Slaven

742 views
374 views

Published on

dit is mijn powerpoint presentatie over de slavernij dus

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
742
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Slaven

 1. 1. slaveneen zwarte bladzijde in onze geschiedenis door Alexandra Oostindjer
 2. 2. waar is een grote slaven markt Op Curaçao is een grote slavenmarkt. Handelaren bieden hier de slaven uit het schip aan. Plantagedirecteuren komen kijken en kiezen de gezonde, jonge slaven uit.
 3. 3. wanneer werd slavernij verboden Onder druk van de Engelsen werd de slavenhandel in 1814 verboden. Pas op 1 juli 1863 volgde in Nederland de afschaffing van slavenarbeid en slavernij, als een van de laatste landen in Europa.
 4. 4. hoe komt het dat aalleen zwarten slaven zijn ze waren niet gedoopt
 5. 5. wie waren er met de slavernij begonnen De Romeinen gebruikten al veel eerder slaven maar de Portugezen gebruikte zwarte slaven als eerst.
 6. 6. Wat gebeurde er met de slaven als zewaren ontsnapt De slaaf vluchtte het oerwoud in, die vaak aan een plantage grensde. Een wegloper leefde van wat de natuur hem bood
 7. 7. waarom is de slavernij begonnen In de 19e eeuw werden er steeds meer plantages gesticht.Er waren niet genoeg arbeiders om de plantages te bewerken , in die tijd waren er ook al slaven.De plantage eigenaren haalden slaven uit Afrika of andere omringde eilandjes.Deze slaven waren zeer goedkoop, en de meeste slaven waren gratis of ze wouden werken voor de plantage eigenaren maar de mensen in die tijd wisten niet hoe ze behandelt zouden worden op die plantages.
 8. 8. hoeveel slaven waren er Veelal Afrikaanse slavenjagers wisten zo in de loop der eeuwen zon 25 miljoen mensen tot slaaf te maken. Velen stierven al voor zij verkocht konden worden voor transport, maar tussen de 11 en 14 miljoen werden verscheept naar Amerika.
 9. 9. welke straffen kregen slaven Als de slaven te langzaam werkten, werden ze bestraft met zweepslagen. en soms kregen ze de doodstraf
 10. 10. dat was het

×