PALATUL KOLOMNA RUSIA –AC-

957 views
818 views

Published on

Acest palat original din lemn a fost construit în anii 1667 -1672 si a uimit prin splendoarea sa nobilii şi ambasadorii străini ai timpului care l-au numit "a opta minune a lumii".
Din păcate, 100 de ani de la construirea sa a fost demolat, dar la ordinul împărătesei Ecaterina a II- a a fost creat un model de lemn al palatului înainte de demontarea acestuia. In zilele noastre pe baza acestei machete recontructia palatului a fost posibilă. Palatul Kolomna al Ţarului Alexei Mihailovici si-a deschis porţile pe 4 septembrie 2010. Aspectul său este aproape identic cu cel din vechime.

https://www.youtube.com/watch?v=XJL_OqPhQUU&feature=youtu.be

Published in: Education
1 Comment
6 Likes
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total views
957
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
35
Comments
1
Likes
6
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

PALATUL KOLOMNA RUSIA –AC-

 1. 1. 19.06.14 06:38 AM
 2. 2. Acest palat original din lemn a fost construit în anii 1667 -1672 si a uimit prin splendoarea sa nobilii şi ambasadorii străini ai timpului care l-au numit "a opta minune a lumii". Din păcate, 100 de ani de la construirea sa a fost demolat, dar la ordinul împărătesei Ecaterina a II- a a fost creat un model de lemn al palatului înainte de demontarea acestuia. In zilele noastre pe baza acestei machete recontructia palatului a fost posibilă. Palatul Kolomna al Ţarului Alexei Mihailovici si-a deschis porţile pe 4 septembrie 2010. Aspectul său este aproape identic cu cel din vechime. Lucrările de construcţie s-au desfaşurat sub conducerea lui Senka Petrov şi Mikhailov Ivashko. Cei mai buni artişti de la Moscova şi din alte oraşe au fost angajaţi in toate etapele de construcţie.
 3. 3. Palatul de lemn creat in secolul 17 a fost conceput în principal pentru a arăta ruşilor şi oaspeţilor străini grandoarea puterii. In vremea ţarului Aleksei Mihailovici palatul a fost nu numai un loc de odihnă, dar si reşedinţă principală a Împăraţilor Ruşi. Aici s-au ţinut si reuniuni ale Dumei boieresti, consilii, receptii diplomatice şi au avut loc parade militare. Palatul avea 270 camere, cu suprafaţă de 7239 de metri pătraţi. În prezent au fost recreate doar 24 de încăperi. 226 de persoane din 20 profesii diferite au fost implicaţi în această reconstituire. Intrarea in palat costă acum 400 de ruble (15 dolari) fiind destul de scumpă . Palatul Ţarului Aleksei Mihailovici este un labirint complex de camere legate prin pasaje. Lemnul pentru construcţie a fost adus din regiunea Krasnoiarsk. Palatul a fost împărţit în două părţi destinate locatarilor de sex bărbătesc şi femeiesc. Femeile nu puteau merge în partea de clădire rezervată barbaţilor. Este ciudat, dar femeile din familia imperială erau ţinute în fapt sub cheie şi chiar ţarinei nu i se permitea să părăsească palatul. Ocupaţia lor consta doar în lucrări casnice şi rugăciuni.
 4. 4. Ţarul, ţarina si ţarevicii aveau camere separate, cu intrări si iesiri separate, existând şi camere suplimentare pentru funcţionari, cameriste si bone. În interioarele palatului s-au executat lucrări specifice de artă moscovita din a doua jumătate a secolului 17 şi s-au utilizat tehnici de construcţie avansate al timpului . Totul în palat a fost bine planificat, de la podele si picturile tavanului, la cele mai mici detalii ale furniturilor. Aceasta este sala în care ambasadorii străini il aşteptau pe suveranul rus.
 5. 5. Portretul Ţarului Alexei Mihailovici.
 6. 6. Petru cel Mare.
 7. 7. Masa de lucru a ţarului
 8. 8. Dormitorul Ţarului
 9. 9. Cada de baie a Ţarului
 10. 10. Partea Palatului unde locuiau femeile
 11. 11. Sursa:English Russia.com Internet www.Anatolbasarab.blogspot.ro

×