• Save
Targeryan lies stark naked in snow beneath the casterly rock with answers
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Targeryan lies stark naked in snow beneath the casterly rock with answers

on

  • 337 views

A Quiz on A Song of Ice and Fire Book series and Game of Thrones TV series developed for NIT Silchar Quiz Club.

A Quiz on A Song of Ice and Fire Book series and Game of Thrones TV series developed for NIT Silchar Quiz Club.

Statistics

Views

Total Views
337
Views on SlideShare
334
Embed Views
3

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

1 Embed 3

http://aagkisholay.blogspot.in 3

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Targeryan lies stark naked in snow beneath the casterly rock with answers Targeryan lies stark naked in snow beneath the casterly rock with answers Presentation Transcript

  • TARGERYAN LIES STARK NAKED IN SNOW AT LANNISPORT A GAME OF THRONES/SONG OF ICE AND FIRE QUIZ By Agni Gadiyaram
  • RULES: • 1. THE QUESTIONS ARE EXCLUSIVELY ON THE TV SERIES GAME OF THRONES AND BOOKS SONG OF ICE AND FIRE. • 2. SPECIAL CARE HAS BEEN TAKEN TO AVOID SPOILERS. • 3. THERE ARE 15 QUESTIONS EACH CARRIES 1 POINT. FOR QUESTIONS CARRYING MORE THAN 1 ANSWER, THE POINT WILL BE SPLIT ACCORDINGLY SOLE DISCRETION BEING WITH THE QM. • 4. PLEASE MAIL YOUR ANSWERS TO AGNIGADIYARAM@GMAIL.COM OR INBOX ME. • 5. THE ANSWER WILL BE POSTED ON SUNDAY 21ST JULY 2013 @ 10 PM IST. • 6. PLEASE SEND YOUR ANSWERS BEFORE THAT TIME LIMIT.
  • 1. LETS BE RELIGIOUS… (AT LEAST AT THE BEGINNING) FITB • THE _____________ IS THE HOLY TEXT OF THE FAITH OF THE SEVEN. IT IS DIVIDED UP INTO SECTIONS, BASED ON THE DIFFERENT ASPECTS OF THE FAITH, SUCH AS THE MAIDEN'S BOOK. • IT IS STATED IN THE ____________THAT SPIRITS, WIGHTS, AND REVENANTS CANNOT HARM A PIOUS MAN, SO LONG AS HE IS ARMORED IN HIS FAITH. SEPTON MERIBALD CANNOT READ OR WRITE, BUT HE KNOWS THE _______________ BY MEMORY. A PASSAGE: The Maid brought him forth a girl as supple as a willow with eyes like deep blue pools and Hugor declared that he would have her for his bride. So the Mother made her fertile, and the Crone foretold that she would bear the king four-and-forty mighty sons. The Warrior gave strength to their arms, whilst the Smith wrought for each a suit of iron plates...
  • ANS: SEVEN POINTED STAR, THE HOLY BOOK OF THE FAITH OF THE SEVEN
  • 2. LETS GET TO BEAUTY IDENTIFY X AND Y. X IS THE SOLE SURVIVOR OF LORD SELWYN AND WAS CALLED “THE BLUE” WHILE SERVING IN THE RAINBOW GUARD OF KING Y. Coat of arms Yellow suns on rose quartered with white crescents on azure Seat Evenfall Hall Current Lord Lord Selwyn “the Evenstar” Region the Stormlands Heir X Overlord House Baratheon
  • ANS: X= BRIENNE ‘THE MAID OF TARTH’ Y= KING RENLY BARATHEON • I WAS TALKING ABOUT BRIENNE THE BEAUTY OF COURSE!!
