Your SlideShare is downloading. ×
0
T+ęli, ny+íri holmi eltev+ęse +ęs a ruh+ík rendben tart+ísa
T+ęli, ny+íri holmi eltev+ęse +ęs a ruh+ík rendben tart+ísa
T+ęli, ny+íri holmi eltev+ęse +ęs a ruh+ík rendben tart+ísa
T+ęli, ny+íri holmi eltev+ęse +ęs a ruh+ík rendben tart+ísa
T+ęli, ny+íri holmi eltev+ęse +ęs a ruh+ík rendben tart+ísa
T+ęli, ny+íri holmi eltev+ęse +ęs a ruh+ík rendben tart+ísa
T+ęli, ny+íri holmi eltev+ęse +ęs a ruh+ík rendben tart+ísa
T+ęli, ny+íri holmi eltev+ęse +ęs a ruh+ík rendben tart+ísa
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

T+ęli, ny+íri holmi eltev+ęse +ęs a ruh+ík rendben tart+ísa

131

Published on

http://www.tisztit-takarit.hu/ …

http://www.tisztit-takarit.hu/
http://www.empowernetwork.com/agneskft/

Published in: Self Improvement
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
131
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Téli, nyári holmieltevése, a ruhákrendben tartása
  • 2. Téli, nyári holmi eltevése és aruhák rendben tartásaA téli holmival kezdem, mertannak minden egyesdarabja molyveszélyes.Amikor itt az ideje, alaposangondoljuk át, rendben tettük-e el a téli holmit, vagy csakúgy van a szekrényben,ahogy az utolsó hideg naponlevetettük. S ha így van,fogjunk hozzá a munkához,amíg nem késő.
  • 3. Téli, nyári holmi eltevése és aruhák rendben tartása Áprilisban rakom el a téli holmit – mikor a molyok mármegjelennek. A molyveszély legfőbb ellenszere a tisztaság, tehátmindent alaposan kitisztítva teszek el. A moly elleni küzdelemlegfontosabb kelléke a molyzsák. papírból vagy polietilénbőlkészen kapható, de régi kartonfüggönyből, rossz lepedőből házilagis elkészíthető. A zsák száját úgy készítjük el, hogy a belefűzött zsinórral összehúzatóés összeköthető legyen hossza megegyezzen a kabáthosszával. Egy szekrény vagy láda. nyáron át lehetőleg csak a téliruhák nyári lakásául szolgáljon. Kis lakásban, ahol ez nemkülöníthető el, ott molyirtó helyett a zsák aljában levendulát vagydohánylevelet illetve molyirtó sprayt használjuk. A téli holmik elrakását a kabátnál, bundánál kezdjük. A télikabátotjól kiporoljuk, ügyelve a gombokra, ezután ruhakefével letisztítjuk.Az irhabundát, mellényt jól kirázzuk. Kívül tiszta, puha ronggyaltöbbször áttöröljük. Szőrmebunda és kabát portalanításaugyancsak kirázással és óvatos porolással történik.
  • 4. Téli, nyári holmi eltevése és aruhák rendben tartása A kötött ruhát és kosztümöt a nyári eltevés előtt lehetőleg kikell tisztíttatni. A téli pulóvert, kardigánt pedig az újfajtaszintetikus mosóporok közül bármelyikkel kimoshatjuk ésteljesen megszárítjuk. A molyirtó ne érjen az anyaghoz, kiszacskóba rakva tesszük a kötött holmi közé. Ne feledkezzünk meg a kötött harisnyákról, melegfehérneműről, kesztyűkről, meleg sálakról sem. Jól kimossuk steljesen megszáradt állapotban papírosba csomagolvatesszük el. A nyári ruha-darabokat, akárcsak a télit, nem szabadpiszkosan eltenni. A vászon-, karton- és egyébmosóanyagból készült ruhákat ősszel kimosom, jólmegszárítom, összehajtogatom és összecsavarom. A ballonvagy más nyári kosztümöt kirázom, kikefélem a szoknyát és akabátot külön-külön vállfára akasztom. A vállfa elég széleslegyen, nehogy a kosztümkabát válla elnyomorodjék. A nyáriruhákat is vászon- vagy kartonzsákban teszem el.
  • 5. Téli, nyári holmi eltevése és aruhák rendben tartása A nyári cipőket, szandálokat természetesenszintén kitisztítva tesszük el. A cipők talpát isbekrémezem. A vászon- és gyékényszandáltvagy cipőt jól kikefélem vagy kirázom ésegyenként papírba csavargatva, lehetőlegdobozban rakom el. A cipók, szandálok mindigkisámfázva, illetve papírossal kitömve pihenjenek. Ruháinkat – akár téli, akár nyári – különben isrendszeresen gondozni kell, ha azt akarjuk, hogyhosszú életük legyen a földön. A kosztümötpéldául nem egy szezonra, hanem évekrecsináltatjuk. Ez hordás közben se felejtsük el,vigyázzunk rá, gondozzuk rendesen. A nyári ruha csak akkor szép, ha mindig tiszta ésfriss, de azért nem kell állandóan mosni-vasalni.Takarékoskodjunk a mosószerrel, nem kellnaponta pancsolni.
  • 6. Téli, nyári holmi eltevése és aruhák rendben tartása A fürdőruhát, strand holmit használat után otthon tisztavízben átöblítjük és megszárítjuk, még akkor is hamásnap kora reggel újra használjuk. Az előző naprólnedves fürdőruha nemcsak rossz érzés, de izgathatja is abőrünket. Gyékény- és rafiatáskát, övet, szandált szappanos vagymosóporos vízbe mártott körömkefével tisztítunk,szappanozás után pedig tiszta hideg vízbe mártottkefével öblítjük le. Cipőt általában minden este sámfázni kell, így megtartjaeredeti formáját. Napi ápolás nagyon fontos, estelehetőleg krémezzük be a cipőket. Télen a hótól, esőtőlátázott cipő kiszárítása a legegyszerűbben úgylehetséges, hogy a földre papírt terítek és a kisámfázottcipót oldalt fektetve ráteszem. Így reggelig kiszárad.
  • 7. Téli, nyári holmi eltevése és aruhák rendben tartása Vászoncipő tisztítása: Egy tálkábankevés mosóport teszek és amosóporos vízbe mártogatott puharuhával a cipót lemosom. A gumicsizmán nem hagyjunk asarat megszáradni, hanem bő vízzelmossuk le. A bundacipót, csizmátviszont csak akkor keféljük le, hamegszáradt már.
  • 8. További hasznostippeket találoldalainkon!www.tisztit-takarit.huwww.empowernetwork.com/agneskft

×