Moviments migratoris a espanya

1,606
-1

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,606
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
18
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Moviments migratoris a espanya

 1. 1. POLIS 3MOVIMENTS MIGRATORIS A ESPANYA
 2. 2. Efectes en l’economia Les conseqüències econòmiques. Els estalvis dels treballadors immigrants senvien als seus països dorigen Els migrants també beneficien les economies dels països de destinació: mà d’obra jove i disposada a realitzar les feines més diverses.
 3. 3. Efectes en la societat Les conseqüències socials. Molts immigrants tenen una alta qualificació professional. Això beneficia el país receptor i empobreix el país emissor. Les conseqüències culturals. El conjunt de la societat es beneficia de més diversitat cultural.
 4. 4. Les migracions a EspanyaLes migracions interiors • Migracions interiors a Espanya els anys 1960-1975 (mapa)
 5. 5. Espanya: un paísd’emigrants en el passat
 6. 6. Les migracions interiors A Espanya del camp a la ciutat, és l’èxode rural La intensitat d’aquests fluxos migratoris es va mantenir fins a la crisi econòmica de 1973. L’arribada d’immigrants va ocasionar el creixement incontrolat de moltes ciutats i la creació de barris marginals amb greus problemes de pobresa i de segregació social.
 7. 7. Espanya: un país d’emigrants• Espanya va ser un país d’emigrants a partir de la segona meitat del segle XIX.• Emigració a l’Amèrica Llatina. fins les primeres dècades del segle XX.• Emigració a Europa. anys 60,els països de destinació van ser principalment Alemanya, Suïssa i França. (industrialitzats)
 8. 8. La immigració a la actualitat Immigrants d’Àfrica, de l’Amèrica Llatina i de l’est d’Europa, que busquen feina i unes condicions de vida més dignes que les que han deixat als països d’origen.
 9. 9.  Jubilats de l’Europa del nord, que s’instal·len definitivament a Espanya, a la recerca d’un bon clima.
 10. 10. Treballadors amb un nivell salarial o professional elevat de la resta de la Unió Europea, que viuen de forma temporal a Espanya per motius laborals
 11. 11. Població estrangera, any 2006
 12. 12. Les conseqüències de la immigració Contribueix al creixement de la població. La població immigrant la integren persones joves, les dones tenen una taxa de fecunditat molt més elevada que les dones espanyoles. Els immigrants fan feines poc retribuïdes. La majoria treballa al sector serveis. L’arribada de molts immigrants, a vegades, causa algunes dificultats d’integració.
 13. 13. La immigració a Catalunya A Catalunya, el baix creixement de la població es veu compensat per la immigració, que ja arriba al milió de persones. La bona situació de l’economia catalana ha contribuït a l’arribada d’immigrants.
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×