  • 3. MAGIC OR METAPHORIC? ID X. • X IS VOLCANIC GLASS. CHILDREN OF THE FOREST MAKE WEAPONS OUT OF IT, INCLUDING DAGGERS, BLADES AND ARROWHEADS. DURING THE AGE OF HEROES IT WAS ALSO RECORDED BY THE NIGHT'S WATCH THAT THE CHILDREN OF THE FOREST GAVE THE BLACK BROTHERS A HUNDRED DAGGERS EVERY YEAR. THESE BLADES ARE SHARPER THAN STEEL BUT FAR MORE BRITTLE. THE VALYRIANS CALLED IT FRO ZEN FI AND MADE USE OF IT TO RE MAKE THEIR CANDLES. • THE SMALLFOLK LIKE TO SAY THAT X IS MADE BY DRAGONS WHILE MAESTERS SAY IT COMES FROM THE FIRES OF THE EARTH. THERE ARE LARGE DEPOSITS OF X ON DRAGONSTONE AND IT IS AN IMPORTANT EXPORT FROM ASSHAI. MORS UMBER WEARS A CHUNK OF IT IN PLACE OF A LOST EYE. • IT IS SAID THAT A CANDLE MADE OF X BURNS ONLY UNTIL DRAGONS BREATHE AND IF A DRAGON DIES THEY EXTINGUISH THEMSELVES. • IT IS SAID THAT A CANDLE OF X HAS NEVER BURNED OUT AND IS MORE OR LESS A PERPETUAL HEAT MACHINE.
  • ANS: OBSIDIAN OR DRAGONGLASS THINK YOU GOT IT RIGHT!!
  • 4. PAISA ME PARMATMA HAI ID X AND Y • A SINGLE ‘X’ IS APPROXIMATELY EQUAL TO 1 POUND STERLING. • THIS CALCULATION IS BASED ON A REMARK MADE BY PETYR BAELISH DURING THE TOURNEY OF THE HAND IN THE EPISODE THE WOLF AND THE LION, WHERE HE QUIPS THAT HE COULD BUY A DOZEN BARRELS OF EXPENSIVE DORNISH WINE WITH 100 ‘Y’. BY AVERAGING THE PRICES OF FINE WINE IN THE REAL WORLD, AND ASSUMING THAT WESTEROS USES THE STANDARD 225 LITER WINE BARREL, THIS EXCHANGE RATE IS CALCULATED. • 1 Y = 11,760 X
  • ANS: X= COPPER PENNY Y= GOLD DRAGON • A COPPER PENNY IS ROUGHLY EQUAL TO A POUND STERLING • AND 8 PENNIS MAKE A COPPER STAR • 56 PENNIES MAKE A SILVER STAG • AND 210 STAGS MAKE A GOLDEN DRAGON • THERE ARE MANY OTHER DENOMINATIONS, LIKE THE HANDS, THROWLERS ETC.., BUT ARE NOT SO POPULAR AS THESE…
  • 5. THE REAL STUFF.. AN EXTRACT FROM THE BOOK ‘A FEAST FOR THE CROWS’.. FITB • GORGHAN OF OLD GHIS ONCE WROTE THAT A _________ IS LIKE A TREACHEROUS WOMAN. SHE TAKES YOUR MEMBER IN HER MOUTH, AND YOU MOAN WITH THE PLEASURE OF IT AND THINK, HOW SWEET, HOW FINE, HOW GOOD THIS IS... AND THEN HER TEETH SNAP SHUT AND YOUR MOANS TURN TO SCREAMS. THAT IS THE NATURE OF _________, SAID GORGHAN. IT WILL BITE YOUR PRICK OFF EVERY TIME.
  • ANS: PROPHECY • YA, YOU READ IT RIGHT… IT IS SAID THAT PROPHECY IS LIKE A SCHEMING WOMAN GIVING A BLOW… MAKING YOU SEEK JOY IN IT BUT ULTIMATELY IT WILL COST YOU YOUR ‘MEMBER’..
  • 6. SCARY STUFF… FITB • "THO USA DS O F YEA A O , THERE CA E AN G HT THA LA TED AG EN N RS G M I T S ERA O N KI G S TI . N FRO ZE TO DEA I THEI CA TH N R STLES, SA E A THE S HEPHERDS I THEI HUTS; A D M S N R N WO M SM THERED THEI BA ES RA EN O R BI THER THA S EE THEMS TA N RVE, A D WEPT, A D FELT N N THE TEA FREEZE O N THEI CHEEKS. . . I THA DA RS R N T RKN S THE WHI WA ES TE LKERS CA E M FO R THE FI RST TI E. THEY SWEPT THRO UG H CI ES A D KI G DO M , RI N THEI DEA M TI N N S DI G R D HO RSES, HUN N WI THEI PA TI G TH R CKS O F PA SPI LE DERS BI A HO UN . “ G S DS • EVENTUALLY THE FIRST MEN AND THE CHILDREN OF THE FOREST RALLIED TO DEFEND THEMSELVES AND IN A CONFLICT KNOWN