Contaminació d'aigües (definitiu)

970 views
733 views

Published on

Trabajo realizado por alumnos de 3º de ESO del IES Joan Miró de Cornellà

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
970
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
112
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Contaminació d'aigües (definitiu)

 1. 1. CONTAMINACIÓ DE LES AIGÜES Iván Calero Carazo Sara Gérez Orús Marta García Cuxart Laura Fernández de Castro
 2. 2. *Quan l’aigua estàcontaminada diem que és aigua residual.
 3. 3. És l’aigua utilitzada perdiferents activitatshumanes a la que s’hanincorporat substànciesquímiques i orgàniques,com residus fecals i orina.
 4. 4. *La contaminació de l’aigua espot produir per diferentsactivitats com: Agricultura i ramaderia Industria  Activitat domèstica
 5. 5. Aportant substàncies químiques que resultenperjudicials pels rius, pel mar i el medi ambient i això hoprovoquem tots i a la vegada ens influeix a tots elséssers vius.
 6. 6. Les administracionstenen departaments decontrol ambiental.Es fan inspeccions, siles empreses nocompleixen amb lanormativa vigent,poden ser sancionadesi sels hi pot prohibirl’abocament de residus.
 7. 7. Fent inspeccions en las que esprenen mostres de les aigüesbrutes que les industriesaboquen, es du a terme l’analiside l’aigua als laboratoris.
 8. 8. Directament als rius i al marAl clavegueram, que són els conductes que porten les aigües brutes a les depuradores.
 9. 9. *Els paràmetres són indicadors de les característiques i de les propietats que els diferents contaminants poden proporcionar a laigua, pel que són dutilitat per a determinar el grau i origen de les alteracions de la seva qualitat.* Es classifiquen en: físics, químics i biològics.
 10. 10. *La depuració de les aigües residuals consisteix bàsicament, en leliminació de la major part dels elements contaminants que hi són presents, abans dabocar-la novament al riu o al mar. Les aigües residuals transporten tota mena de contaminants: aigües fecals, matèria orgànica, restes daliments, productes químics.... Per tant, cal extreuren tot això abans dabocar-les de nou al medi natural.
 11. 11. QUE L’ESTALVI D’AIGUA ÉS LA MILLOR GARANTIA PER PREVENIR LA CONTAMINACIÓ I LA DISPONIBILITAT D’AIGUA EN EL FUTUR
 12. 12. * QUE EN MOLTES INDRETS DEL MÓN LES PERSONES NO TENEN ACCÉS A L’AIGUA POTABLE …* ELLS NO PODEN OBRIR UNA AIXETA…
 13. 13. *No tirar brossa ni als rius ni als mars.*No abocar oli, guardar-lo i portar-lo a punts on a partir d’aquest es fa combustible.*No llençar ni tampons, ni compreses, ni tovalloletes, ni bastonets per les orelles,... Per el vàter.

×