Els tigres i els lleons

2,609 views

Published on

Published in: Lifestyle, Travel, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,609
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Els tigres i els lleons

  1. 1. ELS TIGRES I ELS LLEONS Nerea Rocamora Mas 1rA IES Binissalem 2010-2011
  2. 2. La Descripció El tigre és el felí més gran del món. Els tigres mascles tenen un pes entre els 100 i els 306 kg i una longitud de 220-330 cm incloent la cua (que fa entre 60 i 100 cm) . Les femelles tenen un pes de 85 - 167 kg. i una longitud total de 210-275 cm. La forma i quantitat de les ratlles varien segons el seu sexe, (si és femella la quantitat de ratlles és menor), encara que la majoria dels tigres solen tenir menys de 100 ratlles. El tigre és un execel·lent nedador i pot sorprendre i caçar a preses en l'aigua.
  3. 3. Espècies, Distribució i Hàbitat La seva regió originària era Sibèria, però es va estendre a través d'Euràsia i avui només es troba a l'Índia, Manxúria, Xina i Indonèsia. Es poden distingir vuit races depenent de la zona geogràfica on viviven. Les races són: - Panthera tigris tigris, tigre indi. - Panthera tigris corbetti, tigre indoxinès. - Panthera tigris amoyensis, tigre del sud de la Xina. - Panthera tigris virgata, tigre del Caspi. - Panthera tigris altaica, tigre siberià, el més gran. - Panthera tigris sumatrae, tigre de Sumatra - Panthera tigris sondaica, tigre de Java. - Panthera tigris Balice, tigre de Bali. Moltes d'aquestes races estan en perill d'extinció, com el tigre del sud de la Xina i el tigre del Caspi, o estan ja extingides, com el tigre de Bali, la resta estan amenaçades.
  4. 4. En l'època del zel, no pot durar més de dues setmanes, el mascle i la femella es juntan. Tenen una gestació que dura 103 dies, i neixen de 3 a 4 cries dels que no arriben a sobreviure més que dos, que neixen cecs i amb el pelatge igual al dels seus pares, als 14 dies obren els ulls ia les sis setmanes deixen ja de mamar.Als set mesos són capaços de matar, depenen de les mares fins als 18 mesos i no solen abandonar-la fins els dos o dos anys i mig, el que aprofita la mare per ensenyar-los a caçar. Les femelles solen tenir ventrades cada tres anys.
  5. 5. Mètodes de caça Els tigres cacen herbívors de grans dimensions, per exemple cérvols, porcs salvatges, búfals aquàtics i guanyats domesticats. Els tigres vells o ferits s'alimenten de ramats domèstics. Per caçar poden arribar a córrer fins als 90 km/h. En el moment d'iniciar l'atac rugeix i provoca que a l'altre animal es bloquegi per por.
  6. 6. La Descripció dels Lleons Els lleons són els segons membres més grans de la família felina en el món. Els lleons mascles adults pesen de mitjana 189 quilograms, mentre les femelles pesen 126 quilograms. Els lleons són de color marró i tenen lleugerament blanc a sota del cos, amb un floc de cabell negre a la punta de la cua. La seva altura és de 1.23 mts. Quan els mascles envelleixen, comencen a desenvolupar una cabellera gran de cabell al voltant del coll. La cabellera pot variar en colors, poden anar del castany clar / bronzejat al negre. Les femelles tenen 10/01 mts. en l'alçada i no tenen cabellera al voltant del coll.
  7. 7. Alimentació Són 100% carnívors. Els lleons no rugeixen mentre cacen. Els lleons són oportunistes quan es van a alimentar. S'alimenten d'altres animals de rapinya que han matat un animal, o caçaran animals que poden ser des de la mida del búfal africà gran fins a una llebre petita. El 90% de la dieta dels lleons és la zebra, la gasela, el búfal, etc.
  8. 8. La Reproducció La seva reproducció és vivípara. El zel dura de 2 a 6 dies i el període de gestació és de 14 a 15 setmanes (al voltant de 110 dies). Arriben a tenir de 3 a 6 cries.Si el cadell neix mort o no s'aconsegueix, les femelles no entren en zel fins després de passats 20 mesos. No obstant això, si maten els seus cadells, les femelles poden entrar en zel quatre dies després de la mort dels cadells.
  9. 9. Duració de vida Les femelles viuen més anys que els mascles, les femelles viuen de mitjana 18 anys i els mascles són vells ja als 12 anys.
  10. 10. Habitatge Aquest felí habita en pràcticament tot tipus d'hàbitat. Els del continent africà s'absenten de l'interior de les selves tropicals, però els asiàtics és allí on viuen. Excepte per l'interior del desert de Sàhara, se'ls pot trobar en gran part d'Àfrica, proveït que no hagin estat exterminats en aquesta regió.

×