Baix llobregat

585 views
499 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
585
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
20
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Baix llobregat

 1. 1. Roger Guerrero
 2. 2. • El Baix Llobregat conserva els seus orígens agrícoles oferint una extensa gamma de productes autòctons. Cireres, espàrrecs o carxofes, així com el premiat pollastre de la raça Prat –distingit per la Unió Europea-- , són alguns exemples dels ingredients que caracteritzen la gastronomia comarcal. Els restauradors s’han basat en aquests productes típics per configurar un catàleg de plats que fan de la seva cuina un signe distintiu de qualitat. Les caves i les bodegues de la comarca –incloses en la denominació d’origen Penedès-- completen una oferta gastronòmica pròpia i personal.
 3. 3. COMARCA DEL BAIX LLOBREGATLa comarca del Baix Llobregat és un territori de tipus mediterrani que sestèndes de la desembocadura del riu Llobregat fins a la muntanya de Montserrat,on es troben els relleus més importants de la comarca, per sobre dels 1000metres.És una comarca singular per la seva diversitat de paisatges. Els seus 486,10km2 inclouen gairebé tots els elements dels paisatges mediterranis: màquiesde gàrric i margalló sobre roques calcàries, alzinars amb roures a Collserola iMontserrat, comunitats de ribera propo dels cursos daigua permanents,garrigues i brolles sota pinedes i zones daiguamolls i maresemes al delta degran significació ecològica.Integrat per 30 municipis, els límits administratius del Baix Llobregat elseparen del Vallès Occidental al nord-est, el Barcelonès al sud-est, el Bages alnord-oest, lAnoia i lAlt Penedés a loest i el Garraf al sud-oest. La sevapoblació es troba actualment al voltant dels 781000 habitants
 4. 4. Situació de la comarca• El Baix Llobregat és una comarca situada al sud de la província de Barcelona. Limita al nord amb el Bages, a lest amb el Vallès Occidental, al sud- est amb el Barcelonès, al sud amb la Mediterrània, al sud-oest amb el Garraf, a loest amb lAlt Penedès i al nord-oest amb lAnoia. Amb 767.967 habitants (2006), és la tercera comarca més poblada de Catalunya i té una superfície de 486,7 km² (33ena, amb un 1,51% de la superfície del Principat). La capital de la comarca és Sant Feliu de Llobregat.
 5. 5. LA CAPITAL DEL BAIX LLOBREGAT• Sant Feliu de Llobregat és la capital de la comarca del Baix Llobregat.• Està situada al marge esquerre del riu Llobregat i el seu terme municipal limita amb els de Barcelona, Sant Cugat del Vallès i Sant Just Desvern a lest, Molins de Rei al nord, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló a loest iSant Joan Despí al sud.• És a més cap de partit judicial i seu del bisbat de Sant Feliu
 6. 6. • Festa Major: 10 dagost, Sant Llorenç• Festa de la Tardor (o festa major petita, actualment convertida en la festa principal): 12 doctubre, Sant Rarimi, arquebisme i màrtir de Càller (Sardenya)• Festa de la Primavera: Segon cap de setmana de maig. Exposició Nacional de Roses i la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat
 7. 7. Imatges de Sant Feliu de LLobregat
 8. 8. El Llobregat és un delsprincipals rius de Catalunya.Neix a les fonts del Llobregat, auna alçada de 1.295 m sobre elnivell del mar a Castellar denHug (Berguedà) i desembocaal Mar Mediterrani al Prat deLlobregat, prop de Barcelona.Tota la seva conca és enterritori català i recorre lescomarques barcelonines denord a sud. El curs daquest riuha estat molt aprofitat per lapoblació del país per a diversosusos: agrícoles, industrials i deconsum, entre altres.
 9. 9. DELTA DEL LLOBREGATEls espais naturals del delta del Llobregat són una xarxa d’espaisprotegits que pertanyen als municipis del Prat de Llobregat,Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat.Visitant-los, sorprèn la gran diversitat biològica que alberguen.Estan situats al costat de camps de conreu, envoltats d’algunes deles infraestructures més importants del país i molt a prop de lesprincipals ciutats metropolitanes. Hi podem trobar diferentsambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes iaiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges ambvegetació de duna, gairebé úniques a Catalunya. Són uns espaismolt importants per a la fauna, en especial per a les ausaquàtiques, pel fet de trobar-se enmig de la ruta migratòria delsocells del nord d’Europa cap a l’Àfrica.
 10. 10. • Una comarca de marcada tradició agrícola que ha sabut conservar els seus orígens per oferir als amants de la bona cuina plats de la màxima qualitat, basats en productes autòctons de reconegut prestigi que es poden assaborir en els nostres restaurants. El Pota Blava Els sabors de lhorta
 11. 11. Palmes i Moles de Sant Vicenç dels HortsDes de lany 1983 es fan aquestes pastestípiques que fan referència als atributs delsant del poble. Les fan durant tot lany iespecialment per la Festa Major dHivern.-Productors, distribuïdors i comerços delproducte:
 12. 12. La cripta de la Colonia Güell és una obra d´ Antoni Gaudí, construida entre 1908 i 1915per encàrrec de l´ empresari Eusebi Güell. Com edifici religios per als seus treballadors dela Colonia Güell, situada en Santa Coloma de Cervelló, a prop de Barcelona.
 13. 13. Rosari monumental de Montserrat• l Rosari Monumental de Montserrat és un conjunt dobres escultòriques de caire religiós situades al camí que condueix del Monestir de Montserrat a la Santa Cova on es va trobar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat el 880.• El camí està excavat en la muntanya, al llarg del Massís de Montserrat, construït entre 1691 i 1704 gràcies al mecenatge de Gertrudis de Camporrell, marquesa de Tamarit..
 14. 14. LA PASSIÓ D´ESPARREGUERA• De febrer a primers de maig , s´hi representa la Passió , una obra de teatre popular , tots els actors són del poble i es remunta al 1600.

×