Industria 3

1,824 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,824
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
724
Actions
Shares
0
Downloads
10
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Industria 3

 1. 1. INDÚSTRIA 3 CCSS 3r ESOAlicia Santiago Tamame
 2. 2. IndustrialitzacióEl treball artesà. Els artesans elaboraven els seus productes manualment, amb eines pròpies del seu ofici. Al segle XVIII se substitueix el treball manual i les eines per la màquina.
 3. 3. Industrialització
 4. 4. IndustrialitzacióLes màquines de les indústries funcionaven amb carbó que era la font d’energia.La indústria actual. Es caracteritza per l’automatització i sofisticació dels seus processos, la reducció de mà d’obra i la fabricació de productes cada cop més diversos.
 5. 5. Tipus d’indústriesLes indústries es poden dividir:  Indústries de béns de producció. Indústries de béns d’ús i consum.
 6. 6. Tipus d’indústriesIndústries de béns de producció. Elaboren productes que no es consumeixen directament sinó que són productes semielaborats, que serveixen com a matèria primera d’altres indústries.  S anomena indústria pesant.
 7. 7. Tipus d’indústriesIndústries de béns d’ús i consum. Produeixen articles que van destinats directament al mercat i als consumidors. Solen denominar-se també indústries lleugeres.
 8. 8. Les indústries puntaSón aquelles que utilitzen la tecnologia mésavançades com la microelectrònica, lestelecomunicacions, la informàtica, etc.  Caracteristiques:  personal molt especialitzat investigació molt capital.
 9. 9. La classificació de l’empresa Classificació segons la dimensió: petites empreses, mitjanes o gransClassificació segons l’organització. S.L o S.A.Classificació segons la procedència del capital. Públiques o privades.
 10. 10. Elements del procés industrial El procés industrial combina una sèrie d’elements per obtenir un producte industrial. Els principals són: Les matèries primeres i les fonts d’energia. La força del treball. El capital.  La tecnologia. L’organització de l’empresa.
 11. 11. Factors de localitzacióLes indústries es localitzen als indrets queofereixen millors condicions pel seufuncionament: Les indústries que necessiten molta mà d’obra poc especialitzada se situen a països subdesenvolupats.
 12. 12. Factors de localitzacióLes indústries més desenvolupades entecnologia i recerca s’instal·len alspaïsos amb mà d’obra especialitzada, aprop d’universitats o a parcstecnològics.
 13. 13. Regions industrials Les regions industrials més importants del món se situen a : Europa Estats UnitsJapó. També hi ha centres industrials a la Xina, a Corea del Sud, a Mèxic i al Brasil.
 14. 14. La indústria al món

×