Kodi i etikës shfmu beqir gashi rrezor (mleqan) kk malishevë
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Kodi i etikës shfmu beqir gashi rrezor (mleqan) kk malishevë

on

 • 950 views

 

Statistics

Views

Total Views
950
Views on SlideShare
949
Embed Views
1

Actions

Likes
0
Downloads
2
Comments
0

1 Embed 1

http://www.slideshare.net 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft Word

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Kodi i etikës shfmu beqir gashi rrezor (mleqan) kk malishevë Kodi i etikës shfmu beqir gashi rrezor (mleqan) kk malishevë Document Transcript

 • REPUBLIKA E KOSOVËS Shkolla Fillore / e Mesme e Ulët ,,Beqir Gashi’’ Rrezor (Mleçan), KK Malishevë KODI I ETIKËS Shkolla Fillore dhe e Mesme e Ulët “ Beqir Gashi” – Rrezor (Mleqan) në bashkëpunim me: drejtorin, mësimdhënësit, prindërit dhe nxënësit përpiluan kodin e etikës për vlerësim i cili në vete përmban pajtueshmërinë dhe bashkëpërgjegjësinë:Mësuesit pranuan: • Që mos të ushtrojnë dhunë fizike dhe psikologjike tek nxënësit. • Të mos i diskriminojnë për shkak të gjinisë , përkatësisë fetare , gjendjes sociale. • Të mos diskutojnë me nxënësit tema që janë të papërshtatshme dhe cenojnë formimin qytetar të tyre • Të mos përdorë duhan dhe alkool në ambiente shkollore • Të mos ndikohet nga personat jashtë shkollës për vlerësimin e nxënësve me nota. • Të mos shfaqet para nxënësve me pamje jo korrekteNxënësit pranojnë: • Të mos e prishin rendin shtëpiak • Të respektojnë këshillat e arsimtareve në lidhje me notimin • Të kenë sjellje të mira me bashkëmoshatarët • Të mos ndikohen nga personat jashtë ambientit shkollorë • Të mos përdoret duhani dhe telefoni ne lokalet shkollore • Të bashkëpunojnë në mes vete dhe të këmbejnë ide te ndryshme rreth VpNPrindërit pranojnë: • të ndihmojnë dhe edukojnë fëmijët e tyre që të pranojnë vlerësimin dhe vetëvlerësimin; • të bisedojnë me fëmijët e tyre për të nxitur sjellje të mirë në lidhje me notimin; • të punojnë me fëmijët e tyre duke e bërë edhe ata një vlerësim (pyetje të ndryshme në lidhje me njësitë mësimore, teste të ndryshme, të gjitha këto bëhen në shtëpi) duke shmangur kështu çfarëdo situate të padëshirueshme sa i përket notimit;
 • • të kontrollojë punën e fëmijës (fletoret e detyrë klase, detyrë shtëpie, orarin mësimor, mjetet tjera të punës që i nevojiten për lëndën përkatëse); • të kontrollojë çdo test dhe diskutojë me fëmijën për atë test; • të kontaktojë me mësimdhënës për notat dhe të punojë më fëmijën për përmirësimin e tyre.Qeverisja dhe Udhëheqja e shkollës pranojnë: • të jenë të paanshëm për të gjithë arsimtarët, nxënësit dhe prindërit; • të krijojë ambient të ngrohtë dhe të kenë ndikim pozitiv për të gjithë në shkollë; • të mos lejojë keqpërdorimin e rezultateve të notimit (mos të ofendojë arsimtarët apo nxënësit për nota); • të pranojë ankesa, lutje, vërejtje në lidhje me vlerësimin. Ekipi i përpilimit të Kodit Etik për shkollën “Beqir Gashi” në Rrezor (Mleqan), KK Malishevë: Fehmije Toplana dhe Servete – mësimdhënëse, Musë Zogaj dhe Rrustem Kryeziu – prindër, Alush Kryeziu – drejtor i shkollës, Gentianë Gashi dhe Plator Kryeziu – nxënës. Rrezor (Mleqan), 10 maj 2011