(cărți noi în colecția bibliotecii)
Expoziție de carte
Realizat: Biblioteca “Alba Iulia”
 Vă prezentăm, în această expoziție, câteva cărţi
din colecţia Ghidul Xenofobului , intrate recent în
bibliotecă, o capod...
Sale, Richard. Ghidul xenofobului.
Islandezii. – Bucureşti, 2011. – 124 p.
“Pentru că niciodată n-au suferit de
puritanism...
Berka, Peter. Ghidul xenofobului. Cehii. –
Bucureşti, 2011. – 121 p.
"Cehul îi deranjează pe toți cei din jur, dar nu cu
i...
Hunt, Ken. Ghidul xenofobului.
Australienii. – Bucureşti, 2010. – 124 p.
“Australienii şi-ar dori să poată inlocui vechea
...
Faul, Stephanie. Ghidul xenofobului.
Americanii. – Bucureşti, 2009. – 125 p.
În această carte ve-ţi descoperi trăsături
ti...
Fiada, Alexandra. Ghidul xenofobului.
Grecii. – Bucureşti, 2009. – 119 p.
“Grecoaicele sunt nemaipomenit de mândre
de cămi...
Ben Zeev, Aviv. Ghidul xenofobului.
Israelienii. – Bucureşti, 2009. – 124 p.
“Lumea întreagă este împotriva noastră”,
spun...
Solly, Martin. Ghidul xenofobului. Italienii. –
Bucureşti, 2009. – 120 p.
Italienii cred cu convingere că, deși alte țări
...
Ross, David. Ghidul xenofobului. Scoțienii. –
Bucureşti, 2009. – 125 p.
„Cei din Edinburgh consideră că Glasgow este
un or...
Vamos, Miklos. Ghidul xenofobului.
Ungurii. – Bucureşti, 2009. – 117 p.
În această carte ve-ţi descoperi trăsăturile
tipic...
O CĂLĂTORIE PRIN ȚĂRILE LUMII
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

O CĂLĂTORIE PRIN ȚĂRILE LUMII

501 views
491 views

Published on

(cărți noi în colecția bibliotecii)

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
501
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
307
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

O CĂLĂTORIE PRIN ȚĂRILE LUMII

 1. 1. (cărți noi în colecția bibliotecii) Expoziție de carte Realizat: Biblioteca “Alba Iulia”
 2. 2.  Vă prezentăm, în această expoziție, câteva cărţi din colecţia Ghidul Xenofobului , intrate recent în bibliotecă, o capodoperă în miniatură, un univers în format de buzunar, care propune cititorului o călătorie şarmantă şi ireverenţioasă, plină de umor şi onestitate, vindecătoare de xenofobie aproape garantat! Ve-ți găsi o mulţime de mituri privind locuitorii ţărilor în care aveți de gând să faceți o călătorie, iar în finalul călătoriei ve-ţi înțelege mai bine sensul expresiei “When in Rome, do like romans”.
 3. 3. Sale, Richard. Ghidul xenofobului. Islandezii. – Bucureşti, 2011. – 124 p. “Pentru că niciodată n-au suferit de puritanism, asemenea saxonilor, islandezii își montează automatele de prezervative pe zidurile stațiilor de autobuz. O măsură de bun simț, deși întotdeauna există teama ca nu cumva taximetristul să te pună să-i reciți primul vers din Saga lui Njal înainte să-ți dea pachețelul mult dorit."
 4. 4. Berka, Peter. Ghidul xenofobului. Cehii. – Bucureşti, 2011. – 121 p. "Cehul îi deranjează pe toți cei din jur, dar nu cu individualismul lui excesiv, ci cu purtarea lui haotică și cu refuzul de a accepta noțiunea de disciplină. Însă, așa cum zic cehii: ... omul, cu- adevărat inteligent, pune ordinea chiar și în haos."
 5. 5. Hunt, Ken. Ghidul xenofobului. Australienii. – Bucureşti, 2010. – 124 p. “Australienii şi-ar dori să poată inlocui vechea imagine a ţarii lor iubite, de colonie a condamnaţilor. Nu sunt escroci, ci oameni cu iniţiativă. Le-ar plăcea ca restul lumii să-i considere lideri mondiali în domeniul gândirii independente”.
 6. 6. Faul, Stephanie. Ghidul xenofobului. Americanii. – Bucureşti, 2009. – 125 p. În această carte ve-ţi descoperi trăsături tipic americane, extrem de amuzante, grupate pe capitole, de la mâncare și vacanțe până la politică și sport. Americanii sunt descriși cu atâta umor, cu atâta adevăr, încât nimeni nu se poate supăra și nu poate nega realitatea.
 7. 7. Fiada, Alexandra. Ghidul xenofobului. Grecii. – Bucureşti, 2009. – 119 p. “Grecoaicele sunt nemaipomenit de mândre de căminul lor. Trudesc de zor şi în timpul liber ca să țină casa în curățenie și ordine, îngrijindu-se de întreaga familie. Grecul consideră nedemn, pentru statutul lui de bărbat, să ridice și un singur deget. Din fericire, în ultimii ani, cel mai bun dispozitiv de curațenie inventat vreodata a ajuns și în gospodariile grecești: fata filipineză.”
 8. 8. Ben Zeev, Aviv. Ghidul xenofobului. Israelienii. – Bucureşti, 2009. – 124 p. “Lumea întreagă este împotriva noastră”, spun israelienii, atunci când sunt criticați de străini. Israelienii au obiceiul de a împărți lumea în trei grupuri: al oamenilor pro-evrei, al celor care îi plac şi grupul anti-evrei, cei care îi urăsc vehement…. În aceeasi ordine de idei, o trăsătura definitorie a națiunii este sensibilitatea…
 9. 9. Solly, Martin. Ghidul xenofobului. Italienii. – Bucureşti, 2009. – 120 p. Italienii cred cu convingere că, deși alte țări ar putea fi mai puternice și mai bine organizate decât Italia, în realitate toți se comportă ca ei și sunt la fel de corupți ca ei, doar că uneori sunt ceva mai deștepți și nu-i prinde nimeni...
 10. 10. Ross, David. Ghidul xenofobului. Scoțienii. – Bucureşti, 2009. – 125 p. „Cei din Edinburgh consideră că Glasgow este un oraş strident, zgomotos şi vulgar. Un personaj dintr-o povestire de Neil Munro (1863–1930) afirmă că, “toți oamenii destepți din Glasgow provin din est, adică din Edinburgh și cu cât sunt mai destepți, cu atât vin mai repede“.
 11. 11. Vamos, Miklos. Ghidul xenofobului. Ungurii. – Bucureşti, 2009. – 117 p. În această carte ve-ţi descoperi trăsăturile tipice ale ungurilor: tradiţii culinare, alte preocupări şi obiceiuri ale acestui popor. Ungurii sunt un popor aparte, un popor cult, care înfrunta realitatea aşa cum este.

×