Windows basic quiz

2,626 views

Published on

All about basics of windows XP

Published in: Education
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,626
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Windows basic quiz

  1. 1. Windows XP Basics Who are you ? Computer Literate Administrator GamerWhile solving the quiz write down your answeron a paper like this: 1 A 2 D 3 B etcAt the end of 20 questions you will have atitle on the basis of your answers. Start
  2. 2. Q1. The calculator you use in windows is a _______ file. a) .exe b) .bat c) .com d) .jpgQ2. Your favorite songs are in _______ format. a) .mp4 b) .psd c) .mp3 d) .vobQ3. In Windows XP, “XP” stands for. a) Expert b) Experience c) Extra Power d) NothingQ4. While going through this quiz you are using _______ file extension. a) .exe b) .pps c) .doc d) .pptQ5. Which of the following is not a windows application. a) Notepad b) Wordpad c) Powerpoint d) MagnifierPrepared by: Ehtisham Ali
  3. 3. Q6. Which of the following is the file directly used by Operating System. a) .rar b) .vbs c) .ini d) .bmpQ7. Zip files are a) Compressed Files b) Fragmented Files c) Deleted Files d) None of theseQ8. What will be the shortcut key in windows to perform cut operation. a) Ctrl+Z b) Ctrl+X c) Ctrl+V d) Ctrl+CQ9. Key to permanently delete the file without sending it to the recycle bin. a) Shift+Alt+Del b) Ctrl+Del c) Alt+Del d) NoneQ10. What would you type in Run window to open “MS Word”. a) msword.exe b) word.exe c) winword.exe d) Cannot be open from RunPrepared by: Ehtisham Ali
  4. 4. Q11. This is a control panel icon of a) Regional Settings b) Internet Options c) Network Connections d) Automatic UpdatesQ12. “Physical Memory” is a) Hardisk b) RAM c) Cache Memory d) Static RAMQ13. Movie files in CD will be in the format a) .VOB b) .DAT c) .mpeg d) .mpeg4Q14. Movie files in DVD will be in the format a) .VOB b) .DAT c) .mpeg d) .mpeg4Q15. Which hardisk partition format type is recommended in XP. a) CDFS b) FAT16 c) FAT32 d) NTFSPrepared by: Ehtisham Ali
  5. 5. Q16. Which of the following isare image formats. a) .psd b) .png c) .aki d) AllQ17. Which of the following isare audio formats. a) .rm b) .ogg c) .wma d) none Now onwards questions may have more than one answers.Q18. Which of the following isare video formats. a) .mov b) .DAT c) .vdi d) .3gp OkQ19. You see Hardisk labels letters as C,D,E,F etc in explorer, then where is A and B. a) Just a convention b) Used for windows registry c) ‘A’ used for RAM and ‘B’ used for CD Drive d) ‘A’ used for Floppy and ‘B’ used for DocumentsQ20. In the term CD-RW “RW” stands for. a) Recordable & Writable b) Read & Write c) Re-Writable d) Single read and Multiple WritePrepared by: Ehtisham Ali
  6. 6. Q16. Which of the following isare image formats. a) .psd b) .png c) .aki d) AllQ17. Which of the following isare audio formats. a) .rm b) .ogg c) .wma d) noneQ18. Which of the following isare video formats. a) .mov b) .DAT c) .vdi d) .3gpQ19. You see Hardisk labels letters as C,D,E,F etc in explorer, then where is A and B. a) Just a convention b) Used for windows registry c) ‘A’ used for RAM and ‘B’ used for CD Drive d) ‘A’ used for Floppy and ‘B’ used for DocumentsQ20. In the term CD-RW “RW” stands for. a) Recordable & Writable b) Read & Write c) Re-Writable d) Single read and Multiple WritePrepared by: Ehtisham Ali
  7. 7. Q.No Answer Q.No Answer First of all check your answer with the correct answer given alongside then click on “Analyze” below 1 A 11 B 2 C 12 B 3 B 13 B 4 B 14 A 5 C 15 D 6 C 16 A,B 7 A 17 A,B,C 8 B 18 A,B,D 9 D 19 D A N A L Y Z E 10 C 20 CHope! You liked the QuizPrepared by: Ehtisham Ali
  8. 8. If you fulfill both the conditions given below then click on Yes otherwise No. I have, Given more than 10 correct answers. Given at least one correct answer among questions (11, 17, 19) Yes NoHope! You liked the QuizPrepared by: Ehtisham Ali
  9. 9. Good going keep on improving your skills E X I T
  10. 10. If you fulfill both the conditions given below then click on Yes otherwise No. I have, Given more than 10 correct answers. Given at least one correct answer among questions (6, 10, 13, 14, 16, 18) Yes NoHope! You liked the QuizPrepared by: Ehtisham Ali
  11. 11. Nice I think you are a professional and does most of your work with computer E X I T
  12. 12. I think you don’t own a computer andwhenever gain a chance only prefers to play games on it E X I T

×