Osama bin Laden Marnix Alden

 • 173 views
Uploaded on

 

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
173
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Osama bin Laden 10 maart
 • 2. ContentsMarnix Michiel Denys & Alden Demeuleneere 1. Who is he? 2. Let us take a closer look! 3. Seen enough? 4. Boem!
 • 3. Wie is hij?  Vader Mohammed bin Laden werd geboren in Jemen en was boer en imker  Een toegewijde moslim, hij bad 5 keer per dag (salah) en bleef nederig ondanks zijn welvaart  Hij groeide verlegen en introvert op  Zijn vader leerde hem the tradities van de Islam.
 • 4. Wie is hij?  Hij was een gemiddelde student op school.  Zo kalm dat hij was in de gewone lessen zo ijverig was hij in de lessen Islam.  Hij werd lid van de Mujahideen op zijn 22 jaar, een verzetsgroep tegen de invasie van de Sovjets in Afghanistan  El-Qaeda werd gevormd uit de Mujahideen
 • 5. Let us take a closer look!
 • 6. Zijn Magnum Opus De bekenste aanslag die Osama bin Laden heeft gepleegd, is de aanslag op de WTC-torens. Wat veel mensen niet weten is dat de operatie 4 gekaapte vliegtuigen inhield, waarvan nog één bestemd was voor het pentagon en een ander werd herroverd door de dappere passagiers, die hierbij het leven lieten. Desondanks was het toch een groot succes!
 • 7. OSAMA BIN LADEN IS DOOD Osama bin Laden, de meestgezochte terrorist ter wereld die beschouwd wordt als het brein achter de aanslagen van 9/11, is dood. Een speciaal team van het Amerikaanse leger heeft hem doodgeschoten in Pakistan, meldt de Amerikaanse president Barack Obama. Volgens Obama kwamen de Amerikanen de 54-jarige bin Laden al in augustus op het spoor, maar duurde het nog maanden voordat de inlichtingendiensten zeker wisten waar de terroristenleider zich bevond. Dat werd vorige week pas duidelijk. Speciale troepen Een klein team van special forces drong het gebouw binnen waar bin Laden zich bevond in Abbottabad, 50 kilometer ten noordoosten van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Ze brachten hem om en namen zijn lichaam mee. Dat is inmiddels geïdentificeerd via DNA-onderzoek. Obama stelt dat Pakistan de VS heeft geholpen bij de zoektocht naar bin Laden, en dat bij de operatie geen Amerikanen zijn omgekomen. Pakistaanse tv-zenders toonden vandaag beelden van wat het bebloede gezicht van Osama zou zijn. Volgens bronnen in het Witte Huis kwam bij de inval ook een volwassen zoon van Osama om, net als twee mannen en een vrouw. De mannen werkten als koeriers voor bin Laden. "Een vrouw werd gedood toen een van de militanten haar gebruikte als menselijk schild. Twee andere vrouwen raakten gewond", zegt een anonieme medewerker van het Witte Huis. Osama kreeg een kogel in het hoofd. (artikel uit Het Laatste Nieuws: http://www.hln.be/hln/nl/9097/Wereld/article/detail/1258066/2011/05/02/OSAMA-BIN-LADEN-IS- DOOD.dhtml)
 • 8. Vliegtuigen
 • 9. Dank!  Marnix & Alden Wensen u nog een prettige dag toe! Marnix Michiel Denys ~ 10 maart 1995
 • 10. Bronnen  http://nl.wikipedia.org/wiki/Aanslagen_op_11_se ptember_2001  http://www.hln.be/hln/nl/9097/Wereld/article/det ail/1258066/2011/05/02/OSAMA-BIN-LADEN- IS-DOOD.dhtml