AS THE W FOR THE DAW THE WHITE WALKERS AR N, WERE DEFEATED AND DRIVEN BACK INTO THE UTTERMOST NORTH. • THERE ARE VAGUE LEGENDS THAT A SINGLE FIRST MAN THAT OLD NAN REFERS TO IN HER STORIES AS "THE LAST HERO" UNIFIED BOTH THE FIRST MEN AND THE CHILDREN OF THE FOREST AND LED THEM TO VICTORY. ACCORDING TO PROPHECIES IN THE HOLY BOOKS OF THE LORD OF LIGHT RELIGION, THERE WILL COME A TIME OF DARKNESS WHEN THE WHITE WALKERS RETURN, AND ‘THE LAST HERO’ KNOWN AS __________ FOR THE PEOPLE WHO BELIEVE IN LORD OF LIGHT WILL BE REBORN TO LEAD THE PEOPLE OF THE WORLD TO DEFEAT THEM AGAIN.
  • ANS: AZOR AHAI.. THE RED WOMAN SAYS STANNIS IS THE ONE BUT EVEN STANNIS HIMSELF HAS HARD TIME BELIEVING IT. • THE PROPHECY SAYS THAT, AZOR AHAI RAISES FROM THE PLACE OF STONE AND WILDERNESS AS IS DRAGONSTONE WHICH MAKES MELLISANDRE THINKS THAT HE IS ‘THE ONE’… BUT WE HAVE TO SEE ABOUT THAT!!
  • 7. LOTS OF SONGS ON THE WOMEN FROM THIS PLACE… ID X. • ‘X’ WAS A SOVEREIGN KINGDOM BEFORE THE INVASION OF AEGON THE CONQUEROR, AND WEATHERED HIS ATTACK TO REMAIN ONE AFTERWARDS, THE ONLY ONE OF THE SEVEN KINGDOMS TO RETAIN ITS INDEPENDENCE. IT JOINED THE SEVEN KINGDOMS THROUGH PEACEFUL MARRIAGE ALLIANCE NEARLY TWO CENTURIES LATER, ONLY ONE CENTURY BEFORE ROBERT'S REBELLION. AS A RESULT OF JOINING THROUGH MARRIAGE AND NOT CONQUEST, X WAS ALLOWED TO KEEP MANY OF ITS LOCAL CUSTOMS AND LAWS, SUCH AS EQUAL INHERITANCE LAWS FOR MALE AND FEMALE HEIRS. DUE TO THESE DIFFERENT ETHNIC, LEGAL, AND POLITICAL FACTORS, THE PEOPLE ARE VERY INDEPENDENTLY MINDED, WITH A STRONGER SENSE OF "NATIONAL IDENTITY" THAN MANY OF THE OTHER SEVEN KINGDOMS.
  • ANS: DORNE • EVEN THE WILDINGS WHO ARE THE FARTHEST AWAY FROM DRONE(WHICH IS THE SOUTHERN MOST OF THE 7 KINGDOMS) SING OF THE DORNISH WOMEN!!! • IT IS EVEN CONSIDERED AS A TROPHY TO ‘SPEND A NIGHT’ WITH A DORNISH WOMAN…
  • 8. IDENTIFY THE CITY(OF SORT) • IT LIES CLOSE TO THE MOTHER OF MOUNTAINS AND A LAKE KNOWN AS THE WOMB OF THE WORLD, FROM WHERE, ACCORDING TO MYTH, THE FIRST MAN EMERGED RIDING THE FIRST HORSE. • THE CITY IS BOTH VERY LARGE AND VERY SMALL: IT IS PHYSICALLY LARGE ENOUGH TO HOLD EVERY ONE IF THEY RETURN ALL AT ONCE (FOR SPECIAL RELIGIOUS CEREMONIES, ETC.). DAENERYS ESTIMATES THAT IT PHYSICALLY HAS TEN TIMES AS MANY BUILDINGS AS PENTOS DOES. HOWEVER, THERE ARE RARELY MORE THAN A FEW PEO PLE STOPPING IN THE CITY AT ANY ONE TIME, BEFORE LEAVING AGAIN TO FIND PLUNDER. AS A RESULT, THE PERMANENT POPULATION OF THE CITY ISN'T MUCH COMPARED TO ONE OF THE FREE CITIES OR TO A WESTEROSI CITY SUCH AS KING'S LANDING.
  • ANS: VHAS DORTHRAK • THE HOLY CITY OF THE DORTHRAKI, IT IS ALSO THEIR MARKET PLACE, RELIGIOUS CITY AND RESTING GROUND. THE RULES OF THE CITY COMMAND THAT NO WEAPON SHOULD BE DRAWN IN THE CITY BUT A PERSON CAN BE KILLED OTHERWISE, BEATEN TO DEATH OR BURNED.
  • 9. THE FREE CITIES, COMPLETE THE LIST • 1. LYS • 2. NORVOS • 3. ______________ • 4. MYR • 5. TYROSH • 6. VOLANTIS • 7.QOHOR • 8. LORATH • 9.__________________
