• Like
 VIN FLORIILE …2014 –A C-
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

VIN FLORIILE …2014 –A C-

 • 374 views
Published

https://www.youtube.com/watch?v=dImTgVHLnDU&feature=youtu.be …

https://www.youtube.com/watch?v=dImTgVHLnDU&feature=youtu.be

Published in Education
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
No Downloads

Views

Total Views
374
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
22
Comments
4
Likes
3

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. 12.04.14 08:54 PM
 • 2. Floriile sau Duminica Floriilor marchează ultima duminică dinaintea Invierii Domnului. Această sărbătoare reprezintă intrarea triumfală a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, unde Domnul nostru a fost întampinat de o sumedenie de credincioși care tineau in mâini ramuri de finic. Această sărbatoare este una dintre cele mai importante sărbatori din an, reprezentând singura dată când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împarat. Conform profețiilor prezente în Vechiul Testament, Iisus își pregătește singur intrarea ca să fie recunoscut ca fiind Mesia, după cum însuși Legea spunea. Mântuitorul este aclamat de o sumedenie de credincioși care aveau în mâini ramuri de măslin și de finic. Aceștia, văzându-l, au început să strige: “Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului.”
 • 3. Credincioșii rosteau aceste cuvinte deoarece simțeau că Dumnezeu s-a pogorât din Ceruri și a venit pe pământ pentru a-i mântui. Toate aceste aspecte au fost menționate pentru prima oară in secolul al IV-lea de catre Sfântul Epifanie, căruia i-au fost atribuite două predici la această sărbatoare, și pelerina apuseană Egeria, care descrie această sărbătoare în însemnările ei de călătorie. Aceasta descrie modul în care era celebrată această sărbătoare. In acea perioadă, Duminica Floriilor era cunoscută sub numele de Duminica aspiranților sau candidaților la botez. I-a fost atribuită acest nume datorită faptului că, cei care urmau să meargă cu mare solemnitate la Episcop sa îi ceară binecuvântarea de a lua parte la botez, trebuiau să învețe Simbolul credinței (Crezul) De asemenea, Duminica Floriilor a mai fost cunoscută și sub numele de Duminica grațierilor deoarece, Impărații ofereau grațieri ca un mod de a cinsti această sărbătoare
 • 4. In zilele noastre, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică cu prilejul acestei sărbători pentru a sfinți crengi de salcie care urmează să fie puse la uși, geamuri sau chiar la porți. Motivul pentru care credincioșii fac acest lucru are de-a face cu credința lor că astfel sunt apărați de boli și apară casele credincioșilor de evenimente rele. Din seara de duminica, bisericile incep sa săvarșească slujbe numite denii. In aceste slujbe putem regăsi toate momentele remarcabile din viața Mântuitorului nostu de la intrarea Acestuia în Ierusalim si pâna la Invierea Sa din morți. Nu in ultimul rând, ziua de Florii reprezintă si ultima săptămână a Postului Paștilor sau Săptămâna Patimilor, timp in care creștinii fac pregătiri pentru întâmpinarea marii sărbatori a Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.