Drábik jános riport a megoldásról 2.

223 views
171 views

Published on

http://bigideamastermind.com/accidental710k/?id=aleon
http://www.empowernetwork.com/aleon/?id=aleon

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
223
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Drábik jános riport a megoldásról 2.

  1. 1. DRÁBIK JÁNOSRIPORT A MEGOLDÁSRÓL 2.József Attila:Tudod, hogy nincs bocsánatTudod, hogy nincs bocsánathiába hát a bánat.Légy, ami lennél: férfi.A fű kinő utánad
  2. 2. Felelősség vállalás mértéke sorozat következő riportjának tartalmát.tudhatjuk meg Drábik JánostólBankok 10 parancsolata sorozat utolsó riportjában tovább tárgyaljuk az utat amegoldás felé.A helyi pénzek kialakításáról volt szó az előzőriportban, melyet Drábik János alapvetőenfontos és bizonyítottan rendkívül jó megoldásnak lát, hiszen sok fele láthatjuk életképességétennek bevezetésének és hosszú távúműködtetésének.Azok az önkormányzatok, akik fel merik vállalni a DUÁLIS, azaz KÖZÖSSÉGI PÉNZEK kibocsátását,megtapasztalhatják annak hasznát, mivelnagyban növeli az erőképességet, közösségi erőt,az összetartozás érzését nagyban erősíti, a munka értékét növeli, a bevételeket fokozza, ezzel erősítve az önkormányzat illetve a közösség erejét.Svájci WIR is közösség építő volt, mert mindenki tudta akkor, amikorbelépett a rendszerbe, hogy ki milyen szolgáltatást, vagy terméket nyújtközösségi pénzért.
  3. 3. Például tudták, hogy ki az a fogorvos, ki az az autószerelő, melyik az a boltvagy étterem, vagy szálloda, vagy fürdő, vagy korrepetitor, vagy igazán bármi,aki elfogadóhelyként szerepel ebben a közösségben.Ha forog a pénz, betartva azt az elvet, hogy ha nem költöm el akkoraz értéke csökken ez egy komoly forgást biztosít.Ez azt jelzi, hogy kibocsátanak, mondjuk 1.000 értéket,és megfordul ez mondjuk tízszer, ez azt jelenti mintha10.000 bocsátottak volna ki.Rengeteg magánember van, aki Magyarországon isbeleesett CHF-es hitelnek hívott csapdába,ellehetetlenülve, kifosztva, leszegényedve élik ma a mindennapjaikat. Elképzelhető e Magyarországonaz egyéni csőd intézménye?Amikor jöttek a devizahiteles csalások, a többi országbankockázatfedezeti biztosítást kellett vállalni, egyedül Magyarországonnem csinálták ezt meg!Tehát amikor valaki felvette a hitelét devizába, akkor mellette egy nagyonolcsó biztosítással az árfolyam különbözetre kellett volna biztosítást kötnie.
  4. 4. Ezt a banknak kellett volna megkötnie!!A bankok azzal mentegetőztek, hogy akkor a kamat nem 4,5 – 5% lett volna,hanem 8%, na de hogyha 8% akkor is kevesebb, mint 22% mivel forintban 22%volt a THM!!!Tehát a Magyar bankrendszer a szomszédos országok és a többiEurópai országokhoz képest megmagyarázhatatlanul felelőtlenmódon járt el.A magáncsődről a véleménye Drábik Jánosnak annyi, hogy nem csak hogy be kellene vezetni az egyénicsőd intézményét, hanem erre példák vannak akörülöttünk levő országokban, mint Amerikában ésegy sor más országban be van vezetve már rég.Milyen igazságtalanság, hogy jogi személyek sora csődöt jelentve tudják aleggyalázatosabb csalási stratégiát kivitelezni és a magánszemély ki el vanlehetetlenítve a bankok bűnei által,ő nem tehet semmit, pedig ő egy áldozat.Arról nem is beszélve, neveket itt nem említve, hogy rendelkezünk két olyanközéleti személlyel, ki két csőd-bűntett által szerezte a vagyonát.
