Hogyan varázsoljuk tisztává otthonunkat

 • 74 views
Uploaded on

http://bigideamastermind.com/accidental710k/?id=aleon …

http://bigideamastermind.com/accidental710k/?id=aleon
http://www.empowernetwork.com/aleon/?id=aleon

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
74
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat
 • 2. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat Nagytakarítás, de hogyan? Olyankor végezzük, amikor erreszánhatjuk az egész napot. Reggel mosakodás utángyengéden krémezzük be azarcunkat. Jól fésüljük ki a hajunkat, afejünket kössük be, keressünkelő egy régi rossz pongyolát (denem hosszút) vagy nadrágot. Nem árt, ha kötényt is kötünk. A lábunkat fáslizzuk be, éshúzzunk fel egy régebbi cipőt(ne papucsot, mert abbansokkal hamarabb elfáradunk.)
 • 3. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat Hogyan kezdjünk neki? A nagytakarítás előtt mindig aszőnyegeket tisztítom először.Mindenféle kitűnő hazai és külföldispray meg hab kapható. A jólkiporszívózott szőnyeget a használatiutasítás szerint szépen áttisztítom. Demint minden ételreceptnél, bármily jóis a háziasszonynak van még egy kisötlete, amitől még jobb lesz. A nagytakarítás előtti napon a képeketszedjük le falról, nézzük meg, hogyhátul nem szakad-e fel a papíros,amivel a kép le volt ragasztva. Arámákat töröljük át terpentinekruhával. Az üveg-, kerámia, porcelán holmitmosogatószerrel, langyos vízzelmossuk meg és tiszta ruhával töröljükfényesre. A kisebb törékeny tárgyakata nagytakarítás idejére lehetőlegtegyük „óvóhelyre”
 • 4. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat Ezután a portalanítás következik,amit mi már porszívóval végzünk. A bútorok fa részét tisztára töröljük ésválasztunk magunknak a finombútortisztító szerek körül. A folyadékotpuha rongyra öntjük éskörmozdulatokkal, először gyengéden,majd erősebben átdörgöljük fele abútort, végül száraz flanel ronggyalkifényesítjük. A falak porolásáról sem szabadmegfeledkezni. Csak arra ügyeljük,hogy mindig lazán poroljunktollseprűvel vagy más hosszú nyelűpuha porolóval. A könyveket is lehet, sőt kellportalanítani. Ehhez papírt terítünk apadlóra és a könyveket hármasával-,négyesével a földhöz ütögetjük. Ehheza munkához türelem is meg szeretet iskell, a könyvekkel óvatosan bánjunk,nehogy kárt tegyünk bennünk. Akiporolt könyveket egyenként puharonggyal letörölgetjük és úgy rajukvissza tiszta könyvespolcra.
 • 5. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat A szekrények, fiókoktakarításánál mindentkirámolunk. A szekrények alaposkitakarítása a nagytakarításegyik fő feladata, mert a tisztakitakarított lakás rendetlenszekrényekkel olyan, mint adivatosan ó, szépen öltözött nőszakadt, rongyosfehérneműben. A szekrényrámolásnál jussoneszünkbe, hogy a férfiak –kideríthetetlen okból –előszeretettel gyűjtik össze,mindazt, ami eldobni való. Üres cigarettásdoboz, használtvillamosjegy, ősrégi levelek,számolócédulák stb. Mindennyugodtak eldobhatjuk,sohasem fogják keresni.
 • 6. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat Szekrényekben sokszorszeretnénk másképp, ügyesebbenelrendezkedni. A nagytakarításnálmegvalósíthatjuk átrendezésiterveinket, és mindig gondoljukarra, hogy az egymáshoz tartozódolgok lehetőleg egymáshoz közelkerüljenek. Takarításkor nem feledkezzünkmeg a rádióról sem. Ezt isportalanítani kell. Erről nebeszéljük a család férfitagjainak,mert a rádió bármilyen későbbihibájának az „átkozott takarítás”lesz az oka. Tehát kiszedjük a banándugókat/jól megjegyezve, hogy melyik aföld és melyik az antenna/leszedjük a készülék hátlapját ésbelül könnyű kis tollporolóvalkitisztítjuk. A hátsó lapot szépenvisszacsavarjuk a dugókat isvisszahelyezzük. Ugyan így járunkel a TV-vel is.
 • 7. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat Az ablaküveget is többféleképpentisztíthatjuk, Ha van otthonszarvasbőr, csak be kell mártanivízbe, jól kicsavarni és ezzeláttörölni az üveget. Ez alegegyszerűbb és leggyorsabbmód. Szarvasbőr helyett megteszia vizes újságpapír is. A kilincset ablak- és ajtómosásután lehet megtisztítani. De hakilincsek már nagyon csőnyák,rozsdásak, akkor az ablak, ajtólemosása előtt háztartási sósavvalóvatosan szedjük le a rozsdát.Ezután sidollal kifényesíthetjük. Ha ezzel is kész vagyunk, újból lekell törölni mindent és jöhet apadló súrolása Jöhet a fürdőszoba. Itt isletöröljük a falt, lemossuk az ajtótés az ablakok, meg apipereszekrényt, amelyet azutánpuha száraz ronggyaláttörölünk. A kádat, mosdótflóraszepttel kisúroljuk. A WC-thypóval tisztítjuk.
 • 8. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat A konyha nagytakarításánál alegfontosabb a konyhaszekrényrendbetétele. Minden kiszedünkbelőle és belül alaposankisúroljuk. A konyha nagytakarításánálminden edényt, még azt is amitminden nap nem használunk, elszoktam mosogatni. Csak a rend kedvéértismételem, hogy a konyhában islemossuk az ajtók az ablakokatés a csempét. A mosogatót és a vízvezetéketis a nagytakarításkor hypóvalfehérítjük ki. Kivétel arozsdamentes mosogató,amihez folyékony súrolóthasználunk. A konyha kövezetét is nagyonalaposan súroljuk fel.
 • 9. További érdekes írásainkért látogassa megweboldalunkathttp://www.empowernetwork.com/agneskftwww.tisztit-takarit.hu