• Like
Tornado
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

Published

 

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
70
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Faig FABOFAFRED Maria.T, Jana.V, Jordi.P, Àlex.L
 • 2. Que són els tornados?  Els tornados son embuts verticals d’aire que giren verticalment molt de pressa. Els seus vents poden arribar als 400 km/h. Neixen en les tempestes electriques.  Els factors meteorològics que fomenten els tornados condicionen que aquests es produeixin amb més probabilitat en certs moments del dia  Els tornados es mouen a velocitats a prop de 16 a 32 quilòmetres per hora , tot i que han estat registrades ràfegues amb velocitats de fins a 113 quilòmetres per hora . Els tornados són classificats com tempestes febles , forts o violentes . Els tornados violents constitueixen només un dos per cent de tots els tornados.  Gent , cotxes i fins a edificis sencers poden ser llançats a l'aire per la força dels vents del tornado .
 • 3. Parts d’un tornado  El remolí inicial. Està format per una columna descendent d'aire molt fred seguit d’un núvol que dóna origen immediatament a un altre remolí d'aire calent que gira en forma d'espiral.  L'embut, es molt visible perquè en ascendir, es condensa amb la humitat que porta la columna d'aire calent.  El vòrtex. És la part inferior del embut, la que entra en contacte amb el terra.  El peu. És la part de la terra que es mou amb les ones de gir del tornado.
 • 4. Tornados al món  Encara que s'han arribat a observar tornados a tots els continents, excepte en l'Antàrtic, gran part d'ells es produeixen en els Estats Units, a l'àrea de les Grans Planures.  A part, es produeixen habitualment al sud del Canadà, centre, sud i est d'Àsia, el Sud de l'Àfrica, el nord-oest i el centre d'Europa, especialment a Espanya.  També són comuns a les costes del País Valencià o a la província de Girona.
 • 5. Tornados més importants 7 . - El tornado de Joplin ( 2011 ) - 162 morts. 8 . - L'onada de tornados de Dixie ( 1908 ) - 143 morts.   6.- El tornado de Woodward (1947) – 181 morts  1 . - El tornado triestatal ( 1925 ) – 695 morts.    9 . - Tornado de New Richmond ( 1899 ) - 127 morts.  10 . - Flint ( 1953 ) - 116 morts. 2 . - El gran tornado de Natchez ( 1840 ) - 317 morts.    3 . - El tornado de St Louis ( 1896 ) - 255 morts. 4 . - El tornado de Tupelo ( 1936 ) - 216 morts. 5 . - El tornado de Gainesville ( 1936 ) – 203 morts.
 • 6. Fi