  5. 5. Miközben jogi személyek csőd- büntettek százait követhetik el és ez agazdagodás és vagyonszerzés egy módja lett, teljesen elfogadhatatlan,hogy az egyénnek, aki önmagában egy önálló eladósodási alany, egyönálló gazdasági egység, egy természetes személy, nincs lehetőségearra, hogy csődvédelmet kérjen.Hogy történhetett meg az, hogy a Magyar úgynevezett „ellopott híd” /Megyeri híd/ története előfordulhatott?Hogy lehet az, hogy az építtető cég ne fizesse ki amunkát elvégzők 2,5 milliárd forintját? Embereket,családok sorát döntötték nyomorba, küldtek azöngyilkosságba – megtehették!! Ezt a hidat átadhatták,pedig nem fizettek. Miért? – mert a döntéshozók,akik a törvénykezésben, a hivatalokban vannak azok “valakik” – kik is?!Ez a nemzeti kormány, amely mögött ott áll a Magyar nemzeti középosztályaki a fejében levő tudás és a szívében levő nemzeti érzület, közösségi tudatfolytán még önálló politikai döntésre képes. Ez a nemzeti osztály valószínű,hogy mérlegeli azt, hogy az adott koordináták között, vajon el tud e érni egynövekedést a reálgazdaságban, amely lehetővé tenné, hogy sokkal több emberdolgozzon, és sokkal többen fizessenek adót és a gazdasági növekedés lehetővétegye azt, hogy ez az adósság csapda csökkenjen.
  6. 6. De ezt soha nem lehet kifizetni! – hiszen a befizetett összeg 90%-auzsorások zsebébe kerül!!A nemzetállamok fölé nőt egy bürokratikus hatalom, amelydemokratikusan nem ellenőrizhető, amely felelősségre nem vonható!A pénzkartell felelősségre nem vonható!!Drábik János szerint, azt kell felmérni, hogy eljött e az ideje a frontálisszakításnak.Az ellenérdekű érdekcsoportok hátuk mögött a nemzetközi pénzkartellel és aszervezeteivel, követelik vissza maguknak ezt az országot, mert Trianon ótaezt az országot, saját tulajdonának tekintik.Nem tudják elfogadni, hogy legyen egy nemzeti középosztály, ugyanis NINCSMAGYAR ÉRZÉS bennük.Magyarnak lenni az egy érzelmi elkötelezettség.Jelenleg ez a nemzeti támogatottságot birtokló kormány,egyelőre benn akar maradni az Európai rendszerbe, amiönmagában nem baj, de ezt a rendszert meg kelleneváltoztatni a De Gaullei Nemzetek Európai Uniójaértelmében.
  7. 7. Vagyis vissza kellene venni a döntéshozatal jogát a demokratikusanmegválasztott, és politikai felelősséggel tartozó nemzeti kormányoknak aközösségébe. Ma a döntéshozatal átment a nemzetek feletti bürokrácia kezébe.Ha fel kellene sorolni, hogy milyen előnyökkel járt ehhez az Európai Unióhozvaló csatlakozás, az előnyeit nem, de a hátrányait bőven tudnánk sorolni.Ez az Unió, amely kettős mércét alkalmaz, amely szégyentelenül zsaroljaMagyarországot.Ebből az Európai Unióból vagy ki kell lépni, vagy vissza kell alakítania De Gaulle-i értelembe vett Nemzetek Európájává. Végezetül idézet József Attilától: Tudod, hogy nincs bocsánat Tudod, hogy nincs bocsánat hiába hát a bánat. Légy, ami lennél: férfi. A fű kinő utánad.Szólj hozzá:Szeretném, ha leírnád a megoldás fele vezető gondolataidat.
  8. 8. Változtassuk meg együtt az OnlineMarketing világát.Csatlakozz hozzám!http://bigideamastermind.com/accidental710k/?id=aleonHonlapunkon olvashatod egyéb témájú cikkeinket is:http://www.empowernetwork.com/aleon/?id=aleon

×