Your SlideShare is downloading. ×
Ii guerra mundial
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Ii guerra mundial

710
views

Published on

Published in: Education

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
710
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. POLIS 4Ciències socials, històriaQuart curswww.vicensvives.comLA GUERRA FREDASEGONA GUERRAMUNDIAL
 • 2. Introducció A Europa la Segona Guerra Mundial (1939-1945),es va produir per l’expansionisme nazi i laincapacitat de les democràcies occidentals perfrenar-lo. Des del 1945 fins al 1990, el món va estar dividiten dos blocs antagònics:› el socialista, dirigit per l’URSS,› el capitalista, liderat pels EUA. La tensió entre aquests dos mons s’anomena laGuerra Freda. Als anys 60 s’inicia la coexistència pacífica.
 • 3. Les causes del conflicte
 • 4. Les causes del conflicte El Tractat de Versalles de 1919 va serun intent de reconstrucció dEuropadesprés de la Primera Guerra Mundial El Tractat de Versalles va fracassar, jaque no va crear un clima de reconciliaciósinó un clima de ressentiment entrenacions. Alemanya i Itàlia no van acceptar lesimposicions de Versalles. La crisi del 29 va afavorir els feixismes.
 • 5. Les causes del conflicteTractat deVersalles
 • 6. Les causes del conflicteSignatura delTractat deVersalles
 • 7. Les causes del conflicte Mussolini, a Itàlia, i Hitler, a Alemanya,van desenvolupar una política exterioragressiva. La justifiquen per necessitatseconòmiques o per prestigi històric. Davant aquesta situació, lesdemocràcies no van intervenir. http://www.ushmm.org/wlc/es/media_nm.php?ModuleId=10005760&MediaId=6373
 • 8. Les causes del conflicteMapa d’ Europa (1923)
 • 9.  A la dècada de 1930, els estats autoritarisvan impulsar agressions bèl·liques cap aaltres països: A Àsia, Japó al 1937 va iniciar la invasió de la Xina. A l’Àfrica, en 1935, Itàlia ocupa Etiòpia. A Europa, vaenvair Albània.
 • 10. La marxa cap a la guerra A la dècada de 1930, els estatsautoritaris van impulsar agressionsbèl·liques cap a altres països: A Àsia, Japó al 1937 va iniciar la invasióde la Xina. A l’Àfrica, en 1935, Itàlia ocupa Etiòpia.A Europa, va envair Albània. .
 • 11.  Itàlia i Alemanya van intervenir a laGuerra Civil espanyola, facilitant soldats iarmament als militars sublevats. Alemanya volia crear un gran imperi.
 • 12. Les aliances El 1936, Alemanya va signar unaaliança amb Itàlia, coneguda com l’EixRoma-Berlín.
 • 13. Les aliances Aquesta es va renovar el 1939 amb elnom de Pacte d’Acer. Alemanya, el 1936, va signar amb elJapó el Pacte Antikomintern.
 • 14. Les aliances França i Gran Bretanya es van manteniral marge d’aquestes aliances. Per evitar que l’URSS s’aliés ambFrança i la Gran Bretanya per ajudarPolònia, Hitler va signar amb Stalin elPacte Germanosoviètic.
 • 15.  Amb la invasió de Polònia, Hitler vainiciar la guerra llampec, que vapermetre l’atac sorpresa. Polònia es va enfonsar i el país es vadividir entre Alemanya i l’URSS.
 • 16. Les victòries de l’Eix Amb la invasió de Polònia, Hitler vainiciar la guerra llampec, que vapermetre l’atac sorpresa. Polònia es va enfonsar i el país es vadividir entre Alemanya i l’URSS. .
 • 17.  El 1940, els exèrcits alemanys van envairla major part de l’Europa occidental. L’aviació alemanya va bombardejar elsports i ciutats britàniques: batallad’Anglaterra. Hitler va desencadenar la batalla del’Atlàntic per bloquejar les Illes Britàniques. El 1941, amb l’Operació Barba-roja vaatacar Rússia.
 • 18. Europa sota el nazisme L’ocupació nazi tenia com a finalitat elsotmetiment dels territoris europeus enbenefici d’Alemanya. Els nazis van organitzar els territorisconquerits en: regions incorporades al Reich (imperio) regions colonitzades Estats satèl·lits.