  • ANS: BRAVOOS AND PENTOS • THE MOST FAMOUS OF THE CITIES IN THE SERIES… BUT IN THE BOOKS, THE MOST GRANDEST ONE IS VOLANTIS..
  • 10.ANOTHER MAN SICK OF A EXPENSIVE WIFE… IDENTIFY • DURING THE GREYJOY REBELLION, HE WAS THE SECOND MAN RIGHT BEHIND THE THOROS OF MYR TO BREACH THE LINES OF THE IRONBORN TO ENTER PYKE ENABLING THE COMBINED FORCES OF STAG AND THE WOLF TO BRING DOWN THE KRAKEN. FOR HIS BRAVERY AND VALOR, HE WAS KNIGHTED BY KING ROBERT. HE WAS WED TO LYSANNE HIGHTOWER A VERY BEAUTIFUL WOMAN WITH EXPENSIVE TASTES AND SOON THE MAN WAS COMMITTING ILLEGAL ACTIVITIES TO SATISFY HER. THE LORD PARAMOUNT CAME TO KNOW OF HIS TREACHERY AND WANTED TO EXECUTE HIM FOR HIS ACTIONS BUT RATHER HE FLED TO THE EASTEROES. HIS WIFE ELOPED WITH A WEALTHY MERCHANT FROM WHITE HARBOR. • FOR HIS ACTIONS, HE WAS STRIPPED OF HIS TITLES AND LANDS AND HIS FATHER WAS SENTENCED TO THE WALL. HE IS CALLED _________ THE ANDAL BY THE DOTHRAKI, AS THEY ASSUME THAT ALL PEOPLE FROM WESTEROS ARE ANDALS. HOWEVER, HE IS A NORTHMAN, DESCENDED FROM THE FIRST MEN.
  • ANS: SER JORAH MORMOUNT • NO SECOND GEUSSES I THINK!
  • 11. LETS EASE THE BREEZE WITH AN EASY ONE…. • GIVE ME THE WORDS OF HOUSE LANNISTER, THE KINGS OF THE ROCK.
  • ANS: HEAR ME ROAR! Ya, not the usual “lannister pays his debts” or “as rich as a lannister”
  • 12. NOW TO THE BOOKS.. AN EXTRACT… EXPLAIN WHY EDDARD STARK KILLED THE MEMBERS OF KINGSGUARD. • “ILO O KED FO R YO U O N THE TRI DENT, ” N SAD TO THEM ED I . • “WE WERE N T THERE, ” SER G ERO LD A SWERED. O N • “WO E TO THE US URPER I WE HA BEEN ” SAD SER O SWELL. F D , I • “WHEN KI G 'S LA DI G FELL, SER JAM SLEW YO UR KI G WI AG O LDEN SWO RD, A IWO N N N N I E N TH ND DERED WHERE YO U WERE. ” • “FA A Y, ” S ER G ERO LD SAD, “O R A R WA I ERYS WO ULD YET SI THE I N THRO N A D O UR FA T RO E, N LSE BRO THER WO ULD BURN I SEVEN HELLS. ” N • “ICA E DO WN O N S TO RM EN TO LI THE SI E, ” N TO LD THEM A D THE LO RDS TYRELL A D REDWYN M 'S D FT EG ED , N N E DI PPED THEI BA N R N ERS, A D A THEI KN G HTS BEN THE KN TO PLEDG E US FEA N LL R I T EE LTY. IWA CERTAN YO U S I WO ULD BE A O N THEM” M G . • “O UR KN EES DO N T BEN EA LY, ” SAD SER A O D SI I RTHUR DA E. YN • “S ER WI LLEMDA RRY I FLED TO DRA O N S G STO N WI YO UR QUEEN A D PRI CE VI E, TH N N SERYS. ITHO UG HT YO U MG HT HA SALED WI HI . ” I VE I TH M • “S ER WI LLEMI AG O O D M N A D TRUE, ” SAD SER O SWELL. “BUT N T O F THE KI G SG UA ” SER G ERO LD S A N I O N RD, PO I TED O UT. “THE KI G SG UA DO ES NO T FLEE. ” “THEN O R N W, ” SAD SER A N N RD O I RTHUR. HE DO N ED HI HELM N S . “WE S WO RE AVO W, ” EXPLAN O LD SER G ERO LD. N I ED ED’S WRATHS M VED UP BESI HI , WI SHA W I O DE M TH DO SWO RDS I HA D. THEY WERE SEVEN A AN THREE. N N G I ST • “A D N W I BEG I S , ” SAD SER A N O T N I RTHUR DA E, THE SWO RD O F THE M RN N . HE UN YN O I G SHEA THED DA WN A D N
