Vendre des del Cor Alfons M. Viñuela

234 views
163 views

Published on

Idees per vendre emocionalment als Clients en temps de crisi

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
234
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Vendre des del Cor Alfons M. Viñuela

 1. 1. “Vendre des del Cor”Com establir i desenvolupar competències interpersonals per vendre emocionalment als clients Navàs, 11 d’abril de 2011 Alfons M. Viñuela
 2. 2. Cóm està el pati! 2
 3. 3. I què podem fer?1.  Hi ha una única filosofia de Màrqueting que consisteix a "identificar els problemes, les necessitats i els desitjos dels nostres clients per aconseguir la seva total satisfacció".2.  I, Al mateix temps, existeix una única filosofia de venda: ”dona al teu client una mica més del que espera rebre pel preu que ha pagat".
 4. 4. ... i 3, establir i desenvoluparcompetències interpersonals pervendre emocionalment als clients.
 5. 5. Visió Missió i Valors:Una ruta directa cap al nostre interior “No hi ha vent favorable per al mariner que no sap on va.” (Sèneca)
 6. 6. Desenvolupar competències a partir d’unestat d’ànim adequat “Un optimista veu una oportunitat en tota calamitat. Un pessimista, veu una calamitat en tota oportunitat.” (W. Churchill)
 7. 7. Actitud: O caviem o … ens canviaran “Ens passem la vida fent les mateixes coses i ens queixem de que res canvia” (Albert Einstein)
 8. 8. Actitud mental positiva!•  La base del nostre comportament : els valors i les creences que tenim i que ens condicionen la nostra actitud i per tant els nostres actes i resultats!.•  Els pensaments positius generen emocions positives que sencomanen… Igual que les negatives!
 9. 9. Treballar amb objectius clars!•  Aprendre a fixar i a aconseguir objectius•  Determinar el nivell de coneixements necessari•  Dividir algunes de les metes en sub-metes•  Objectius a 3 anys, 1 any, 6 mesos, el pròxim trimestre, el mes que ve, la setmana que ve, avui!
 10. 10. El procés de venda: un repàs ‘des del cor’ “Acosta’t a cada Client amb la idea d’ajudar-lo, resoldre el problema oaconseguir la seva meta i no per vendre-li un producte o servei” (Brian Tracy)
 11. 11. Sigues professional posant-li cor1.  Coneixement del producte / Servei (CBV)2.  Prospecció (problemes i necessitats)3.  Presentació de loferta (AIDA)4.  Argumentació (+ / - / x / :)5.  Tractament dobjeccions (GIE)6.  Tancament (‘win-win’)7.  Seguiment de la venda (fidelitzar)
 12. 12. 15 idees per al comerç minorista 1. Converteixis en un assessor expert del seu Client,independentment del negoci que regenti. El domini i coneixement del producte o servei que comercialitza i la seva capacitatdaportar valor són essencials per competir.
 13. 13. 15 idees per al comerç minorista 2. Crear llaços amb els seus Clients difícils de trencar per a això treballi la proximitat i la complicitat amb lobjectiudaugmentar la confiança que el consumidor té en vostè.Compleixi les seves promeses i no li falli, és garantia dèxit.
 14. 14. 15 idees per al comerç minorista 3. Desenvolupi programes defidelització que permetin establir una comunicació freqüent amblobjectiu de conèixer més bé els seus Clients i donar-los més grans motius per comprar.
 15. 15. 15 idees per al comerç minorista4. Latenció al Client cuidada i de qualitat és la millor arma publicitària amb què compta el seu negoci i la més econòmica.No caigui en lerror de pensar que ja ho ha aconseguit, encara pot millorar. Segur.
 16. 16. 15 idees per al comerç minorista 5. Compte amb el "low cost”. Unpreu baix no sempre és la solució en la situació actual.
 17. 17. 15 idees per al comerç minorista 6. Cooperi amb altres per dur aterme accions conjuntes. Recordique la unió fa la força i daquesta manera es redueixen els costos.
 18. 18. 15 idees per al comerç minorista 7. Beneficiï-se de les noves tecnologies per comunicar i vendre, el progrés posa a la nostra disposició eines quemilloren les nostres possibilitats de competir. Opcions entelefonia, xarxes socials, venda online...
 19. 19. 15 idees per al comerç minorista 8. Absorbeixi tot elsconeixements possibles, formis iinformis de les noves tècniques,tendències, del que fan els seus competidors, del que diuen els experts...
 20. 20. 15 idees per al comerç minorista9. Diferenciï-se, faci alguna cosaque no fa ningú. Innovi a lhora de presentar el producte, dembolicar-lo, datendre al Client...
 21. 21. 15 idees per al comerç minorista10. Proporcioni a cada Client una experiència memorable cada vegada que entra en contacte amb el seu establiment. Sorprenguil, aconsegueixi queparli de vostè i de les bondats delseu negoci. Jugui amb la música,els sentits, olors, imatges, petits detalls.
 22. 22. 15 idees per al comerç minorista 11. Aprofiti qualsevol oportunitatper comunicar. Afavoreixi el boca a orella, posis a disposició delsmitjans, faci iniciatives originals que cridin latenció i que siguincoherents amb el plantejament dela seva empresa. Però recordi que no tot shi val i que és un error pensar que el més important és que parlin dun, independentment del fet que sigui bé o malament.
 23. 23. 15 idees per al comerç minorista12. Mesuri i aprengui dels errors.Plantegis totes les despeses que té el seu negoci i decideixi si li aporten valor, si no és així, eliminils.
 24. 24. 15 idees per al comerç minorista 13. Especialitzis, busqui algunproducte que no ofereixi ningú obusqui un grup de consumidors que no estiguin sent atesos.
 25. 25. 15 idees per al comerç minorista14. Miri de personalitzar al màxim els seus productes i serveis, intenti fer sentir a cada Client únic i especial. Fugi de lestandardització i ofereixi productes modulables que sadaptin a les característiques de cada usuari.
 26. 26. 15 idees per al comerç minorista 15. Estableixi un pla dacció i posis en marxa. Hi ha moltspetits negocis exitosos que estan aplicant aquestes idees amb excel·lents resultats, encara en temps difícils. La clau està a començar a caminar.
 27. 27. Gràcies per a la vostra atenció i recordeu… ¡La venda és una transmissió dentusiasme!.
 28. 28. I ara…es el vostre torn!Cursos i tallers de desenvolupament decompetències i habilitats comercials:amvinuela@formactiva.es blog:www.alfonsmvinuela.com tel: 670 350 920Gràcies!

×