 • 19. Europa sota el nazisme L’ocupació va significar tambél’extensió del terror i la repressió sobrela població sotmesa. La Gestapo, les SS i les SA vanimplantar un règim de violència i terrorsobre la població. La persecució va ser dura,especialment per als jueus, enl’anomenat Holocaust.
 • 20. L’expansió de les potències de l’Eix
 • 21. El triomf aliat El juny de 1942, la situació de la guerra va fer un tombquan l’URSS i els Estats Units van reforçar els aliats. Els nord-americans van frenar els japonesos al Pacífic(batalla de Midway) i els britànics als alemanys al nordd’Àfrica (El-Alamein). El primer gran fracàs de Hitler va tenir lloc a Stalingrad. A partir d’aquest moment, els aliats van començar laseva ofensiva. Amb el desembarcament nord-americà a Normandia(1944) van entrar a Europa molts soldats. Elsangloamericans van avançar des de l’oest i els russos perl’est. Hitler es va suïcidar el 1945 i Alemanya va capitular.
 • 22. El triomf aliat El juny de 1942, la situació de la guerra va fer un tombquan l’URSS i els Estats Units van reforçar els aliats. Els nord-americans van frenar els japonesos al Pacífic(batalla de Midway) i els britànics als alemanys al nordd’Àfrica (El-Alamein). El primer gran fracàs de Hitler va tenir lloc a Stalingrad. A partir d’aquest moment, els aliats van començar laseva ofensiva. Amb el desembarcament nord-americà a Normandia(1944) van entrar a Europa molts soldats. Elsangloamericans van avançar des de l’oest i els russos perl’est. Hitler es va suïcidar el 1945 i Alemanya va capitular.
 • 23.  En acabar la Segona Guerra Mundial,Europa estava destrossada. Llavors van emergir dues novespotències, els Estats Units i l’URSS, quevan relegar a Europa a un segon pla. Les destruccions materials van serimportants. Els països que van quedaral marge de la guerra van sersubministradors i van experimentar ungran creixement econòmic.
 • 24.  Els tres grans aliats (la Gran Bretanya,els Estats Units i l’URSS) Es van reunir per primera vegada a laConferència de Teheran (1943). La segona conferència va ser la deJalta (febrer de 1945), on es vadecidir l’eliminació del règim nazi aAlemanya.
 • 25.  La tercera conferència va ser la dePotsdam (agost de 1945), on es vaestablir la línia Oder-Neisse com lafrontera entre Alemanya i Polònia. A la Conferència de París (1946) esvan elaborar els tractats de pau ambla resta d’aliats d’Alemanya.
 • 26.  L’ONU (Organització de les NacionsUnides) es va fundar a la Conferènciade San Francisco (1945) per substituirla Societat de Nacions. La nova organització va comptar amb46 estats fundacionals. El seu objectiu era mantenir la pau ila seguretat internacional, així com lacooperació entre les nacions.
 • 27.  La ruptura definitiva entre els dos blocs es vaproduir el 1947. S’hi denunciava la creació de règims comunistesals països ocupats per l’Exèrcit Roig i proposavala intervenció americana per frenar l’amenaçacomunista a Europa. Per això es va proposar el Pla Marshall, una ajudaeconòmica per reconstruir Europa. L’URSS va proposar l’Informe Jdanov, quedenunciava l’actuació dels EUA com a via dedomini d’Europa. El món es va dividir en dos blocs pel Teló d’Acer.
 • 28. Europa del 1945 al 1947
 • 29.  El primer escenari d’enfrontamententre els dos blocs va tenir lloc aAlemanya. Al final de la guerra, aquest país haviaquedat dividit en quatre zonesocupades per britànics, francesos,nord-americans i soviètics. La crisi va accelerar la divisiód’Alemanya en dos estats:la RepúblicaFederal, que es va enquadrar al blococcidental, i la República Democràtica,sota influència soviètica.