Les femmes du Maroc-Lalla Essaydi

597 views

Published on

2 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Original uploader: http://www.slideshare.net/trinityblu
  Condensed version of the original pps, 5.36 Mb, with a few new pictures of this extraordinary artist and other music (Anouar Brahe (oud)-Hou). Created exclusively for the purpose of increasing viewership and share of this extremely beautiful pps, adjusted for slower computers and older PowerPoint ver. 97-2003. I thank the author trinityblu and I invite members to look at the original pps per page:

  http://www.slideshare.net/trinityblu/les-femmes-du-maroc
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Originalni uploader:
  http://www.slideshare.net/trinityblu

  Sažeta verzija originalnog pps, 5,36 Mb, uz nekoliko novih slika ove izuzetne umjetnice i sa drugom muzikom (Anouar Brahem (oud)-Hou). Napravljeno isključivo radi povečanja gledanosti i razmjene ovog izuzetno lijepog pps, prilagodjeno za sporije računare i stariji PowerPoint ver. 97-2003.

  Zahvaljujem autoru trinityblu i pozivam članove da pogledaju originalni pps na stranici:

  http://www.slideshare.net/trinityblu/les-femmes-du-maroc
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
597
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
35
Actions
Shares
0
Downloads
16
Comments
2
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Les femmes du Maroc-Lalla Essaydi

 1. 1. Lalla Essaydi Les femmes du Maroc
 2. 28. Izložba Lalla Essaydi "Les Femmes du Maroc" To je jedinstvena zbirka portreta žen a i Marokanci j e mogu vidjeti u prestižno j Tindorff Galer y u Marrake šu . Lalla Essaydi je rođen a u Marakeš u , a kao mlada žena živi la je u Saudijskoj Arabiji. Studirala je svoju umjetnost u Parizu i Bostonu i sada živi u New Yorku. Lalla Essaydi svojim fotografskim portretima hvata istinsku ženstvenu duhovnost, samoću i čistoću. Njezini modeli uvijek su odjeveni u bijelo kao duhovi (bijelu boju marokanska žena nosi dok je u žalosti). Fotografije žena u opuštenoj pozi na boku podsjeća ju na prošlost, slično kao što su u 18. stoljeću umjetnici- orijentalisti bili fascinirani s izlloženim velom žene u Haremu. Lalla Essaydi nastavlja izlagati misteriju za zapadnjački um koji okružuje ritualie muslimanskih žena danas.

×