L’energia solar
Les fonts renovables
Les fonts renovables
Hidràulica
38%
Solar
8%Biomassa i
residus
5%
Eòlica
49%
UTILITZADES
 Les energies renovables són aqu...
Tipus d’energies renovables
Tipus d’energies renovables
L’energia solar (VIDEO)
The End
Què és?
L'energia solar és una font
d'energia d'origen renovable,
obtinguda a partir de
l'aprofitament de la radiació
ele...
D’ón s’obté
 S'obté de la radiació provinent del sol que és
obtinguda per mitjà de la conversió a calor o
electricida.
 ...
De què està formada?
La llum solar esta formada per l'energia o radiació electromagnètica
que es produïx en el camp magnè...
Avantatges
 L'energia solar no sols té usos pràctics per mitjà
dels quals podem calfar cases o fer funcionar
màquines. En...
Inconvenients
 També té algun desavantatge, i és que està
sotmesa a constants fluctuacions: quan més
la necessitem, és a ...
Fuentes y tipos de energía
Fuentes y tipos de energía
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Fuentes y tipos de energía

280 views

Published on

Tipos y fuentes de energía elaborado por alumnos del IES SEVERO OCHOA de Elche.

Published in: Environment
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
280
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
72
Actions
Shares
0
Downloads
15
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Fuentes y tipos de energía

 1. 1. L’energia solar Les fonts renovables
 2. 2. Les fonts renovables Hidràulica 38% Solar 8%Biomassa i residus 5% Eòlica 49% UTILITZADES  Les energies renovables són aquelles energies que provenen de recursos naturals que no s'esgoten i als que es pot recórrer de manera permanent. El seu impacte ambiental és nul en l'emissió de gasos d'efecte hivernacle com el CO2.  Es consideren energies renovables l'energia solar, l'eòlica, la geotèrmica, la hidràulica i l'elèctrica.  Són l'alternativa més neta per al medi ambient. Es troben en la naturalesa en una quantitat il·limitada i, una vegada consumides, es poden regenerar de manera natural o artificial.
 3. 3. Tipus d’energies renovables
 4. 4. Tipus d’energies renovables
 5. 5. L’energia solar (VIDEO)
 6. 6. The End
 7. 7. Què és? L'energia solar és una font d'energia d'origen renovable, obtinguda a partir de l'aprofitament de la radiació electromagnètica procedent del Sol.
 8. 8. D’ón s’obté  S'obté de la radiació provinent del sol que és obtinguda per mitjà de la conversió a calor o electricida.  Hi ha diferents formes d'obtindre l'energia solar i aprofitar-la com a recurs: a) La fotovoltaica (que transforma els rajos en electricitat per mitjà de l'ús de panells solars). b) La fototérmica (que aprofita la calor a través dels col·lectors solars). c) La termoelèctrica (transforma la calor en energia elèctrica de forma indirecta).
 9. 9. De què està formada? La llum solar esta formada per l'energia o radiació electromagnètica que es produïx en el camp magnètic del sol que al seu torn és produït per processos termonuclears en el seu nucli. En La Terra a més es manifesta la llum en energia calorífica i llumínica.
 10. 10. Avantatges  L'energia solar no sols té usos pràctics per mitjà dels quals podem calfar cases o fer funcionar màquines. En realitat, totes les energies renovables, excepte la geotèrmica, requerixen de la força del Sol.  Podria dir-se que l'energia solar és una de les més netes de les que utilitzem hui en dia, ja que no produïx soroll ni contaminació, a més que té, com ja hem vist, una llarga (per no dir inesgotable) vida.  A més el seu manteniment és de baix cost i permet que l’electricitat arribe a zones aïllades.  També redueix la dependència dels combustibles fòssils com el petroli o el carbó.
 11. 11. Inconvenients  També té algun desavantatge, i és que està sotmesa a constants fluctuacions: quan més la necessitem, és a dir, a l'hivern, és si més no pot donar-nos, ja que la radiació del Sol és menor.  També depén, per descomptat, de la situació geogràfica, per la qual cosa no tots els països, ni tan sols totes les ciutats, poden disfrutar d'ella amb la mateixa facilitat que el nostre.  A més, i a pesar dels avanços, la tecnologia per al seu aprofitament encara és cara per al consumidor.

×