Amber Lewis AD: FAU Freshman Architecture Projects

  • 435 views
Uploaded on

This is a portfolio of my work during the first semester at Florida Atlantic University. Please contact me on LinkedIn dot com about summer jobs, interships and volunteer projects.

This is a portfolio of my work during the first semester at Florida Atlantic University. Please contact me on LinkedIn dot com about summer jobs, interships and volunteer projects.

More in: Business , Technology
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Be the first to comment
    Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
435
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1

Actions

Shares
Downloads
3
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
    No notes for slide

Transcript

  • 1. Amber Lewis AD { Florida Atlantic University School of Architecture 2016 American Design Drafting Association (ADDA) American Institute of Architecture Students (AIAS) Interested in: summer jobs, internships & volunteer projects Contact: Linked In
  • 2.  Designing cubes in an orthogonal way to create the illusion of movement. The first design was created in clay. Project 1 - Movement
  • 3.  The next design was re-imagined and created in chipboard.
  • 4.  The final project was built out of museum board. This project helped us work on our overall craft and ability to work with different materials.
  • 5.  This project required us to take squares and place them in an orthogonal way to create the illusion of defying gravity. Project 2 – Defy Gravity
  • 6.  This project required us to encapsulate the ‘defying gravity’ project in a 1-inch thick box in order to show us the negative space around the mass. It was created out of blue insulation foam. Project 3 – Negative Space
  • 7.  The next step of this project was to take away mass from the box in order to create a more aesthetically pleasing look. We placed a 2-inch gap between the pieces. Last, we were required to add lines and planes to the spaces to accentuate the design we had created.