Llamps, trons i llampecs

1,084 views
760 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,084
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
367
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Llamps, trons i llampecs

  1. 1. ÍNDEX I. QUE ES EL LLAMP II. EL LLAMP A LA CULTÚRA III. HISTÒRIA DEL LLAMP IV. FORMACIÓ D’UN LLAMP V. EL PARALLAMPS VI. QUÈ ÉS EL TRÒ VII. QUÈ ÉS EL LLAMPEC
  2. 2. QUE ÉS EL LLAMP? Es una poderosa descarga electrostàtica. La descaraga elèctrica precipitada del llamp, es acompanyada per la llum, el llampec. Es causat per corren eletric que inotitza les mol·lecoles del aire.
  3. 3. HISTÒRIA DEL LLAMP ·l'any 1752 benjamin franklin intuí que els núvols de tempesta estan carregats elèctricament quan veié brillar un tros de metall col·locat a l'extrem d'un estel enlairat en dia de pluja.
  4. 4. ELS PARALLAMPS • Un parallamps és un instrument de protecció envers el llamp inventat l'any 1752 per Benjamin Franklin que té per objecte esdevenir l'element amb més possibilitats de rebre l'impacte del llamp en una àrea determinada. En cas de caiguda del llamp sobre el parallamps, aquest canalitza la seva energia de forma més o menys controlada fins a la corresponent presa de terra, evitant així els possibles danys a construccions i
  5. 5. 1- QUE ÉS EL TRO? • ÉS UN SOROLL MOLT FORT QUE SEGUEIX EL LLAMP DURANT UNA TEMPESTA O, GENERALMENT UN SOROLL PRODUÏT PER UNA ARMA DE FOC O PER FOCS ARTIFICIALS. · AQUEST AIRE MOLT CALENT AUGMENTA PERÒ AL BARREJAR-SE AMB L'AIRE FRED DE L'ENTORN BAIXA BRUSCAMENT LA SEVA TEMPERATURA I ES CONTRAU I AIXÍ ES FORMA AQUEST MOLEST SOROLL.
  6. 6. ELS LLAMPECS • Un llampec és una resplendor viva que acompanya un llamp. Els llampecs duren molt poc i fan molta claror. És una descàrrega elèctrica que es produeix dins un núvol de tempesta, entre diferents núvols o entre el núvol i el sòl, però que no arriba a tocar mai a terra. Acostumen a ser més abundants que els llamps.

×