  • • EDDARK STARK COMES TO THE RESCUE OF HIS SISTER LYANNA STARK WHO WAS ABDUCTED BY PRINCE RHEAGAR TARGERYAN AND KEPT PRISONER AT THE TOWER OF JOY LEADING TO THE ROBERT’S REBELLION IN THE FIRST PLACE BUT LYANNA DIES SOON AFTER DUE TO A CHRONIC ILLNESS. • ONLY 2 OUT OF THE 7 WHO ATTACK THE KINGSGUARD SURVIVE.
  • 13. LETS PLAY THE GAME.. IDENTIFY • _____________ IS A GAME, IT INVOLVES TWO PLAYERS, FEATURING TEN PIECES WITH DIFFERENT POWERS AND ATTRIBUTES. IT BEGINS WITH EACH PLAYER ARRANGING THEIR SQUARES AND MOUNTAINS IN SECRET (THE BOARD CHANGES FROM GAME TO GAME, DEPENDING ON HOW THE PLAYERS ARRANGE THEIR HOME SQUARES.) THEN EACH PLAYER IN HIS TURN MOVES PIECES ACROSS A BOARD OF ALTERNATING COLORED SQUARES. • THE GAME WAS RECENTLY INTRODUCED TO WESTEROS, BY A VOLANTENE TRADING SHIP AT THE PLANKY TOWN IN DORNE, IT WAS LATER SPREAD BY THE ORPHANS TRAVELING THE GREENBLOOD AND SOON THE DORNISH COURT LEARNED TO PLAY THE GAME. The 10 pieces of the game are: Rabble Spearmen Crossbowmen Light Horse Heavy Horse Trebuchet Catapult Elephant Dragon King
  • ANSWER: CYVASSE • EVERYTHING ABOUT THIS GAME IS SAID IN THE QUESTION ITSELF!!!
  • 14. LETS FIGHT SHALL WE?... WAIT A MINUTE, WHERE ARE THE WEAPONS..??? • THESE ARE A FEW AMONG A LOT OF 200 ONLY IN WESTROES. IDENTIFY THEM A VERY SPECIFIC ANSWER NEEDED • HEARTSBANE (HOUSE TARLY), • LADY FORLORN (HOUSE CORBRAY), • RED RAIN (HOUSE DRUMM), • NIGHTFALL (HOUSE HARLAW). • BRIGHTROAR (HOUSE LANNISTER), • BLACKFYRE AND DARK SISTER (HOUSE TARGERYAN) • DAWN, THE SWORD OF HOUSE DAYNE, WAS NOT A ____________ WEAPON BUT WAS HELD TO HAVE SIMILAR PROPERTIES (IT WAS FORGED FROM A METEORITE).
  • ANS: ALL VALYRIAN SWORDS • YOU CAN ADD ICE(HOUSE STARK) AND LONGCLAW (HOUSE MORMOUNT) TO THE LIST!
  • *** BONUS QUESTION(NOT A SPOILER BUT A LITTLE INFO. BEFORE HAND) CARRIES 1 POINT • AFTER THE EXECUTION OF EDDARD STARK, HIS VALYRIAN STEEL SWORD ‘ICE’ WAS REFORGED INTO TWO VALYRIAN SWORDS ON THE COMMAND OF TYWIN LANNISTER. THEY WERE INTENDED FOR KING JOFFREY AND HIS FAVORITE SON, SER JAIME LANNISTER. THEY NAMED THE TWO SWORDS IN DIFFERENT OCCASIONS. GIVE ME THE NAMES OF THE SWORDS.
  • ANSWER • SER JAIME LANNISTER NAMES HIS SWORD ‘THE OATHKEEPER’ • KING JOFFREY CALLS HIS THE ‘WIDOW’S WAIL’
  • 15. LETS END WITH A SONG.. IDENTIFY THE PROTAGONISTS AND ANTAGONISTS OF THE SONG.. And who are you, the proud lord said, that I must bow so low? Only a cat of a different coat, that's all the truth I know. In a coat of gold or a coat of red, a lion still has claws, And mine are long and sharp, my lord, as long and sharp as yours. And so he spoke, and so he spoke, that lord of ____________, But now the rains weep o'er his hall, with no one there to hear. Yes now the rains weep o'er his hall, and not a soul to hear
  • ANSWER: THE SONG IS ‘RAINS OF CASTEMERE’ • PROTAGONIST: LORD TYWIN LANNISTER • ANTAGONIST: LORD RHOYNE OF CASTMERE
  • HOPE.. YOU ENJOYED THE QUIZ.. SEND ME THE ANSWERS BEFORE 10 P.M. ON 21ST JULY(SUNDAY)