball per al sistema operatiu, els programes i la majoria del programari. És allí on es carreguen totes les instruccions que executen el processador i altres unitats de lordinador Hi ha molts tipus de memòries DRAM, Fast Page, EDO, SDRAM, etc. I el que és pitjor, diversos noms.
 • 14.  La memòria ROM, (*read-*only *memory) o memòria de només lectura, és la memòria que sutilitza per emmagatzemar els programes que engeguen lordinador i realitzen els diagnòstics. La majoria dels ordinadors tenen una quantitat petita de memòria ROM (alguns milers de bytes).
 • 15.  Un altre tipus de xip de memòria és el “complementary metall-oside semiconductor” o CMOS. La memòria CMOS guarda informació sobre la configuració de l’ordinador.
 • 16.  El cache de memòria, també anomenat RAM cache, ajuda a accelerar els processos de lordinador perquè guarda instruccions i dades usades freqüentment. Quan el processador necessita instruccions o dades, primer busca en el cache. Si no localitza el que busca, llavors examina el RAM.
 • 17.  Els ports de comunicació, com el seu nom indica, són una sèrie de ports que serveixen per comunicar el nostre ordinador amb els perifèrics o altres ordinadors. Es tracta en definitiva de dispositius I/O (Imput/Output, o Entrada/Sortida).
 • 18.  Els ports RS-232, també coneguts com a ports seriï i com a ports COM són un dels primers ports de comunicacions incorporats als PC, però també un dels més ineficaços.
 • 19.  Aquests ports són en essència ports paral·lels que sutilitzen per connectar petits perifèrics a la PC. El seu nom ve dau per les computadores de model PS/2 dIBM, on van ser utilitzats per primera vegada.
 • 20.  És una arquitectura de bus desenvolupada per les indústries de computadores i telecomunicacions, que permet instal·lar perifèrics sense haver dobrir la maquina per instal·lar-li maquinari, és a dir, que nhi ha prou amb connectar dita perifèrica en la part posterior de lordinador.
 • 21.  Són adaptadors que sutilitzen per enviar i rebre informació de BIT en BIT fos del computador a través dun únic cable i dun determinat programari de comunicació. Un ordinador o computadora en sèrie és la que posseeix una unitat aritmètica senzilla en la qual la suma en sèrie és un calculo digit a digit
 • 22.  Són connectors utilitzats per realitzar un enllaç entre dos dispositius; en el sistema lògic se li coneix com LPT. El primer port paral·lel LPT1 és normalment el mateix dispositiu PRN (nom del dispositiu lògic de la impressora).
 • 23.  És una interfície física utilitzada comunament a les xarxes de computadores, les seves sigles corresponen a "Registered Jack" o "Clavilla Registrada", que al seu torn és part del codi de regulacions dEstats Units.
 • 24.  El port VGA és el port estandarditzat per a connexió del monitor a la PC. El seu connector és un HD 15, de 15 pines organitzats en 3 fileres horitzontals.
 • 25.  Wikipedia. Diferents blogs y paginas. Ports de comunicació de l’ordinador. Recopilació de la informació.