Hogyan varázsoljuk tisztává otthonunkat

180 views
137 views

Published on

http://bigideamastermind.com/accidental710k/?id=aleon
http://www.empowernetwork.com/aleon/?id=aleon

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
180
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Hogyan varázsoljuk tisztává otthonunkat

 1. 1. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat
 2. 2. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat Nagytakarítás, de hogyan? Olyankor végezzük, amikor erreszánhatjuk az egész napot. Reggel mosakodás utángyengéden krémezzük be azarcunkat. Jól fésüljük ki a hajunkat, afejünket kössük be, keressünkelő egy régi rossz pongyolát (denem hosszút) vagy nadrágot. Nem árt, ha kötényt is kötünk. A lábunkat fáslizzuk be, éshúzzunk fel egy régebbi cipőt(ne papucsot, mert abbansokkal hamarabb elfáradunk.)
 3. 3. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat Hogyan kezdjünk neki? A nagytakarítás előtt mindig aszőnyegeket tisztítom először.Mindenféle kitűnő hazai és külföldispray meg hab kapható. A jólkiporszívózott szőnyeget a használatiutasítás szerint szépen áttisztítom. Demint minden ételreceptnél, bármily jóis a háziasszonynak van még egy kisötlete, amitől még jobb lesz. A nagytakarítás előtti napon a képeketszedjük le falról, nézzük meg, hogyhátul nem szakad-e fel a papíros,amivel a kép le volt ragasztva. Arámákat töröljük át terpentinekruhával. Az üveg-, kerámia, porcelán holmitmosogatószerrel, langyos vízzelmossuk meg és tiszta ruhával töröljükfényesre. A kisebb törékeny tárgyakata nagytakarítás idejére lehetőlegtegyük „óvóhelyre”
 4. 4. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat Ezután a portalanítás következik,amit mi már porszívóval végzünk. A bútorok fa részét tisztára töröljük ésválasztunk magunknak a finombútortisztító szerek körül. A folyadékotpuha rongyra öntjük éskörmozdulatokkal, először gyengéden,majd erősebben átdörgöljük fele abútort, végül száraz flanel ronggyalkifényesítjük. A falak porolásáról sem szabadmegfeledkezni. Csak arra ügyeljük,hogy mindig lazán poroljunktollseprűvel vagy más hosszú nyelűpuha porolóval. A könyveket is lehet, sőt kellportalanítani. Ehhez papírt terítünk apadlóra és a könyveket hármasával-,négyesével a földhöz ütögetjük. Ehheza munkához türelem is meg szeretet iskell, a könyvekkel óvatosan bánjunk,nehogy kárt tegyünk bennünk. Akiporolt könyveket egyenként puharonggyal letörölgetjük és úgy rajukvissza tiszta könyvespolcra.
 5. 5. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat A szekrények, fiókoktakarításánál mindentkirámolunk. A szekrények alaposkitakarítása a nagytakarításegyik fő feladata, mert a tisztakitakarított lakás rendetlenszekrényekkel olyan, mint adivatosan ó, szépen öltözött nőszakadt, rongyosfehérneműben. A szekrényrámolásnál jussoneszünkbe, hogy a férfiak –kideríthetetlen okból –előszeretettel gyűjtik össze,mindazt, ami eldobni való. Üres cigarettásdoboz, használtvillamosjegy, ősrégi levelek,számolócédulák stb. Mindennyugodtak eldobhatjuk,sohasem fogják keresni.
 6. 6. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat Szekrényekben sokszorszeretnénk másképp, ügyesebbenelrendezkedni. A nagytakarításnálmegvalósíthatjuk átrendezésiterveinket, és mindig gondoljukarra, hogy az egymáshoz tartozódolgok lehetőleg egymáshoz közelkerüljenek. Takarításkor nem feledkezzünkmeg a rádióról sem. Ezt isportalanítani kell. Erről nebeszéljük a család férfitagjainak,mert a rádió bármilyen későbbihibájának az „átkozott takarítás”lesz az oka. Tehát kiszedjük a banándugókat/jól megjegyezve, hogy melyik aföld és melyik az antenna/leszedjük a készülék hátlapját ésbelül könnyű kis tollporolóvalkitisztítjuk. A hátsó lapot szépenvisszacsavarjuk a dugókat isvisszahelyezzük. Ugyan így járunkel a TV-vel is.
 7. 7. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat Az ablaküveget is többféleképpentisztíthatjuk, Ha van otthonszarvasbőr, csak be kell mártanivízbe, jól kicsavarni és ezzeláttörölni az üveget. Ez alegegyszerűbb és leggyorsabbmód. Szarvasbőr helyett megteszia vizes újságpapír is. A kilincset ablak- és ajtómosásután lehet megtisztítani. De hakilincsek már nagyon csőnyák,rozsdásak, akkor az ablak, ajtólemosása előtt háztartási sósavvalóvatosan szedjük le a rozsdát.Ezután sidollal kifényesíthetjük. Ha ezzel is kész vagyunk, újból lekell törölni mindent és jöhet apadló súrolása Jöhet a fürdőszoba. Itt isletöröljük a falt, lemossuk az ajtótés az ablakok, meg apipereszekrényt, amelyet azutánpuha száraz ronggyaláttörölünk. A kádat, mosdótflóraszepttel kisúroljuk. A WC-thypóval tisztítjuk.
 8. 8. Hogyan varázsoljuktisztává otthonunkat A konyha nagytakarításánál alegfontosabb a konyhaszekrényrendbetétele. Minden kiszedünkbelőle és belül alaposankisúroljuk. A konyha nagytakarításánálminden edényt, még azt is amitminden nap nem használunk, elszoktam mosogatni. Csak a rend kedvéértismételem, hogy a konyhában islemossuk az ajtók az ablakokatés a csempét. A mosogatót és a vízvezetéketis a nagytakarításkor hypóvalfehérítjük ki. Kivétel arozsdamentes mosogató,amihez folyékony súrolóthasználunk. A konyha kövezetét is nagyonalaposan súroljuk fel.
 9. 9. További érdekes írásainkért látogassa megweboldalunkathttp://www.empowernetwork.com/agneskftwww.tisztit-takarit.hu

×