El manual d'administracio

206 views
147 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
206
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El manual d'administracio

 1. 1. El manual d’administració.a. Requeriments Els requeriments mínims per a poder fer funcionar l’eyeOS en un sistema client son: Navegador Sistema Operatiu Internet Explorer 6< Windows ME, 2000, XP, Vista Firefox Windows ME, 2000, XP, Vista Apple Safari Windows XP Google Chrome Windows XP Opera Windows XP Per a una bona optimització del sistema, es recomana una resolució mínima de 1024x768 o superior.b. Software necessari Els requeriments mínims per a fer funcionar l’eyeOS en un servidor son: Disposar d’Apache web server 1.3.x o 2.x PHP 5 o superiorc. Instal·lació de XAMPP Per instal·lar el xampp fem doble clic a sobre del executable: Seleccionem a on el volem instal·lar i l’instal·lem. Un cop finalitzat el procés ens mostrarà unes comandes en MS-DOS, fem enter a tot el que ens demani i es tancarà.
 2. 2. Iniciem XAMPP: I ja està instal·lat correctament.d. Iniciació dels serveis de XAMPP Per iniciar els serveis de XAMPP només cal fer clic a “Start” i esperar a que aparegui un missatge de “Running”
 3. 3. e. Instal·lació d’eyeOs Per instal·lar l’eyeOS col·loquem la carpeta de instal·lació dintre de “C:xampphtdocs” Un cop fet això obrim el navegador i introduïm el següent enllaç “localhosteyeOS”. Automàticament començarà a mostrar-nos un assistent per instal·lar-ho.
 4. 4. Introduïm la informació demanada i instal·lem:
 5. 5. Un cop instal·lat ja ens demana l’usuari i contrasenya.Entrem com a root i ja funciona correctament:
 6. 6. f. Configuració d’eyeOs i. Explica com i on puc configurar 1. El tema Per canviar el tema ens dirigim al ull que apareix a baix a la dreta i fem clic a “Sistem Preferences” S’obrirà una finestra de la qual farem clic a “Theme”
 7. 7. Seleccionem el tema que vulguem i fem clic a “Change Theme”. Automàticamentens dirà que caldrà reiniciar la pagina. Fem “F5” i ja estarà aplicat el tema. 2. L’idiomaPer canviar l’idioma ens tornem a dirigir al ull -> “Sistem Preferences” -> “Language”
 8. 8. Seleccionem l’idioma que desitgem i fem clic a “Change Language”, ens demanarà reiniciar la pagina. Fem “F5” i ja estarà canviat l’idioma. 3. La creació automàtica d’usuarisPer fer aquesta opció ens dirigim al ull que apareix a baix a la dreta i fem clic a “SistemPreferences”S’obrirà una finestra de la qual farem clic a “System”
 9. 9. Fem clic a la pestanya “Permissions” i activem la casella “Allow user registration”Guardem els canvis i ja estarà aplicat. 4. Les aplicacions que s’executen a l’inici de sessió. Configura-ho perquè s’executi inicialment eyeFiles En “System preferences” anem a “Autorun Commands”:
 10. 10. I aquí afegim el eyeFiles:
 11. 11. ii. A partir de les aplicacions que hi ha a http://eyeos-apps.org/ instal·la l’idioma català o castellàBusquem el paquet i el descarreguem:En aquest cas es el paquet en català.Un cop fet això pugem l’arxiu mitjançant un gestor situat al escriptori. Fem clic a onposa “Upload your files” i pugem el paquet de catala.Un cop pujat, l’obrim:
 12. 12. Ens diu si volem instal·lar aquest paquet en el sistema, acceptem i ja estarà instal·lat.iii. Gestió d’usuaris i grups 1. Crea dos grups anomenats Administració i Secretaria Anem a “system preferences” -> “Manage groups” Fem clic a “Nou” i creem els 2 grups: 2. Crea dos usuaris anomenats admin1 i admin2 del grup Administració i secre1 i secre2 del grup Secretaria Tornem a “system preferences” -> “Manage Users” i afegim tots els usuaris:
 13. 13. iv. Ús compartit 1. Crea un arxiu text compartit només per al grup Administració i un full de càlcul compartit només per al grup Secretaria Creem l’arxiu i un cop creat, fem boto dret a sobre “Share with”. Seleccionem amb qui el volem compartir i fem clic a Share:
 14. 14. Repetim el mateix procés amb el full de càlcul:2. Analitza els permisos que es donen a l’hora de compartir un arxiu
 15. 15. Per poder veure l’arxiu compartit obrim l’eyefile des de un dels usuaris creats prèviament.I a dalt a l’esquerra fem clic a on posa “Groups”, obrim la carpeta que ens apareix iautomàticament veurem l’arxiu.Sembla ser que a la hora d’editar l’arxiu no ens permet guardar-lo en el mateix directori,principalment per que els permisos de l’arxiu deuen ser de “Root”. Però si que podemguardar-lo i modificar-lo en un altre ruta del propi usuari.

×