La nostre empresa a les Xarxes Socials - Arbúcies 2010

469
-1

Published on

Transperències de la píndola empresarial organitzada per l'Ajuntament d'arbúcies el 6 de novembre del 2010. En aquest píndola hem tractat la prescència de la nostra empresa a les xarxes socials.

Published in: Entertainment & Humor
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
469
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La nostre empresa a les Xarxes Socials - Arbúcies 2010

 1. 1. La nostre empresa a les xarxes socials Albert Alemany Montiel Consultor web 6 de novembre de 2010 www.slideshare.com/alteregoweb
 2. 2.  Nous conceptes de comunicació  Xarxes socials. Qui? Com?  Mobile social media  Social Media Manager & Community Manager  Pla de comunicació online  Conclusions
 3. 3. Internet és un mercat on els usuaris son consumidors que volen interactuar, participar, trobar-se amb les seves marques.
 4. 4.  El consumidors s’informen per internet, el nou canal de comunicació.  Neix el concepte «reputació online»
 5. 5. Mass Media Informació Social Media Conversa
 6. 6.  Les marques no dominen el missatge, el usuaris ara tenen un paper actiu.  Els usuaris representen a la marca a la seva manera. Estructurat o segmentat.  Neixen noves oportunitats d’arribar als «nostres» usuaris.
 7. 7.  Informació lliure  Bidireccional.  Oportunitat per les empreses.  Control de la reputació.  Opinió.  Intercanvi de rols
 8. 8.  L’empresa és un usuari més de la xarxa i com a tal ha d’entendre que hi ha de participar tinguent un paper actiu.  En quin moment ens trobem? ◦ Facebook: +500milions ◦ Youtube: cada minut es pugen 20h ◦ Twitter: +50milions de visites al mes ◦ …
 9. 9.  Definició: Són aplicacions web que permeten a les persones connectar amb els seus amics i fins i tot fer noves amistats. A més, permeten als usuaris compartir contingut, interactuar i crear comunitats sobre interessos similars: treball, lectures, jocs, amistat, relacions amoroses, etc.
 10. 10.  Principals xarxes socials a nivell mundial: ◦ Facebook ◦ MySpace ◦ Orkut ◦ Twitter ◦ Buzz (en procés)  Tuenti (Espanya)
 11. 11.  Tipus ◦ Generals vs Específiques (futur?)
 12. 12.  Ús de la xarxa, el 55% de 16 a 45 diuen que entren a diari a les xarxes socials.
 13. 13.  Nº de xarxes per franges d’edat
 14. 14.  Actitut davant una marca. Ex: Facebook
 15. 15.  Les organitzacions són conscients que el públic actual és més exigent, té més possibilitats i eines d'acceptar o rebutjar un producte.  Els usuaris ja no són audiències, sinó emissors i prescriptors d'informació.  El target de qualsevol campanya o acció comunicativa ja no és un subjecte passiu. Ara és un actor actiu que proposa, participa i orienta l'activitat.  Les recomanacions reals són el que fan que la gent es decideixi entre tanta oferta. I el boca a orella és una eina de màrqueting tradicional que té la seva màxima expressió a Internet.  Per això, hi ha d'haver contacte permanent amb els clients, habilitant diversos canals de comunicació per rebre i atendre opinions, suggeriments o reclamacions.
 16. 16.  Dades rellevant per l’empresa: ◦ Si youtube fos un buscador seria el segon a nivell mundial. ◦ Facebook la xarxa social més gran. ◦ Twitter la «xarxa social» amb més creixament >1000% ◦ S’està començant a utilitzar més les xarxes socials que l’email per comunicació entre persones. ◦ Fundat el 2004, Flickr té avui publicades més de 3.600 milions d'imatges. ◦ Google també en vol participar… Buzz – Google Me.
 17. 17.  Competència 2.0
 18. 18.  Cada dia hi ha més dispositius mòbils, i aquests s’estàn convertint en la principal sistema de conexió a internet.  En disposem les 24h estem on estem.  Les xarxes socials han fet aplicacions específiques per mòbils amb un éxit molt gran.
 19. 19.  No només tenim el servei que ens donen les xarxes socials sino també en tenim la geolocalització de l’usuari en un moment determinat.
 20. 20.  "Els operadors estan dirigint la seva estratègia de negoci cap a les tarifes planes de dades i deixant els models de veu i SMS. "
 21. 21.  Una moda? O el futur?  El creixement de les conexions mòbils és exponencial com a la primera decada del segle era internet amb PC.  La localització + temporalitat el gran repte.
 22. 22.  Una aplicació més? REALITAT AUGMENTADA
 23. 23.  Responsable de: ◦ Ajudar a marcar els objectius i traçar el camí per cumplir-los. ◦ Captar les tendencies. ◦ Selecció del missatge. ◦ Seleccionar els canals adecuats. ◦ Planificar les diferents passes del pla de comunicació social. ◦ Elaborar informes de resultats.
 24. 24.  Responsable de: ◦ Crear i fer el seguiment de cada canal. ◦ Fer participar als usuaris. ◦ Ser el motor de canvi davant l’adversitat (crítiques) ◦ Treballar no només en xarxes socials sino a tot internet (blogs, ..) ◦ Escoltar, analitzar i canalitzar peticions, crítiques, demandes…
 25. 25. "Coherència amb objectius, imatge i compromisos de l’empresa"
 26. 26.  Plantejament d'Objectius (qualitatius, quantificables, assolibles i mesurables) ◦ Notorietat, branding ◦ Generar trànsit cap a la nostra web corporativa ◦ Incrementar el nivell d'interacció dels nostres clients ◦ Posicionar-nos com a referents en el nostre sector a través de la generació de contingut ◦ Llançar nous productes o serveis i augmentar la visibilitat ◦ CRM, plataforma de captació o fidelització ◦ Millorar el servei d'atenció al client ◦ Millorar la nostra reputació ◦ Informar Ser innovadors
 27. 27.  Anàlisi de la situació. Què es diu? ◦ Escoltar i Aprendre (tendències, temes, fortaleses i debilitats) ◦ Conèixer l'estat d'opinió i la Reputació digital  Crear una identitat digital ◦ Qui volem ser? ◦ Establir posicionament i atributs  Identificar l'audiència, a la Comunitat Potencial ◦ A qui ens dirigim? ◦ Identificar els seus interessos per a ser un més (Content Màrqueting) ◦ Comptar amb que el seu comportament és diferent al que tenen quan estan en altres mitjans
 28. 28.  Tranquil, No vas tard!  No ho has de fer servir tot.  Sino saps com va, potser no ho has de fer servir, no ho fagis per obligació!!!
 29. 29.  Crear i publicar contingut premium ◦ Blogs, obrir perfils en xarxes socials, aplicacions, vídeos, ... ◦ Activar comptes en agregadors  Generar diàleg, compartir i aconseguir vinculació regular ◦ Comunitat, participació, viralitat ... ◦ Intercanviar enllaços i convidar a les teves xarxes ◦ Incentivar la subscripció  Monitoritzar resultats ◦ Difusió, atenció, participació, autoritat i influència ◦ Més que les visites que rebi un lloc web, importen els subscriptors del bloc, els membres de la xarxa social, i els comentaris, marcacions i enllaços que assoleixin els continguts promoguts per l’empresa o institució.
 30. 30.  Grans campanyes per community managers
 31. 31.  Cas de cocacola.es!
 32. 32.  Les grans webs estàn perdent visites en favor de les xarxes socials.  La prèsencia de l’empresa s’ha de multiplicar.  El dos grans reptes: ◦ Què diuen els buscadors de tu? ◦ Què diuen les xarxes socials de tu?
 33. 33.  2.010 any de la Comunicació Online  La confiança no es compra, es guanya  Comentaris en mitjans socials poden influir en les decisions de compra  Còneixer el medi i escollir el missatge  Era del Prosumer, «poder del consumidor»  Amb crear perfils o perfils fantasma no n’hi ha prou, cal una estratègia ...  Necessitat de compromís amb el projecte  Una empresa és el que fa no el que diu.
 34. 34.  Comença per fer-te de la tribu, llegir blocs, tenir el teu propi, ser actiu a Twitter, FB, Linkedin i compartir, anar a esdeveniments 2.0, estar al corrent de les tendències a la xarxa i les noves plataformes, i explorar ...
 35. 35.  Albert Alemany – Consultor Web ◦ www.albertalemany.com ◦ www.facebook.com/albertalemany ◦ www.twitter.com/alemany ◦ www.alteregoweb.com / www.alteregoads.com ◦ http://www.linkedin.com/in/albertalemany  info@alteregoweb.com – +34 872 989 392

×